Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ "ΣΤΟΧΟΥ": ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΑΓΙΟ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟ...

Συμπληρώνονται 18 ακριβώς χρόνια από την 12 η Ιουλίου 1994, που εκοιμήθη ο δημοφιλέστερος Αγιορείτης μοναχός όλων των εποχών, πατήρ Πα...


Συμπληρώνονται 18 ακριβώς χρόνια από την 12η Ιουλίου 1994, που εκοιμήθη ο δημοφιλέστερος Αγιορείτης μοναχός όλων των εποχών, πατήρ Παΐσιος Εζνεπίδης (1924 – 1994). Ο «Στόχος» αποκαλύπτει σήμερα γιατί ο Σκλάβος Πατριάρχης Βαρθολομαίος αρνείται όλα αυτά τα χρόνια να κάνει Άγιο τον πατέρα Παΐσιο, κάτι που επιθυμούν βαθύτατα 10 εκατομμύρια Έλληνες. Θυμίζω ότι ο Βαρθολομαίος την προ-περασμένη Κυριακή στην Καστοριά έκανε Αγία την μακαριστή γερόντισσα Σοφία της Κλεισούρας (1883 – 1974), μια πονεμένη Πόντια που έζησε 50 χρόνια σε μία σπηλιά της Καστοριάς και δεν την ήξερε κανείς!..

Η πληροφορία του «Στόχου» είναι απολύτως έγκυρη, γιατί προέρχεται από ανώτατο Αρχιερέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου: Ο τουρκοπροσκυνημένος Βαρθολομαίος Αρχοντώνης αρνείται πεισματικά όλα αυτά τα χρόνια να αγιοποιήσει τον πατέρα Παΐσιο, διότι ο μακαριστός γέροντας σιχαινόταν τους Τούρκους, τους είχε ζήσει ως Πόντιος και τους θεωρούσε δολοφόνους. Όπως μας έλεγε ο Φαναριώτης Αρχιερέας, ο Βαρθολομαίος να προτιμά να κάνει Άγιο της Ορθοδοξίας τον… Κεμάλ Ατατούρκ, παρά τον κοσμαγάπητο Παΐσιο!.. Κι αυτό, εξαιτίας μιάς καρτούλας με την Αγία Σοφία που είχε στείλει τον Οκτώβριο του 1974 ο μακαριστός γέροντας σε κάποιο πνευματικοπαίδι του και γύρω – γύρω από την κάρτα είχε γράψει τα εξής:

«Αγαπητέ μου αδελφέ Ιωάννη, Εύχομαι ο Θεός να δώση γρήγορα να έλθη η χάση του τουρκικού φεγγαργιού. Αμήν. Του Αγίου Δημητρίου κλείνω δύο χρόνια που προσευχήθηκα στην Αγιά Σοφιά μας, και είπα τα παράπονα μου στον Καλόν Θεόν. Με κατάλαβε ο Τούρκος φύλακας πού προσευχὀμουν και με έδιωχνε έξω… Πιστεύω δεν θα την αφήση την Αγία Σοφιά μας στα χέρια των βρώμικων Τούρκων. Είναι ένας Λαός σαν τους γύφτους βρώμικος και φοβιτσιάρικος. Τώρα δεν έχουν ιδανικά, διότι πριν πιστεύανε στον Μωάμεθ, αργότερα στον Κεμάλ. Τώρα ούτε στον Μωάμεθ πιστεύουν (γιατί μορφώθηκαν κάπως, και είδαν ότι ήτο ένας αγύρτης ο Μωάμεθ), ούτε και στον Κεμάλ πιστεύουν, αλλά στην σαρκολατρία. Ενώ εμείς πιστεύουμε στον Χριστό, ο οποίος έχει συνέχεια την Θεϊκή Του Αξία. Και ο Ελληνικός Λαός έχει πάντα ιδανικά. Και τον Χριστό και την Παναγία μαζί του. Με αγάπη Χριστού, Μοναχός Παΐσιος»

