Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Ο ΔΕΝΔΙΑΣ: ΕΔΩΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ ΣΤΑΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΟΤΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΟΤΙ Ο ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΨΕΙΣ

Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές με αφορμ...


Για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, την συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές με αφορμή τον βασανισμό του αλβανού βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι μίλησε σε συνέντευξη του στο TheTOC.gr ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε στην υπόθεση Μπαλτάκου, σημειώνοντας πως είχαν διαφωνίες για το ζήτημα της Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας πως ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης εξέφραζε προσωπικές του απόψεις σχετικά με το ενδεχόμενο «ηρωοποίησης» των μελών του ακροδξειού κόμματος που θα διώκονταν.

Παράλληλα όσον αφορά την ίδια τη Χρυσή Αυγή και τις δικαστικές εξελίξεις, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης απαντά στις κατηγορίες περί «μεθοδεύσεων», λέγοντας πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις στις οποίες διαπιστώθηκαν εγκληματικές πράξεις μελών του ακροδεξιού κόμματος. Επιπρόσθετα, ο κ. Δένδιας μίλησε και για το εάν είναι «δεμένα» τα στοιχεία της δικογραφίας υποστηρίζοντας πως έχουμε να κάνουμε με «εγκληματική οργάνωση, με σαφή ιεραρχία και δομή».

Στη συνέχεια, ο κ. Δένδιας μίλησε και για την υπόθεση Καρέλι καταδικάζοντας τον αποτρόπαιο θάνατό του, ενώ μίλησε και για την έκρηξη βόμβας στο κέντρο της Αθήνας, λέγοντας πως «η ΕΛ.ΑΣ δεν φοβάται τους τρομοκράτες».

Υπόθεση Χρυσή Αυγή: Tι απαντά στις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων και το εάν είναι «δεμένα» τα στοιχεία

Ο κ. Δένδιας, αναφορικά με τις καταγγελίες μελών της Χρυσής Αυγής περί μεθοδεύσεων και διώξεων σε βάρος τους, απαντά:

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου και η λειτουργία των κομμάτων προστατεύεται από το Σύνταγμα, ακόμη και αν αυτά πρεσβεύουν αποκρουστικές ιδέες. Δεν μπορεί όμως να γίνει ανεκτή η ποινικώς κολάσιμη δράση μίας συγκροτημένης οργάνωσης, που υπό το πρόσχημα της κομματικής λειτουργίας ασκεί εγκληματική δραστηριότητα και επιχειρεί να τεθεί υπεράνω της νομοθεσίας. Αυτό ακριβώς διερευνά σήμερα η δικαιοσύνη της χώρας μας. Δεν είναι ''μεθοδεύσεις'' όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τα τάγματα εφόδου, τις ασκήσεις παραστρατιωτικών ομάδων, τις επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και ''αντιφρονούντων'' και όλα τα άλλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας».

Ενώ για το εάν είναι «δεμένα» τα στοιχεία για την εγκληματική δράση του ακροδεξιού κόμματος, τονίζει:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία για το ότι έχουμε να κάνουμε με μία εγκληματική οργάνωση, με σαφή ιεραρχία και δομή. Προσωπικά δεν θεωρώ μεμονωμένες ή ''συμπτωματικές'' ενέργειες τις πράξεις στις οποίες αναφέρθηκα προηγουμένως. Αλλά κρίση μπορώ να εκφέρω μόνο με την ιδιότητα του πολίτη και του νομικού και όχι του Υπουργού, καθώς αρμόδια, επαναλαμβάνω, είναι η δικαιοσύνη. Να σας υπενθυμίσω, ευκαιρίας δοθείσης, ότι την αναφορά που απέστειλα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τα 32 περιστατικά επιθέσεων μπορούσε να την στείλει οποιοσδήποτε Ελληνας πολίτης».

Μπαλτάκος-Γκέιτ

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Μπαλτάκου και το εάν ο ίδιος είχε δεχθεί υποδείξεις ή πιέσεις από τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, ο κ. Δένδιας τονίζει:

«Είναι γνωστό ότι είχα εντελώς διαφορετικές απόψεις με τον πρώην Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής και μία διαφορετική αντίληψη των πραγμάτων. Σε ότι με αφορά, ο κ. Μπαλτάκος εξέφραζε προσωπικές του απόψεις σχετικά με το ενδεχόμενο ''ηρωοποίησης'' της Χρυσής Αυγής, το οποίο υποστήριζε ότι φοβόταν. Δεν ήταν ο θεσμικός του ρόλος να προβαίνει σε υποδείξεις ή παρατηρήσεις πέραν του νομοθετικού έργου και δεν ήταν συντονιστής της Κυβέρνησης. Είχε πολύ συγκεκριμένα καθήκοντα ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου. Η πολιτική βούληση του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ήταν άλλωστε σαφής, να μην υπάρξει η παραμικρή ανοχή από την Πολιτεία στην ποινικά κολάσιμη δράση του συγκεκριμένου κόμματος».

