Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΜΕ ΜΑΝΤΗΛΕΣ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ...

«Ναι» στη χρήση της ισλαμικής μαντίλας από τις υπαλλήλους του Δημοσίου που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό ψήφισε η πλειοψηφία των Σοσια...

«Ναι» στη χρήση της ισλαμικής μαντίλας από τις υπαλλήλους του Δημοσίου που έρχονται σε άμεση επαφή με το κοινό ψήφισε η πλειοψηφία των Σοσιαλιστών και Πρασίνων στη Γάνδη του Βελγίου, οδηγώντας έτσι στην άρση του μέτρου που είχε επιβληθεί το 2007, όταν την πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο κατείχαν κόμματα της κεντροδεξιάς.

Έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, τα 29 από τα 51 μέλη του δημοτικού συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της κατάργησης του μέτρου, σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες δημόσιοι υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό απαγορεύεται να φέρουν θρησκευτικά ή πολιτικά σύμβολα. Ουσιαστικά η απαγόρευση αφορούσε τις μουσουλμάνες που φορούσαν ισλαμική μαντίλα και εργάζονταν σε γραφεία εξυπηρέτησης του κοινού σε υπηρεσίες του δήμου της Γάνδης.

Παρόμοια μέτρα ισχύουν σε πολλές βελγικές πόλεις. Πριν από δύο χρόνια, το Βέλγιο απαγόρευσε τη χρήση του νικάμπ και της μπούρκας, δηλαδή των ισλαμικών ενδυμάτων που καλύπτουν πλήρως το πρόσωπο, από τις υπαλλήλους του Δημοσίου.

Η γειτονική Γαλλία με τον μεγαλύτερο πληθυσμό μουσουλμάνων στη δυτική Ευρώπη απαγόρευσε τη χρήση θρησκευτικών συμβόλων, όπως η ισλαμική μαντίλα, στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.