Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΥΛΛΑΒΕΙ 3 ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΑΝ ΛΕΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΟΥΣ... ΒΡΩΜΙΚΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΗΕΔΩΝ...!!!!

3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ... Την άμεση...


3 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΣΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ...

Την άμεση απελευθέρωση των τριών Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι εισήλθαν άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο, ζήτησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι τρεις πολίτες της Ελλάδας βρίσκονται "υπό κράτηση" στα Κατεχόμενα από την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες από την άλλη πλευρά της πράσινης γραμμής, οι Τουρκοκύπριοι κατηγορούν τους πολίτες της Ελληνικής Δημοκρατίας με το πρόσχημα της "παράνομης εισόδου στα εδάφη της ΤΔΒΚ".

Τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης δεν αναφέρουν τα ονόματα των κρατουμένων. Ωστόσο, αναφέρουν ότι οι κατηγορούμενοι επιχείρησαν να εισέλθουν "παρανόμως" στα εδάφη της "ΤΔΒΚ" στα περίχωρα της Λευκωσίας.

Οι Έλληνες "κατηγορούμενοι" στις πρώτες καταθέσεις τους αφήνουν να εννοηθεί ότι παραπλανήθηκαν από τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών». Τα τ/κ μέσα αναφέρουν ότι στην ανάκριση τους οι κατηγορούμενοι ανέφεραν το εξής: "Οι στρατιώτες του ΟΗΕ μας κατεύθυναν στην νεκρή ζώνη. Κατά λάθος παραβιάσαμε την στρατιωτική ζώνη".

Οι κατηγορούμενοι ανέφεραν στους δικαστές ότι κατάλαβαν εγκαίρως ότι είχαν χαθεί στην νεκρή ζώνη και ότι για αυτό τον λόγο ζήτησαν την βοήθεια του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δικαστήριο αποφάσισε την φυλάκιση των τριών πολιτών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν ποινές με την αιτιολογία της "παραβίασης στρατιωτικής ζώνης".

Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Ο πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Β. Παπαϊωάννου επικοινώνησε επίσης με την επικεφαλής της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών Lisa Buttenheim, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης.

Άμεση αντίδραση του ΥΠ.ΕΞ.

"Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει επιβεβαιώσει, μέσω της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, ότι τρεις Έλληνες πολίτες κρατούνται παράνομα στα κατεχόμενα, με την κατηγορία ότι εισήλθαν άνευ αδείας στην ουδέτερη ζώνη στην Κύπρο", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών και προσθέτει:

"Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Λευκωσία ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με την Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Ο Πρέσβης της Ελλάδας στη Λευκωσία Β. Παπαϊωάννου επικοινώνησε επίσης με την Επικεφαλής της Αποστολής των Ηνωμένων Εθνών Lisa Buttenheim, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων πολιτών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί την εξέλιξη της υπόθεσης".

Με πληροφορίες από: ΑΜΠΕ, kathimerini.com.cy


-----------------------------------

1 σχόλιο

  1. AKOY ΣΤΟΧΕ...
    ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΡΩΣΟΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΗΛΩΝΕ ΕΛΛΗΝΑΣ, ΤΙΣ ΕΠΙΑΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ "FREE".
    ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΡΩΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ.
    ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΕΣ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΕΙΧΑΝ.
    ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΣΤΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ ΟΡΓΙΑΖΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ, ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΚΛΕΜΕΝΟ ΘΕΣ...
    KANE MIA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΟ ΕΧΕΙ Η ΒΑΦΑ...
    ΧΚΣ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.