Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΜΟΣΧΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΓΙΑ... ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΕΝΩ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ...!!!

Οι επιπλέον ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία αναπτύχθηκαν εκεί σε απάντηση στην αστάθεια που επικρατεί σ...


Οι επιπλέον ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στην μεθόριο με την Ουκρανία αναπτύχθηκαν εκεί σε απάντηση στην αστάθεια που επικρατεί στην Ουκρανία, δήλωσε το Σάββατο, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ενώ μέχρι τώρα η Μόσχα δήλωνε ότι τα στρατεύματα αυτά βρίσκονται εκεί στο πλαίσιο τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων.

"Εμείς έχουμε δυνάμεις στην περιοχή της μεθορίου με την Ουκρανία. Ορισμένες από αυτές τις δυνάμεις στρατοπεδεύουν εκεί μόνιμα, άλλες βρίσκονται εκεί για ενίσχυση, με φόντο αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο τηλεοπτικό δίκτυο "Ροσίγια 1".

"Ας με συγχωρέσετε αλλά, αυτή (η Ουκρανία) είναι μια χώρα στην οποία μόλις σημειώθηκε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα, επομένως φυσιολογικά οποιαδήποτε χώρα θα λάβει ιδιαίτερα μέτρα πρόληψης για να εγγυηθεί τη δική της ασφάλεια", πρόσθεσε.

Ως κυρίαρχο κράτος, η Ρωσία είναι ελεύθερη να αναπτύξει στρατεύματα οπουδήποτε στο έδαφός της χωρίς περιορισμούς, σημείωσε επίσης ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου αρνήθηκε εξάλλου τις κατηγορίες για ανάμειξη του ρωσικού στρατού στα γεγονότα που σημειώνονται εντός του ουκρανικού εδάφους.

Οι ισχυρισμοί αυτοί είναι "εντελώς εσφαλμένοι", κατέληξε ο Πεσκόφ. Πηγή: ΑΠΕ - ΑΜΠ

Οι Αμερικανοί απαντούν στον Πούτιν στέλνοντας στρατεύματα στην Πολωνία
Άμεσα αναμένεται να αναπτυχθούν αμερικανικά στρατεύματα στην Πολωνία ως απάντηση των ΗΠΑ στα όσα έχουν διαδραματιστεί στην Ουκρανία, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας Washington Post.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Τόμαζ Σιεμόνιακ, μάλιστα, λέει ότι εντός της νέας εβδομάδας θα γίνουν και σχετικές ανακοινώσεις.

Οι λεπτομέρειες της αποστολής των στρατευμάτων θα διευθετηθούν από τα επιτελεία των δύο χωρών στο πλαίσιο της επέκτασης της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Με βάση τα λεγόμενα Σιεμόνιακ, η άμεση αντίδραση του ΝΑΤΟ στην ρωσική επιθετικότητα είναι σημαντική, αλλά σημαντικότερο ρόλο παίζει η σύναψη μακροχρόνιων αμυντικών δεσμών ανάμεσα στην χώρα του, τις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

«Η κυρίαρχη άποψη μέχρι σήμερα ήταν ότι πλέον δεν υπάρχουν απειλές στην Ευρώπη, οπότε η αμερικανική παρουσία στην ήπειρο μας δεν ήταν αναγκαία», ανέφερε ο Πολωνός αξιωματούχος.

«Όμως τα πρόσφατα γεγονότα καταδεικνύουν την ανάγκη επιστροφής των ΗΠΑ, καθώς η Ευρώπη ήταν ασφαλής όσο υπήρχε η αμερικανική παρουσία στην Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.