Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΧΑΚΕΡΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Η "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΤΟΥΣ ΚΟΣΤΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΑΝ...

Οι χάκερ υπολογιστών έχουν εξελιχθεί σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας μια σειρά δεξιοτήτων που...



Οι χάκερ υπολογιστών έχουν εξελιχθεί σε μερικούς από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο. Χρησιμοποιώντας μια σειρά δεξιοτήτων που είναι γνωστή μόνο από τους καλύτερους του είδους, οι χάκερ μπορούν να κλέψουν χρήματα, προσωπικά στοιχεία και ολόκληρες ταυτότητες. Παραμένουν - ως επί το πλείστον - ανώνυμοι, κρυμμένοι πίσω από την ασφάλεια ενός υπολογιστή.
Είναι πραγματικά τόσο εύκολο για τους χάκερ να κλέβουν τα εκατομμύρια; Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το hacking απαιτεί ένα εξειδικευμένο σύνολο δεξιοτήτων και γνώσεων που δεν διαθέτει ο μέσος άνθρωπος. Μπορεί να χρειαστούν μέρες ή εβδομάδες για να εισβάλλει σε ένα ισχυρά κρυπτογραφημένο σύστημα ασφαλείας ή να “δημιουργήσει” έναν ιό που μπορεί γρήγορα και κρυφά να συλλέξει οικονομικά στοιχεία.

Παρόλα αυτά, οι χάκερ στην παρακάτω λίστα είναι μέχρι στιγμής οι πιο πετυχημένοι αν και όλοι πλέον έχουν συλληφθεί.
3. 15χρονο αγόρι - 2 εκατ. δολ.

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ένα 15χρονο αγόρι τολμηρά “εισέβαλε” σε συστήματα υπολογιστών της NASA που ελέγχουν και ρυθμίζουν το διεθνή διαστημικό σταθμό. Επίσης, “έσπασε” τα οπλικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών του Πενταγώνου και με μεγάλη ευκολία μπήκε σε πάνω από 3000 emails που διέθεταν εξαιρετικά ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Επειδή το αγόρι είναι ανήλικο δεν μπορεί να δημοσιευθεί το όνομά του. Είναι εντυπωσιακό το ότι ένα νεαρό αγόρι, κατάφερε να σπάσει μερικά από τα πιο προηγμένα συστήματα ασφαλείας στον κόσμο. Μεταξύ της κλοπής ήταν και το λογισμικό της NASA, αξίας 2 εκατομμύρια δολάριων. Η NASA αναγκάστηκε να κλείσει το σύστημά της για 21 ημέρες με κόστος 41.000 δολαρίων. Το νεαρό αγόρι εκτίει τώρα κράτηση 6 μηνών στις φυλακές ανηλίκων.

2. Evgeniy Bogachev - 100 εκατ. δολ.


Τον Ιούνιο του 2014, περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια εκλάπησαν επιδέξια καθώς χάκερ από όλο τον κόσμο απέκτησαν πρόσβαση σε χιλιάδες συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η μαζική κλοπή, ελεγχόταν από έναν Ρώσο χάκερ που ανήκε σε μια μεγάλη ομάδα, χρησιμοποιώντας έναν ιό που σάρωνε το διαδίκτυο και συνέλεγε προσωπικές οικονομικές πληροφορίες, κλέβοντας κεφάλαια από τραπεζικούς λογαριασμούς ιδιωτών.

1. Vladimir Drinkman, Aleksander Kalinin, Roman Kotov, Dmitriy Smilianets, Mikhail Rytikov - 300 εκατ.δολ.

Οι Ρώσοι χάκερ ξαναχτύπησαν. Μέσω της διεθνούς οργάνωσης χάκερ, αυτή η ομάδα έκλεψε πάνω από 160 εκατομμύρια αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών καρτών. Μία από τις κλοπές ήταν σε μια εταιρεία που επεξεργάζεται πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες πληρωμών για εκατοντάδες επιχειρήσεων, οι οποία έχασε το διαστημικό ποσό των 200 εκατομμύριων δολαρίων. Μεταξύ των επιχειρήσεων ήταν η 7-Eleven , ο Dow Jones, η JC Penny Co και η Visa Α.Ε. Η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια ήταν 93 εκατομμύρια δολάρια από το Παγκόσμιο Σύστημα Πληρωμών. Ο Drinkman κρατήθηκε στις ΗΠΑ και ο Καλίνιν στην Ολλανδία, ενώ οι άλλοι τρεις δράστες εξακολουθούν να είναι ελεύθεροι.

newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.