Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΣ ΤΑΣΙΑΔΗΣ... "ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΩ ΕΛΛΗΝΑΣ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ..."

ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ Ε...


ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΡΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΤΣΙ... ΚΡΙΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΓΕΝΙΤΣΑΡΑΨΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΝΕΥΡΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.


Συνέντευξη στον Κώστα Μπελιά (real.gr)

«Κέρδισα το μετάλλιο για την Γερμανία. Αυτή είναι η χώρα μου. Δεν αισθάνομαι Έλληνας. Η Ελλάδα δεν έχει κάνει τίποτα για εμένα». Με τα λόγια αυτά στην επίσημη συνέντευξη Τύπου που διοργανώνεται μετά από κάθε απονομή, απάντησε ο Σιδέρης Τασιάδης στην ερώτηση του Real.gr σχετικά με τα συναισθήματά του από το γεγονός ότι το μετάλλιο που κέρδισε στον τελικό του σλάλομ του καγιάκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου πανηγυρίστηκε σε δύο χώρες που δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις τελευταία, την Γερμανία και την Ελλάδα.

Ο Τασιάδης χαμογέλασε αμήχανα όταν δέχθηκε την ερώτηση. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που τον ρώταγαν κάτι τέτοιο. Ο ίδιος αποτέλεσε το πρόσωπο των ημερών στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, που προσπάθησαν να... «ξεκλειδώσουν» την προσωπικότητα του Έλληνα της γερμανικής ολυμπιακής ομάδας. «Όταν το ελληνικό ταμπεραμέντο συναντά την γερμανική πειθαρχία», σχολίαζαν εφημερίδες όπως η Bild, που δεν αρέσκεται και ιδιαίτερα να κάνει θετικές αναφορές σε Έλληνες.

«Με ρώταγαν κυρίως αν είναι και οι δυο γονείς μου Έλληνες ή αν προέρχομαι από μεικτό γάμο», μας εξηγεί ο ίδιος ο Τασιάδης, όταν του ζητήσαμε να μας πει τι συνηθίζουν να τον ρωτούν οι γερμανοί δημοσιογράφοι. Για να σας λύσουμε την απορία, αμφότεροι όχι απλά είναι Έλληνες αλλά και από την ίδια περιοχή: τον ακριτικό Έβρο. Ο μπαμπάς Τάσος κατάγεται από τα Κόμαρα, ένα χωριό που βρίσκεται πιο πάνω ακόμα και από την Ορεστιάδα, η μαμά Μαρία από την περιοχή της Ζώνης, ελάχιστα χιλιόμετρα πιο νότια, κοντά στα σύνορα με την Βουλγαρία. Μετανάστευσαν οριστικά στην Γερμανία όταν ο Σιδέρης ήταν 10 χρονών.

«Οι γερμανοί με ρώταγαν από μέρες πριν τον τελικό αν θα κρατήσω και την ελληνική σημαία μαζί με την γερμανική εφόσον καταφέρω να κερδίσω κάποιο μετάλλιο», συνεχίζει την κουβέντα μας ο Σιδέρης Τασιάδης. Φυσιολογική η ερώτηση, αλλά και αφοπλιστική και συνάμα ειλικρινής η απάντηση. «"Φυσικά και όχι. Θα κρατήσω μόνο την γερμανική", τους έλεγα και τους ξανάλεγα αλλά αυτοί επιμένανε, λες και δεν με πιστεύανε», τονίζει. «Γιατί;», η φυσιολογική μας αντίδραση.

Για να έρθει μια απάντηση - κόλαφος: «Γιατί πολύ απλά, η Ελλάδα ποτέ δεν μου προσέφερε τίποτα. Εχω ζήσει στην Ελλάδα και αυτή η χώρα ουσιαστικά ανάγκασε τους γονείς μου να πάρουν τον δρόμο της ξενιτιάς, να μεταναστεύσουν για να μπορέσουν να με μεγαλώσουν αξιοπρεπώς. Ούτε ένα τηλέφωνο δεν με πήρε ποτέ ένας υπεύθυνος για τις κατά καιρούς επιτυχίες μου. Δεν με διεκδίκησε κανείς. Αντίθετα, η Γερμανία με ανακάλυψε, με ανέδειξε, μου έδωσε όλα τα εφόδια για να αναπτυχθώ αθλητικά. Η Γερμανία με δέχθηκε και με αποδέχθηκε, αυτή με έκανε αυτό που είμαι. Εκεί μένω, εκεί μεγάλωσα και μεγαλώνω, εκεί έβγαλα σχολείο, εκεί προπονούμαι καθημερινά. Μου παρείχαν προπονητή και πρόσφατα μου εξασφάλισαν και το επαγγελματικό μου μέλλον εξαιτίας των αθλητικών επιτυχιών μου. Τον Σεπτέμβριο θα διοριστώ και επισήμως στην Αστυνομία και όταν με το καλό σταματήσω τους αγώνες, ξέρω ότι θα έχω μια σταθερή δουλειά. Θα ήταν ασέβεια προς αυτήν την χώρα να ανεβάσω στο βάθρο οτιδήποτε άλλο πέρα από την γερμανική σημαία».