Η καρτούλα του πατρός Παϊσίου πρωτοδημοσιεύτηκε στην σελίδα 450 της εγκυρώτερης βιογραφίας του, που έγραψε 2002 ο απόστρατος αξιωματικός Νίκος Ζουρνατζόγλου υπό τον τίτλο «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994» και κυκλοφορεί σε 6η έκδοση. Όπως μας έλεγε η πηγή μας στο Φανάρι, γι’ αυτή την καρτούλα φοβάται να κάνει Άγιο της Ορθοδοξίας τον πατέρα Παΐσιο ο Σκλάβος Πατριάρχης: Διότι αποκαλεί ΑΓΥΡΤΗ τον Προφήτη Μωάμεθ και τους Τούρκους… «Λαό βρώμικο και φοβιτσιάρικο»… Ήδη έχουν υπάρξει προειδοποιητικά δημοσιεύματα σε τουρκικές εφημερίδες, για το πώς θα αντιδράσουν οι Τούρκοι σε περίπτωση που το Φανάρι τολμήσει να κάνει Άγιο τον πατέρα Παΐσιο…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ" (εφημερίδα "Στόχος" 12 Ιουλίου 2012)


------------------------------------------------

10 σχόλια

  1. Ο Θεός δεν έχει ανάγκη από Βαρθολομαίους για να αναδείξει τους αγίους του. Πάντως είναι νωρίς για να ανακηρυχθεί άγιος. Ελπίζω να δούμε αγίους και τους γέροντες Πορφύριο και Ιάκωβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στόχε άλλο ο Αθανάσιος Διάκος άλλο ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος άλλο ο Χρυσόστομος Σμύρνης (αυτοί για μένα είναι άγιοι) και άλλο ο Πάτερ Παίσιος. Μν ξεχνας την ευνοική του(Παίσιος) δήλωση για τον Βαρθολομαίο τη στιγμή που ο Βαρθολομαίος μίλησε για κάτι ξεβράκωτους που μας χαλάσανε 400 χρόνια ειρηνικής συνύπαρξης με τους Τουρκους στον λόγο του κατά την ενθρόνησή του. Εκτός αυτού δέν υπάρχουν σημεία αγιότητας στο λείψανό του και τρίτον ο Θεός δεν εντυπωσιάζεται από διασημότητες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πιστευω οτι ο Χριστος θα τον αναδειξει μεσα απο θαυματα που ηδη γινονται στη σουρωτη οπου βρισκετε ο ταφος του και η επισημη εκκλησια απλα θα επισημοποιησει αυτο που ειναι ηδη στη σεινηδηση των Χριστιανων Αγιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απάντηση: Δεν έχει καταπατήσει καμμία λίμνη, δεν είχε οφσόρ εταιρίες, δεν άρπαξε εκτάσεις φιλέτα, δεν θέλησε να βάλει φωτοβολταϊκά.
    Επίσης είχε και ένα κακό. Αν έβλεπε φτωχό ή δυστυχισμένο άνθρωπο, τον παρηγορούσε, σε σχέση με κάτι άλλους οι οποίοι βλέπουν τον κόσμο να υποφέρει και αυτοί λειτουργούν ως γραφείο δημοσίων σχέσεων της τρόϊκας, ενόψει των αρπαχτών που θα κάνουν και αυτοί μαζί με τους ξένους κατακτητές, όπως τα παλιά ένδοξα για αυτούς χρόνια, της τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πιστευω οτι ο Χριστος θα τον αναδειξει μεσα απο θαυματα που ηδη γινονται στη σουρωτη οπου βρισκετε ο ταφος του και η επισημη εκκλησια απλα θα επισημοποιησει αυτο που ειναι ηδη στη σεινηδηση των Χριστιανων Αγιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ο πατερ Παισιος πρεπει να ανακηρυχθει αγιος γιατι εχει κανει πολλα θαυματα!επισης, τον αγαπαει πολυς κοσμος και αναμεσα σαυτους και εγω.και μπορω να πω οτι με βοηθησε να στραφω πιο πολυ στον Θεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν δεν περάσουν 25 χρονια(1 γενιά) δεν μπορει να αγιοποιηθεί κανενας. Ειναι κανόνας της εκκλησιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξυπνατε ρεεεεεεεεεεεε. ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ οχι αυτοι οι ανθρωποι. Ενταξει εζησαν καλα και πεθαναν για τον χριστο ή εζησαν οπως ο χριστος αλλα μεχρι εκει. εχουμε γεμισει αγιους.... σαν δεν ντρεπεστε. Τι εκανε ο Παισιος και πρεπει να τον κανουμε αγιο? ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΜΟΝΟ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟΙ που τους αποκαλειτε αγιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΚΗΣ,Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ22 Ιουλίου 2012 στις 3:47 μ.μ.

