Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΡΟ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥ AΝΘΥΠΟΠΙΘΗΚΟΥ... ΒΙΑΣΤΗ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΜΥΡΤΟΥΣ...

Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Αχμέτ Βακάς, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση κακοποίησης της 16χρονης Μυρτο...


Την Τρίτη αναμένεται να ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη του Αχμέτ Βακάς, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση κακοποίησης της 16χρονης Μυρτούς, το καλοκαίρι του 2012 στην Πάρο. Ο Βακάς φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά και να αποπειράθηκε να δολοφονήσει τη Μυρτώ σε ερημική περιοχή της Πάρου.

Η δίκη επρόκειτο να αρχίσει την περασμένη Τρίτη, ωστόσο η ημερομηνία μετατέθηκε για αύριο κατόπιν αιτήματος των γονέων της έφηβης, να παραστούν και οι ίδιοι στη δίκη.

Οι ίδιοι μεταβαίνουν στη Σύρο όπου θα εκδικαστεί η υπόθεση, από τη Βοστόνη όπου βρίσκονται μαζί με τη Μυρτώ.

1 σχόλιο

  1. Είναι απλά μια είδηση, λίγες αράδες...
    Κι όμως μέσα σ΄ αυτές τις λίγες αράδες πόσος πόνος μπορεί να χωρέσει; Πόσα λίτρα δάκρυ έχουν χύσει κάποιοι άνθρωποι;
    Πόσα όνειρα όχι απλά βιάστηκαν αλλά και δολοφονήθηκαν;
    Η Μυρτώ είναι το παιδί όλων μας. Το παιδί μας, που τρέμω και μόνο στην ιδέα να σκεφτώ και να ζήσω νοερά όλα όσα έζησε αυτό το αθώο πλάσμα στα χέρια αυτού του κτήνους.
    Αυτά τα ζούνε και τα ξαναζούνε καθημερινά, χίλιες φορές οι δικοί της άνθρωποι, οι γονείς της για τους οποίους δεν είναι απλά μια είδηση, είναι η ίδια η συντέλεια του κόσμου.
    Αν πω ότι τα ζω κι εγώ -μια άγνωστη- θα φανώ γραφική; Αν πω πως δεν περνά ούτε μέρα που να μην προσευχηθώ και για τη Μυρτώ θα κριθώ αυστηρά για την ευαισθησία μου γιατί δεν τη γνώριζα;
    Μετρούνται οι μέρες που πονάει αυτή η οικογένεια; Μετρούνται οι ώρες της ατέλειωτης αναμονής για μια ουσιαστική βελτίωση; Αυτοί οι άνθρωποι ξέχασαν πως είναι να χαμογελάς και κρέμασαν τη ζωή τους πάνω σ΄ ένα νοσοκομειακό κρεβάτι και περιμένουν. Μόνο περιμένουν... και προσεύχονται.
    Δεν με ενδιαφέρει το χρώμα ή η καταγωγή του ζώου που κακοποίησε το παιδί. Θέλω να κριθεί αυστηρά από τη δικαιοσύνη για να παραδειγματιστούν και οι όμοιοι του οποιαδήποτε εθνικότητα κι αν έχουν.
    Αυτό ενδιαφέρει κάποιους άλλους. Ενδιαφέρει εκείνους που -δεν υπάρχουν λόγια για να τους χαρακτηρίσεις- πήγαν να διαδηλώσουν υπέρ του. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους! Γίναμε ζώα, χειρότερα κι από ζώα. Ζώα από επιλογή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.