Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

THN ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΗΝ ΡΕΠΟΥΣΗ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ... ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΦΑΛΗΡΟ!!!

«Έτσι όπως το πάτε θα μας πείτε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη για να βλέπετε καλύτερα το Φάληρο» είπε στην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούσ...

«Έτσι όπως το πάτε θα μας πείτε να γκρεμίσουμε την Ακρόπολη για να βλέπετε καλύτερα το Φάληρο» είπε στην βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Ρεπούση ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» του Τ/Σ Σκάϊ ο κ. Άνθιμος είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει ζωντανά με την βουλευτή που επέμεινε στις θέσεις της σημειώνοντας πως «Ένα πολύ μεγάλο μέρος των Βουλευτών στην επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων είχε την ίδια άποψη» με την ίδια.

Ο κ. Άνθιμος πάντως είπε πως «Μια κυρία αναστατώνει όλο τον Ελληνισμό για να τα γκρεμίσουμε όλα» τονίζοντας πως οι απόψεις που εκφράζει η κα. Ρεπούση είναι προσωπικές και πως δεν τις στηρίζει ο Πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης.

«Αυτοί οι οποίοι νομοθετούν ερωτούν τους ειδικούς και οι ειδικοί είναι οι υπεύθυνοι των Πανεπιστημίων και όχι η κυρία Ρεπούση» είπε, για να τονίσει πως «Είναι βλασφημία η κατάργηση των αρχαίων ελληνικών όταν στο εξωτερικό τα πανεπιστήμια ιδρύουν έδρες».

Η κα. Ρεπούση επέμεινε στις θέσεις της για κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία κάνοντας λόγο για κατήχηση που δεν συνάδει με το σύγχρονο σχολείο που κατά την ίδια «οφείλει να είναι λαϊκό και εκκοσμικευμένο».

«Έχετε ιδεολογική σκοπιμότητα, να τη χαρείτε αλλά δεν μπορούμε να την δεχτούμε» της είπε σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο κ. Άνθιμος που επέμεινε πως πίσω από τα θρησκευτικά και τα αρχαία ελληνικά υπάρχει κι άλλη ατζέντα

Πηγή: dogma

1 σχόλιο

  1. Για την Ρεπούση:
    « Ἡ πολυαιώνια παρουσία τοῦ Ἑλληνισμοῦ πάνω στὰ δώθε ἢ ἐκεῖθε τοῦ Αἰγαίου χώματα, ἔφτασε νὰ καθιερώσει μίαν ὀρθογραφία, ὅπου τὸ κάθε ὠμέγα, τὸ κάθε ὑψιλόν, ἡ κάθε ὀξεῖα, ἡ κάθε ὑπογεγραμμένη δὲν εἶναι παρὰ ἕνας κολπίσκος, μία κατωφέρεια, μία κάθετη βράχου πάνω σὲ μία καμπύλη πρύμνας πλεούμενου, κυματιστοὶ ἐλαιῶνες, ὑπέρθυρα ἐκκλησιῶν…… Εἶναι μία γλῶσσα μὲ πολὺ αὐστηρὴ γραμματική, ποὺ τὴν ἔφκιασε μόνος του ὁ Λαὸς ἀπὸ τὴν ἐποχὴ ποὺ δὲν πήγαινε ἀκόμη σχολεῖο. Καὶ τὴν τήρησε μὲ θρησκευτικὴ προσήλωση καὶ ἀντοχὴ ἀξιοθαύμαστη μέσα στὶς πιὸ δυσμενεῖς ἐκατονταετίες. Ὥσπου ἤρθαμε ἐμεῖς μὲ τὰ διπλώματα καὶ τοὺς νόμους νὰ τὸν βοηθήσουμε. Καὶ σχεδὸν τὸν ἀφανίσαμε» (Οδυσσέας Ελύτης στο έργο του, «Εν Λευκώ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.