Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΒΡΑΔΥ 20ΗΣ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967: 6135 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ... ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΝΟΜΟΙ...!

Από την ώρα "Ω" δηλαδή την δευτέρα πρωϊνή της 21ης Απριλίου εως και την τελική επικράτηση του Στρατιωτικού εγχειρήματος λίγες ώρες...

Από την ώρα "Ω" δηλαδή την δευτέρα πρωϊνή της 21ης Απριλίου εως και την τελική επικράτηση του Στρατιωτικού εγχειρήματος λίγες ώρες αργότερα, και βάσει του σχεδίου "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ" που ενεργοποιήθηκε απόλυτα χάριν της προσχωρήσεως του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Σπαντιδάκη στους κινηματίες, διενεργήθηκαν (κυρίως από την Αστυνομία Πόλεων και την Βασιλική Χωροφυλακή 6135 συλλήψεις σε ολόκληρη την επικράτεια, πλέον των συλλήψεων πολιτικών προσώπων στις οποίες προέβησαν στρατιωτικά αποσπάσματα, οργανωμένα για τον λόγο αυτό.

Οι 6135 συλληφθέντες ήταν χαρακτηρισμένοι κυρίως ως "Επικίνδυνοι Κομμουνιστές Γ κατηγορίας", αλλά και ως "Πράκτορες Εχθρικών Μυστικών Υπηρεσιών" ή Επικίνδυνοι αλλοδαποί.

Μόνο από την Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν ως Πράκτορες Εχθρικών Μυστικών Υπηρεσιών 15 άτομα Ελληνικής κυρίως καταγωγής και υπηκοότητος αλλά και 35 άτομα χαρακτηρισμένα ως "Επικίνδυνοι Αλλοδαποί" μεταξύ των οποίων 8 Αλβανοί (Ελληνικής καταγωγής), 2 Αρμένιοι, 2 Ρώσσοι, 2 Άγγλοι, 3 Κύπριοι, 4 Ιταλοί, 3 Τούρκοι, 9 Γιουγκοσλάβοι και 2 Ούγγροι.

Άπαντες οι συλληφθέντες -ανάμεσα τους και 235 γυναίκες- μεταφέρθηκαν με αρματαγωγά του Βασιλικού Ναυτικού στην νήσο Γυάρο, απ' όπου λίγες ημέρες αργότερα απολύθηκαν 200 υπερήλικες και ασθενείς. www.stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.