Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "PRISONERS". ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ, Ο "ΚΑΚΟΣ" ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ, Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΥ.

The Vigilant Citizen / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ * Η ταινία “Prisoners” («Κρατούμενοι») είναι μια ταινία θρίλερ του 2013 που αναφέρεται στην ...



The Vigilant Citizen / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ *


Η ταινία “Prisoners” («Κρατούμενοι») είναι μια ταινία θρίλερ του 2013 που αναφέρεται στην απαγωγή δύο κοριτσιών στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ. (Πρωταγωνιστές είναι οι : Hugh Jackman και Jake Gyllenhaal - δείτε trailer στο τέλος). Πίσω από αυτή τηναρκετά καλή ιστορία εγκλήματος υπάρχουν κάποιοι λεπτοίσυμβολισμοί που - μέσω της ταινίας – σχολιάζουν τη θρησκεία, την ηθική και τις κρυμμένες δυνάμεις που παίζουν ρόλο στην κοινωνία.



Το ‘Prisoners’ αφορά την απαγωγή δύο μικρών κοριτσιών (ενός λευκού και ενός μαύρου) σε μια μεσαία αμερικανική πόλη, τηνConyers της Πενσυλβάνια κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ημέρας των Ευχαριστιών. Το γκρίζο, μουντό σκηνικό της ταινίας επιτρέπει στους χαρακτήρες να λάμψουν, καθώς η ιστορία οδηγείται μέσα από τους πόνους, τους αγώνες και τα διλήμματα τους. Μέσα από την προέλευση και την εξέλιξη του κάθε χαρακτήρα, η ταινία σχολιάζει (και μερικές φορές καταδικάζει) ορισμένες πτυχές της αμερικανικής κοινωνίας. Ορισμένα από τααντικείμενα που θίγονται είναι : Ο Χριστιανισμός, οι «preppers»,οι μυστικές εταιρίες και ο έλεγχος του νου. Ας δούμε τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες της ταινίας.



Keller Dover, ο πατέρας



Ο κ. Dover είναι πραγματικά, πραγματικά τσαντισμένος



Ο Keller Dover (τον υποδύεται ο Hugh Jackman) είναι ένας άνθρωπος της οικογένειας, ένας αφοσιωμένος Χριστιανός και ένας"Prepper" - κάποιος που διατηρεί στην αποθήκη του σπιτιού τουένα τεράστιο απόθεμα διαφόρων αγαθών σε περίπτωση μιας μεγάλης καταστροφής. (Για το κίνημα των "preppers" βλέπε εδώ,εδώ κι εδώ). Επίσης, είναι πολύ πατριώτης. Για παράδειγμα, το αγαπημένο του τραγούδι είναι το ‘Star Spangled Banner’ (εθνικός ύμνος των ΗΠΑ). Αν και δεν αναφέρεται ρητά στην ταινία, ο Keller έχει κάπως το προφίλ του Libertarian ή κοντά στο κίνημα του ‘Tea Party’. Ωστόσο, μπορούμε γρήγορα να συνειδητοποιήσουμε ότι στο πλαίσιο αυτής της ταινίας, αυτά τα γνωρίσματα δεν τον βοηθάνε. Στην πραγματικότητα, λίγο πολύ τον οδηγούν στην πτώση του.




Στην πρώτη κιόλας σκηνή της ταινίας, ο Keller Dover απαγγέλλει μια προσευχή λίγο πριν ο γιος του πυροβολήσει ένα ελάφι. Εδώ αφήνεται ένα υπονοούμενο ότι η θρησκεία αναμιγνύεται στο θάνατο ενός «αθώου ζώου»


Στο αγροτικό του αυτοκίνητο υπάρχει ένα "ψάρι" (χαρακτηριστικό χριστιανικό σύμβολο που τοποθετείται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου) και από τον καθρέφτη κρέμεται ένας σταυρός. Για να συνδεθούν τα πράγματα ακόμα πιο πολύ με τον Χριστό, ο Keller είναι ένας ξυλουργός



Γρήγορα μαθαίνουμε ότι ο Keller είναι ένας "Prepper". Στο δρόμο της επιστροφής από το κυνήγι, ο Keller δίνει στο γιο του την ίδια συμβουλή που ο πατέρας του, του έδωσε:



«Να είσαι έτοιμος. Τυφώνας, πλημμύρα, ό, τι νάναι τελειώνει την ύπαρξή μας. Δεν υπάρχουν άλλα τρόφιμα να πάρουμε από το μανάβικο. Τα βενζινάδικα στερεύουν. Οι άνθρωποι απλάστρέφονται ο ένας εναντίον του άλλου. Ξαφνικά, το μόνο που στέκεται ανάμεσα σε εσένα και στο να γίνεις νεκρός ... είσαι εσύ».

Το υπόγειο του κ. Dover είναι μια καλά οργανωμένη αποθήκη μεπρομήθειες τροφίμων, εργαλεία, όπλα, ακόμα και αντιασφυξιογόνες μάσκες



Αν και δεν υπάρχει τίποτα λανθασμένο ή παράνομο σχετικά με τηναποθήκευση αντικειμένων στο υπόγειο κάποιου, οι άνθρωποι γύρω από τον Keller ενεργούν αλλόκοτα γι’ αυτό. Έχουμε την αίσθηση ότι πρόκειται για ένα θέμα ταμπού. Όταν αργότερα ο ντετέκτιβ επισκέπτεται το υπόγειο του Keller και ανακαλύπτει το μυστικό "prepper", ο Keller καθίσταται αμέσως ύποπτος. Εν ολίγοις, η ταινία μεταφέρει ήσυχα την ιδέα ότι αυτό το είδος του ατόμου είναι ύποπτο και δεν είναι αξιόπιστο.



Αφού μαθαίνει ότι το κοριτσάκι του ίσως έχει απαχθεί, ο Keller γίνεται τρελός. Καθώς η ταινία εξελίσσεται... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!

redskywarning

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.