Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ!!!! ΧΩΡΑ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΖΩΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ!!! ΕΛΕΩ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ ΚΗΦΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΡΗΜΑΞΑΝ!

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» η Ελλάδα αριθμεί 2.707.727 συνταξιούχους. ...

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ήλιος» η Ελλάδα αριθμεί 2.707.727 συνταξιούχους.

Το ποσοστό των συνταξιούχων ως προς το νόμιμο πληθυσμό της χώρας (απογραφή του 2011) ανέρχεται σε 27,34%. Σχεδόν 3 στους 10 Έλληνες είναι συνταξιούχοι. Παράλληλα ο αριθμός των ανέργων ανέρχεται σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία στο 1337621 άτομα δηλαδή αντιπροσωπεύουν το 12,37% του πληθυσμού. Άνεργοι και συνταξιούχοι αποτελούν σχεδόν το 40% του πληθυσμού της Ελλάδας.

Με βάση τα στοιχεία των κυρίων συντάξεων υπολογίσαμε το ποσοστό των συνταξιούχων σε κάθε νομό της Ελλάδας. Πρωταθλήτρια αναδεικνύεται η Αττική καθώς το 34,34% του νόμιμου πληθυσμού είναι συνταξιούχοι. Λασίθι, Θεσσαλονίκη και Καβάλα έχουν ποσοστό συνταξιούχων που ξεπερνά το 30%. Συνολικά 19 νομοί έχουν υψηλότερο ποσοστό συνταξιούχων συγκριτικά με τον εθνικό μέσο όρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.