Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

NA H ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ... ΟΙ S-300 ΣΤΟ ΙΡΑΝ!

Ως πιθανή απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των ρωσικών εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων, εξετάζεται η πώληση αντιαεροπορικών ...


Ως πιθανή απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά των ρωσικών εταιρειών κατασκευής οπλικών συστημάτων, εξετάζεται η πώληση αντιαεροπορικών συστημάτων, S-300, στο Ιράν. Όπως δήλωσε ο πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία, Μεχντί Σανάι, το θέμα ήδη συζητείται.

Η Τεχεράνη αναμένει ότι η Ρωσία θα παραδώσει στο Ιράν τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300, είτε ακόμη και πιο σύγχρονα από αυτά, εκτιμά ο ιρανός πρέσβης στη Μόσχα. «Το υπουργείο Αμύνης μας -ανέφερε ο πρέσβης στο πρακτορείο Intrefax- είχε επανειλημμένες συνομιλίες στη Ρωσία και ελπίζω ότι το θέμα βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ελπίζω ότι θα λάβουμε τους S-300 ή ένα πιο σύγχρονο σύστημα».

Ο ιρανός διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η χώρα του «θεωρεί μέχρι σήμερα ισχύον το συμβόλαιο για τους S-300, επειδή οι κυρώσεις εκείνες που επιβλήθηκαν σύμφωνα με το ψήφισμα 1929 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν περιλαμβάνει το συμβόλαιο των S-300». Αυτό είχε υπογραφεί πριν από την επιβολή των κυρώσεων και -όπως δήλωσε- «το συγκεκριμένο σύστημα έχει αμυντικό και όχι επιθετικό χαρακτήρα».

Όλγκα Μπόζεβα, Moskovskiy Komsomolets

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.