Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΠΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ... ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΕΧΘΡΙΚΟ ΣΚΑΦΟΣ... ΠΡΟΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΑΣΚΗΣΗ... ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...!!!

Video από τις Βολές Κατευθυνομένων Βλημάτων στο ΠΒΚ την 6 Μαΐου 2014 οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο θαλάσσιο χώρο του Πεδίου Βολής Κρήτ...


Video από τις Βολές Κατευθυνομένων Βλημάτων στο ΠΒΚ την 6 Μαΐου 2014

οι βολές πραγματοποιήθηκαν στο θαλάσσιο χώρο του Πεδίου Βολής Κρήτης, από μονάδες επιφανείας του Στόλου, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως αυτού. Ο στόχος ήταν ένα παλαιό, παροπλισμένο, αποβατικό σκάφος του ΠΝ, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τα βλήματα επιφανείας-επιφανείας των μονάδων του Στόλου. Τις βολές αυτές, που ήταν ιδιαίτερης δυσκολίας και επικινδυνότητας (π.χ. βολή βλήματος από πυραυλάκτο και αντιμετώπισή της από τη φραγάτα – «στόχο» με επιτυχία) παρακολούθησαν επιβαίνοντες στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», τόσο ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, όσο και ο Αρχηγός Στόλου Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.

Το πρόγραμμα των βολών των πλοίων του ΠΝ περιελάμβανε βολή κατευθυνόμενου βλήματος (Κ/Β) EXOCET MM-38 από το πυραυλάκατο ΤΠΚ «ΜΠΛΕΣΣΑΣ» κατά στόχου επιφανείας, ενός Κ/Β ΝΑΤΟ SEA SPARROW (NSSM) από τη φρεγάτα «ΑΙΓΑΙΟΝ» κατά επερχόμενου βλήματος EXOCET MM-38, καθώς και τεσσάρων Κ/Β τύπου PENGUIN MK.2-MOD.3 από τις πυραυλακάτους «ΞΕΝΟΣ» και «ΚΑΒΑΛΟΥΔΗΣ», από δύο βλήματα από κάθε σκάφος, κατά στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.