Υπόθεση Καρέλι

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης παράλληλα, μίλησε και για τον θάνατο από βασανιστήρια του βαρυποινίτη Ιλι Καρέλι, μετά την άγρια δολοφονία του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη, αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στις ελληνικές φυλακές:

«Ο βασανισμός του συγκεκριμένου κρατουμένου, με το γνωστό τραγικό αποτέλεσμα, ήταν μία φρικιαστική πράξη που δεν τη χωράει ανθρώπινος νους, αλλά είμαι βέβαιος ότι δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Είναι αυτονόητο ότι σε μία ευνομούμενη κοινωνία δεν χωρούν πρακτικές αυτοδικίας ούτε μπορεί να εφαρμόζεται ο νόμος της ζούγκλας. Είναι αλήθεια ότι το συγκεκριμένο περιστατικό φέρνει και πάλι στο προσκήνιο την ανάγκη θεσμικών τομών στο σωφρονιστικό σύστημα. Θα επαναλάβω αυτό που είχα δηλώσει το μικρό διάστημα που είχα διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης: Θα πρέπει, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρίσκεται στην εξουσία, να χαράξουμε μια δεκαετή πολιτική για το σωφρονιστικό σύστημα, τη λειτουργία του, τον ρόλο του και τις υποδομές του, την οποία η Πολιτεία θα εφαρμόσει με συνέπεια. Οι φυλακές δεν μπορούν να είναι ''ξέφραγο αμπέλι'', αλλά και δεν μπορούν να λειτουργούν σαν ''αποθήκες'' ανθρώπινων ψυχών».

Φάκελος: Τρομοκρατία

Ο κ. Δένδιας, αναφέρθηκε και στον εκρηκτικό μηχανισμό που εξερράγη στο κέντρο της Αθήνας, σχολιάζοντας παράλληλα για το εάν μιλάμε για «αναβίωση» της νέας τρομοκρατίας, αλλά και τον βαθμό ετοιμότητας στον οποίο βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια τέτοια απειλή.

«Αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά, ότι η τρομοκρατία αποτελεί διαρκές φαινόμενο και ότι ουδέποτε εξαλείφθηκε. Η Ελληνική Αστυνομία όμως θα πράξει και σε αυτή την περίπτωση ό,τι επιτάσσει ο ρόλος που της έχει αναθέσει η Πολιτεία. Να σας υπενθυμίσω ότι τα τελευταία πέντε χρόνια άνω των 50 ατόμων που εμπλέκονται σε τρομοκρατικές ενέργειες έχουν παραπεμφθεί ενώπιον των δικαστικών αρχών».

Απαγόρευση διαδηλώσεων

Επίσης, αναφέρθηκε και στην απαγόρευση των διαδηλώσεων με αφορμή την επίσκεψη της Ανγκέλα Μέρκελ στην Αθήνα, τονίζοντας:

«Δεν απαγορεύθηκαν οι διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας γενικώς, αλλά σε συγκεκριμένο τμήμα της πρωτεύουσας. Αλλωστε πραγματοποιήθηκε κανονικότατα η εκδήλωση διαμαρτυρίας που είχε προγραμματισθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος. Δεν κατανοώ για ποιο λόγο θα έπρεπε κάποιοι να διαδηλώσουν ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με την κυρία Μέρκελ ή πολύ κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό. Η Κυβέρνηση δεν φοβάται τους διαδηλωτές, αλλά έχει καθήκον να προστατεύει τους φιλοξενούμενους της και αυτό θα συνεχίσει να πράττει. Αντίστοιχα μέτρα άλλωστε ή κατά πολύ αυστηρότερα λαμβάνονται επίσης στις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σε ανάλογες περιπτώσεις».

Εξοδος στις αγορές

Τέλος, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε και στην έξοδο της χώρας στις αγορές με την έκδοση ομολόγου, λέγοντας:

«Είναι μία εξαιρετικά ευχάριστη είδηση, όχι μόνο για τη χώρα μας αλλά και για τη διεθνή οικονομική σταθερότητα, όπως αποδεικνύει η τεράστια απήχηση της εξόδου μας στις αγορές στον ξένο Τύπο. Ηταν το προαπαιτούμενο άλλωστε προκειμένου να ξεφύγει η Ελλάδα από τη μέγγενη των περιοριστικών μέτρων. Βεβαίως, αντιλαμβανόμαστε όλοι και το γνωρίζει και η Κυβέρνηση ότι θα χρειασθεί χρόνος, με παράλληλη προσήλωση στους στόχους μας, προκειμένου να πάρει ανάσα και η πραγματική οικονομία. Το πρώτο μεγάλο βήμα όμως έγινε ώστε να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη και να υλοποιήσουμε σταδιακά τη μεγάλη μείωση των φορολογικών συντελεστών, την οποία ευαγγελιζόμαστε στο πρόγραμμά μας».

http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.