Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ...!!! Η ΑΠΟΣΤΟΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ "ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"...

Απολογία του Γ.Παπαδοπούλου (Απόσπασμα σχετικό προς τα συνθήματα Ψωμί παιδεία ελευθερία) «..Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβ...


Απολογία του Γ.Παπαδοπούλου (Απόσπασμα σχετικό προς τα συνθήματα Ψωμί παιδεία ελευθερία)

«..Ως προς το ψωμί, την οικονομίαν, παραλάβαμεν το εθνικόν εισόδημα εις τα 565 δολλάρια, και παραδώσαμε την διαχείρισιν της εξουσίας όταν ανετράπημεν εις 1.100.

Παραλάβαμεν τον προϋπολογισμόν της χώρας εις το ύψος των 29 δισεκατομμυρίων και παραδώσαμεν την αρχήν, με τον προϋπολογισμόν της χώρας εις 109 δισεκατομμύρια.

Παραλάβαμεν το συναλλαγματικόν απόθεμα της χώρας εις τα 200 εκατομμύρια δολλάρια και το παραδώσαμεν εις τον ένα δισεκατομμύριον πεντήκοντα εκατομμύρια δολλάρια. ..

Παιδεία! Δύο δισεκατομμύρια τετρακόσια εκατομμύρια ήσαν αι δαπάναι του προϋπολογισμού υπέρ της παιδείας όταν αναλάβομεν την αρχήν. Και παραδώσαμεν κονδύλιον εγγεγραμμένον εις τον προϋπολογισμόν ύψους 15 δισεκατομμυρίων.

Εξακόσιες είκοσι επτά ήσαν αι θέσεις των λειτουργών της ανωτάτης παιδείας, διότι δεν θα αναφερθώ εις την γενικήν, και ανεπτύξαμεν τας καθηγητικάς έδρας εις τον αριθμόν των εννεακοσίων εβδομήκοντα περίπου.

Δύο χιλιάδες εξακόσιοι ήσαν οι προβλεπόμενοι βοηθοί Καθηγητών, ως βοηθητικόν εκπαιδευτικόν προσωπικόν εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, και όταν παραδώσαμεν την αρχήν αι νομοθετημέναι θέσεις ανήρχοντο εις έξι χιλιάδας επτακοσίας, εάν δεν με απατά η μνήμη, εξ αυτών δε είχε κατορθωθεί να συμπληρωθούν περί τας τέσσερεις χιλιάδας οκτακοσίας.

Εδιπλασιάσαμε τας δυναμένας να προσφερθώσι υπηρεσίας εκ μέρους των φοιτητικών λεσχών, εβελτιώσαμε το φοιτητικόν συσσίτιον. Εχορηγήσαμεν τα φοιτητικά δάνεια.

Εχορηγήσαμε δωρεάν τα συγγράματα προς τους φοιτητάς. Εν πάση δε περιπτώσει ολοκληρώσαμε την έννοιαν εις την πραγματικήν μορφήν της δωρεάν παιδείας εις τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα…»

