Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΝΟΡΟΥΣ... Ο ΕΔΕΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΠΡΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ...!

1943: Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρέ...


1943: Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

Στα πλαίσια της επιχείρησης "άνιμαλς" που έχει ως σκοπό την παραπλάνηση του Άξονα, το Σύνταγμα Βάλτου των Ένοπλων Ομάδων Ελλήνων Ανταρτών (ΕΟΕΑ) και του Εθνικού Δημοκρατικού Ελληνικού Συνδέσμου (ΕΔΕΣ) προξενεί βαρύτατες απώλειες και επιβραδύνει πολύ την κίνηση της ιταλικής Μηχανοκίνητης Μεραρχίας ""Μπρένερο"" στη στενωπό του Μακρυνόρους. Η σύγκρουση διακρεί μέχρι την 21η Ιουλίου 1943. Η μεραρχία αυτή, προερχόμενη από την Αττική και κινούμενη δια του δρομολογίου Αγρίνιο - Αμφιλοχία - Άρτα, είχε ως αποστολή μέσω Ηπείρου και Αλβανίας να αποβιβαστεί στη Σικελία για να ενισχύσει τις εκεί ευρισκόμενες δυνάμεις του Άξονα. Άφθονο πολεμικό υλικό περιέρχεται στους αντάρτες.

1 σχόλιο

  1. Κουιζ :

    -Και πως εφτασε απο την Ατικκη ΧΩΡΙΣ εχθροπραξιες ?

    Απ: Τα ειχαν κανει πλακακια με τον ΑΡΗ (θαν Κλαρα)και ετσι περασαν ΑΜΑΧΙΤΙ απο την περιοχη ευθυνης του την Στερεα Ελλαδα.

    Το παζαρι ?

    Οι Ιταλοι δινουν εξοπλισμο στον Αρη , βγαζουν τον Ζερβα απο τη μεση και παιρνουν τα ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΝΙΟΥ !!!!



    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.