Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΧΑΝΕΙΟ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΔΕΛΦΑΤΟΥ!..

Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι δεν νιώθουν την ανάγκη να πρέπει να λένε ψέματα για τη ζωή τους. Αντίθετα βοηθούν στη μείωση των προκατα...

Όλο και περισσότεροι υποψήφιοι δεν νιώθουν την ανάγκη να πρέπει να λένε ψέματα για τη ζωή τους. Αντίθετα βοηθούν στη μείωση των προκαταλήψεων, ώστε κάποια μέρα κανείς να μη χρειάζεται να δηλώνει κάτι, κανείς να μην εκβιάζεται για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και κανείς να μη χρειάζεται να ζει διπλές ζωές ή να λέει ψέματα.      
Υπάρχουν κάποιες ανοιχτά ΛΟΑΤ υποψηφιότητες, σε αρκετές διαφορετικές παρατάξεις, όπως τις είδα στο tvxs.     Υποψηφιότητες από την ΛΟΑΤ κοινότητα Ευρωεκλογές: 
Ν. Γιατρομανωλάκης, Ποτάμι 
Κ. Κοσμίδου, Οικολόγοι Πράσινοι   
Περιφερειακές εκλογές: 
Ν. Μυλωνάς, υπ. αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Παρέμβαση για την Αττική. 
Δημοκρατική Οικολογική Κίνηση Λ. Λαζαρίδης, υπ. αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα 
Μ. Γκίκας, υπ. περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα   
Δημοτικές εκλογές: 
Ζ. Κωστόπουλος, Αθήνα, Π.Ν.ΟΙΚ.Α. (Οικολόγων) 
Αντ. Σιγάλας, Αθήνα, Ανοιχτή Πόλη 
Κρίστυ (Χρήστος) Ταπάντση, Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη 
Σοφία Σκουλίδη, Δ. Πυλαίας – Χορτιάτη, Δίκτυο Ενεργών Πολιτών 
Σπ. Βαρβέρης, Θεσσαλονίκη, Ανοιχτή Πόλη 
Ηρ. Δούκας, Θεσσαλονίκη, Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 
Κ. Παπανικολάου, Α΄ δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης, Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη 
Δ. Καντιώτος, 2ο διαμέρισμα Πειραιά, Λιμάνι της Αγωνίας       

Μίλησα με μία εκ των υποψηφίων, την Κατερίνα Παπανικολάου (κατεβαίνει στην Α΄ δημοτική κοινότητα Θεσσαλονίκης, με την Πρωτοβουλία του Γιάννη Μπουτάρη) και της ζήτησα να μου μιλήσει για την απόφασή της.      Μια δύσκολη απόφαση που πήρε λίγα λεπτά για να δεχτώ την πρόταση να είμαι στις ανοιχτά ΛΟΑΤ υποψηφιότητες. Μια δύσκολη απόφαση που μπορεί αβίαστα να κατηγορηθεί ως ψηφοθηρική. Το εύκολο, κυρίως για εκείνους που έχουν συνδυάσει την πολιτική με μια ακόρεστη άγρα ψήφων. Το εύκολο, κυρίως για εκείνους που θεωρούν ότι η προσωπική ζωή του ατόμου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να γίνει βιτρίνα. Και δε διαφωνώ, αυτό γίνεται συχνά και άσκοπα πολλές φορές μόνο για χάρη της δημοσιότητας.   Η Κατερίνα Παπανικολάου Την απόφαση την πήρα μετά από μια ένθερμη ανατροφοδότηση που πήρα σε μια σύντομη ομιλία μου για τα ατομικά δικαιώματα στην πόλη όπου ζω. Και εκεί το ένιωσα και το συνειδητοποίησα: είναι ασύμβατο από τη μια να προτείνω να οργανώσουμε δράσεις ώστε να μάθουμε να μιλάμε ανοιχτά για τη διαφορετικότητα και τη σεξουαλικότητα και από την άλλη εγώ να κρύβομαι.   Κι έτσι βγήκα μπροστά, δηλώνοντας ανοιχτά πως είμαι bisexual, ίσως η πιο δύσκολα ορατή ομάδα μέσα στην LGBT κοινότητα καθώς δεν είμαστε ούτε ετεροφυλόφιλοι ούτε ομοφυλόφιλοι και έτσι δεχόμαστε τα βλέμματα διάκρισης και από τις δύο πλευρές. Βγήκα μπροστά υποδηλώνοντας πως η έκθεση έχει κόστος, έχει ρίσκο έχει όμως και εσωτερική ηρεμία, καθώς δε χρειάζεται κάποιος να προσποιείται ή να αποκρύπτει τον αληθινό του εαυτό.   Φυσικά δεν τίθεται θέμα και καμία αναγκαιότητα να διατυμπανίζω τη σεξουαλική μου προτίμηση ή την ταυτότητα το φύλου μου. Και εδώ είναι το λεπτό σημείο: πότε μιλάμε για απλή ανοιχτή συνύπαρξη και πότε για διατυμπανισμό...   Στόχος μου είναι εάν έχω πάει με τη σύντροφό μου διακοπές να είναι το ίδιο εύκολο να το μοιραστώ πχ. με τους συναδέλφους μου ωσάν να ήταν ο συντροφός μου, για παράδειγμα. Και αυτό να μη θεωρείται πρόκληση.   Δηλώνω λοιπόν ταυτόχρονα με την υποψηφιότητα μου για την τοπική αυτοδιοίκηση τη σεξουαλικότητα μου, συμβολίζοντας και υλοποιώντας εγώ πρώτη το όραμα μου: να μιλάμε ανοιχτά όποτε και όταν το θέλουμε και το χρειαζόμαστε. Συνδέω την επιλογή μου να ασχοληθώ με την πολιτική, που η πλειοψηφία απαξιώνει άκριτα και κατηγορηματικά, με την επιλογή μου να μιλήσω ανοιχτά για το ποια είμαι, που επίσης εύκολα γίνεται καθημερινά στόχος σε μια κοινωνία που δεν είναι εκπαιδευμένη στο σεβασμό. Είμαι εδώ για να μιλήσω ανοιχτά, να αναλάβω την ευθύνη και να δείξω μια άλλη οπτική απέναντι στα στερεότυπα.  

Πηγή: www.lifo.gr

2 σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.