Η συζήτηση γίνεται ολοένα και πιο έντονη, αλλά παραμένει απόλυτα ειλικρινής. «Δεν νιώθεις Έλληνας μέσα σου, δεν αισθάνεσαι ότι τρέχει ελληνικό αίμα;», τον τσιγκλάμε. «Δεν ξέρω πώς εσύ το εννοείς, αλλά πάνω από όλα νιώθω Γερμανός. Μπορεί να μην αρέσει, αλλά αυτή είναι η αλήθεια», απαντά διευκρινίζοντας ότι φυσικά και υπάρχει κάπου στην καρδιά του η Ελλάδα, αλλά ως δεύτερη πατρίδα. Άλλωστε έχει πέντε χρόνια να έρθει στην χώρα μας, από τότε που επισκέφθηκε για τελευταία φορά την πατρίδα των γονιών του στον Έβρο, εκεί που ακόμα και σήμερα ζει ο παππούς του. «Αντιμετώπισες ποτέ κανένα πρόβλημα εξαιτίας της ελληνικής καταγωγής σου, ειδικά τώρα που φέρονται να μας έχουν στην μπούκα;», τον ρωτάμε. «Όχι, ποτέ και κανένα. Υπάρχει απόλυτος σεβασμός. Γνωρίζω βέβαια τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα και ειλικρινά εύχομαι να τα ξεπεράσετε», μας λέει το Ελληνόπουλο που κατάφερε και έκανε υπερήφανη την... Μέρκελ.

-----------------------------

12 σχόλια

  1. Να ξέρεις πως οι γερμανοι θα σε φιλοξενίσουν αλλα ποτέ δεν θα σε κάνουνε μέλος της οικογενειας τους. Οσο και να τους παρακαλάς, ποτέ δεν θα σε δούνε σα Γερμανο. Οχι πως θα σε αντιμετοπίζουν άσχημα, αλλά μια ζωη θα είσαι αουσλεντερ. Γι αθτό άλλωστε οι δημοσιογράφοι σε ρωτούσαν επίμονα για την Ελλάδα. Γιατι στα μάτια τους είσαι Ελληνας που απλά βοηθάς τη Γερμανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγω δεν βλεπω τιποτα περιεργο...
    Υπάρχουν τόσοι ελληνες-ανθέλληνες μεσα στην Ελλαδα, ακροαριστεροι "ελληνες" που καινε την σημαια και αλλα αισχη... Γενικα οποιος βαζει την ιδεολογια ή οτιδηποτε αλλο πανω απο το εθνος, ειναι εν δυναμει γενιτσαρος !... Ο Τασιαδης εν προκειμενω αν εχει και αριστερες οικογενειακες καταβολες δεν ηθελε και πολυ να ξεχασει την καταγωγη του... Αν μεγαλωσε εχοντας μπερδεψει την εννοια του κρατους με εκεινη του εθνους τοτε εξηγειται... Θελω να πω, άλλο το λαμογιοκράτος και αλλο η έννοια του έθνους και της σημαιας... Και οι αριστεροι "αντεξουσιαστες" αντι να καψουν την βουλη ή έστω και μια απο τις βιλλάρες των λαμογιο-πολιτηκάντηδων, τόσα χρονια την αρκούνται στο να καινε ελληνικες σημαιες (και περιπτερα στην ομονοια) ! ... Τι να πει κανεις !...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΪΜΕΝΟ....
    ΤΟΣΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΗΝ ΦΥΤΕΨΕ Σ
    ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ....
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ;
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ....
    ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΑΜΑ ΔΕΙΣ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΤΡΥΠΑ ΜΟΥ ΤΗ ΜΥΤΗ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο σου αγορι μου.Αντε και αντικαγκελαριος,μαζι με τον Βιετκογκ-γιαλαντζι Γερμανο να πας κι εσυ ο Γεννιτσαρο-Γερμανος να χυνετε χολη και μισος εναντιον της Ελλαδος σε καθε ευκαιρια!Ουστ βρωμοσκυλο!Σημασια εχει τι κανεις εσυ για την πατριδα σου,οχι αυτη για σενα παλιοξεφτυλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ6 Αυγούστου 2012 στις 2:21 μ.μ.

    ΣΚΑΤΟΨΥΧΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ!-ΡΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ!ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΟΥ -ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ-[Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΖΕΙ]-ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!-ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ -ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ!!-ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΡΕ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΠΟΤΑΣ! ΚΑΙ ΝΑ ΕΥΧΕΣΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΑΤΙ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@ ΤΗΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριμα αλλο ενα αρχιδι αναμεσα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι γενίτσαροι ήταν παιδιά που με βία τα αποσπούσαν από τις οικογένειές τους και όταν τα ίδια συνειδητοποιούσαν την αλήθεια πολλές φορές "γυρνούσαν" και έψαχναν τους δικούς τους. Ο συγκεκριμένος έχει απαρνηθεί συνειδητά την πατρίδα του. Για μένα είναι χειρότερος. Ψιτ, κύριος. "Να μην κοιτάς τί μπορεί να κάνει η πατρίδα σου για σένα αλλά τί μπορείς να κάνεις εσύ γι' αυτήν"... Όλα τ' άλλα είναι ψευτοδικαιολογίες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΕ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ.ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΝΑΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΥΦΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΛΑΔΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΕ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΣ GASTARBEITER UND EIN SWEIN AUSLENDER ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΓΟΥΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΙΣ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΨΕΜΑΤΑ. ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΤΟ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ, ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΩΝΑΡΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΚΩΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΘΕΙΟ ΜΟΥ ΜΠΡΩΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΑΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΟΜΕ ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΣ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΣΤΟ ΔΥΣΤΟΜΟ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΙΤΑ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΑΛΕΜΕ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΚΩΤΩΝΑΝ ΜΑΝΑΔΕΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΕΡΟΝΤΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΤΡΕΠΩΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΕΛΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΤΑ ΕΓΓΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΨΗΛΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΕΝΕΙ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΚΩΤΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΣΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΚΡΑΤΙΣΕΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΛΥ. ΑΥΤΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΠΑΡΑ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΧΡΩΣΤΑ ΚΙΟΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ας πρόσεχε η Ελλάδα για αυτό....το παληκάρι είναι ειλιρινής και λέει αυτο που νιώθει!!!
    Συγχαρητήρια για το μετάλιο που κέρδισε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.