20 σχόλια

  1. αυτή ήταν ελληνες πατριώτες πρώτα και μετά πολίτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε τα ρε σκουπίδια αντιφρονουντες,εθνοφοβικο,ανθελληνικά σκουλικια υπανθρωποι,άπλυτοι,ξιπόλυτοι,ανθυποκουραδες! Αθανατος ο Γιωργαρος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ηγέτης σαν τον Παπαδόπουλο και τον Μεταξά θα δουν ίσως τα εγγόνια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η περιοδος του Παπαδοπουλου δεν ειχε καμια σχεση με αυτη του Ιωαννιδη ο οποιος υποστηριζόταν απο ξενα συμφεροντα. Σε μια Ελλαδα ταπεινομενη και καταχρεωμενη απο τη γενια του Πολυτεχνίου και του Χαρβαρντ αυτοι οι αριθμοι φανταζουν εξοπραγματικοι και καποια στιγμη θα πρεπει να κρινουμε τα θετικα και τα αρνητικα της καθε περιοδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξεδιπλωνεται το κουβαρι σιγα σιγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. που μπορει να το βρει αυτο κανεις αν ψαξει ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ολοι σημερα εχουν καταλαβει τον πατριωτισμο της 21 Απριλιου.Μεσα τους ολοι νοσταλγουν την επταετια και ας μη το ωμολογουν.Εγω ομως το φωναζω για να με ακουν. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΟΛΙΟ.........
    Αστερίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΧΩΡΝΑΕΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ.......!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσον αφορά την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ όμως ούτε λέξη !!!! Αυτό έλειπε κιόλας να τολμήσει να πει ..... Καταραμένα ΖΟΜΠΙ της Ελληνικής Ιστορίας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. το ελευθερια ξεχασε ο δικος σας μαγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. η ελευθερια ποθ ειναι ρε μπαγλαμα τετοια δειχνετε και τα χαζα σας πηστευουν χωρισ να εχουν ιδεα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η σημερινή ελευθερία σας αρέσει περισσότερο?? και απευθύνομα στους άνω των 50 ετών. Και από 1/1/2014 που θα καταργηθεί και η προστασία της Α' κατοικίας από το ακατάσχετο και θα βγούν οικογένειες στους δρόμους όχι από δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω αναλγησίας των κυβερνώντων τότε θα δείτε τί θα πεί ελευθερία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αείμνηστε, αν είχες προκυρήξει εκλογές πρίν την ανατροπή σου, σήμερα η Ελλάδα δεν θα είχει αυτό το χάλι....Θα ήταν το πλουσιότερο κράτος στην Ευρώπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σιγά μη τον άφηναν να προκηρύξει εκλογές! Στήσανε το πανηγυράκι του Πολυτεχνείου και η ανάπτυξη και ο σημαντικός ρόλος της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή πήγε περίπατο. ΄Οσο για την ελευθερία που κόπτεστε κάποιοι, βλέπω τι επίπεδο ελευθερίας έχουμε σήμερα και πως κάνετε τσιφλίκι το δημόσιο. ΚΟΚΚΙΝΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Στα σκουπίδια, για να μην πω τίποτα πιο βαρύ, που λένε ότι τάχα ξέχασε να πει για την ελευθερία παραθέτω να ξεστραβωθούν και διαβάσουν το παρακάτω: http://sfoulidis.landofheroes.org/politexnio/apologia.htm . Ξεφτιλισμένοι που τολμάτε να κατηγορήσετε έναν άνθρωπο που έδωσε την ψυχή του για την Ελλάδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. για τους δυο παραπανω που ρωτησαν που ηταν η ελευθερια, εχω να τους πω ( λογο του ότι η ηλικια μου μου επιτρεπει να γνωριζω τα γεγονοτα) ότι ο παπαδοπουλος ειχε ανακοινωσει ότι θα εκανε συντομα εκλογες, η κατασταση όταν επιβληθηκε το στρατιωτικο καθεστος ηταν αθλια στο πολιτικο πεδιο, η ελλαδα κινδυνευε λογο αστάθειας από την γειτωνα χωρα, και κατι που ισως πολοι δεν γνωρίζετε, η χουντα ηλθε στο προσκινιο γρηγοροτερα για να προλαβει το πραξικοπημα του ανδρεα παπανδρεου με το σχεδιο ασπις που ετοιμαζε. μονο οι καταλυσιες αριστεροι ( ενεργοι) ειχαν θεμα ελευθεριας, μην ξεχναμε τι εχουν κανει στην ελλαδα οι αριστεροι. και τελος σκεφτείτε ότι ο παπαδοπουλος δεν δεχτηκε να υπογραψει καμια μετανοια και πεθανε πάμπτωχος στην φυλακη για τα ιδανικα του,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Eλευθερια???ποιος βλαξ νομιζει οτι ειναι ελευθερος?καλα απο αλλο πλανητη ειναι/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. και που αυτα δεν ειναι τιποτα μπροστα σε ολα αυτα που εχει κανει αυτος ο ανθρωπος.μοιλαμε για εργα τωρα οχι αστεια.οτι εχουμε σημερα ειχαν γινει ολα τοτε.καθε μερα εγκαινια εκανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.