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ,ΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗ 'Η ΑΓΙΟΠΟΙΗΣΗ.ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΖΗΣΑΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑΡΕΤΗ ΖΩΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΓΕΙΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΙ ΣΩΣΤΟ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΠΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
    ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ Η ΠΑΠΙΚΗ "ΕΚΚΛΗΣΙΑ",ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΑΝ ΑΓΙΟ 'Η ΑΓΙΑ,ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ "ΣΗΜΑΔΙ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ Π.Χ. ΤΗΝ "ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ" ΠΟΥ ΑΓΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΤΙΚΑΝΟ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ.
    ΕΠΕΙΣΗΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ,ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΙΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΑΣ,ΟΤΑΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ.ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕ ΛΥΠΗΣΕ Η ΑΝΑΦΟΡΑ (ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΗ ΚΑΤ'ΕΜΕ) ΣΤΗΝ ΟΣΙΑ ΣΟΦΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΤΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΛΕΙΣΣΟΥΡΑΣ,ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΘΕΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΤΟ ΑΡΘΡΟ,ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΟΤΑΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ (ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ).
    ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΙΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑ'Ι'ΣΙΟ,ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΓΙΟΙ (ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ,ΙΑΚΩΒΟΣ ΤΣΑΛΙΚΗΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΚΟΜΗ ΟΠΩΣ ΙΩΣΗΦ ΗΣΥΧΑΣΤΗΣ,ΙΩΣΗΦ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟΣ,ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ,ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΣΕΒΑΣΤΙΑΝΟΣ,ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Κ.Α.
    ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΤΟ ΕΔΑΦΟΣ Ο ΤΡΙΑΔΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ,ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΑΓΙΟΙ.
    ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. >ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΠΙΟ ΤΡΑΝΗ ΑΞΙΑ!!!<

    O μεν ελληνικός πολιτισμός βασίστηκε στη συνεχή αναζήτηση της γνώσης/ αλήθειας, δηλαδή στην φιλοσοφία, ο δε Χριστιανισμός είναι μία εξ αποκαλύψεως, ως διατείνεται, θρησκεία. Καμμία σχέση το ένα με το άλλο.

    Η ελληνική γλώσσα προσέφερε άριστη υπηρεσία στον Χριστιανισμό για την εξάπλωσή του στην καθ' ημάς Ανατολή, ο Χριστιανισμός, όμως, δεν πρόσθεσε τίποτε απολύτως στο ελληνικό πνεύμα.

    Ο όρος Ελληνορθοδοξία είναι μάλλον ιστορικός και αναφέρεται στην περίοδο του μεσαιωνικού ελληνισμού, τα λεγόμενα "βυζαντινά" χρόνια.

    > διότι ο μακαριστός γέροντας σιχαινόταν τους Τούρκους, τους είχε ζήσει ως Πόντιος και τους θεωρούσε δολοφόνους<

    Ο μακαριστός Γέροντας αποκλείεται να σιχαινόταν (sic) οποιονδήποτε, διαφορετικά δεν θα ήταν ασφαλώς άγιος. Πολλοί δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι οι Άνθρωποι (μα άλφα κεφαλαίο) αυτοί, όπως ο πατήρ Παΐσιος, ο πατήρ Πορφύριος κ.ά., είχαν ξεπεράσει τα αισθήματα αυτά, θεωρούσαν τους πάντες παιδιά του Θεού και δεν ασχολούνταν ούτε με έθνη, ούτε με πατρίδες. ¨ησαν άνω και πέραν αυτών, όπως ήταν και ο ίδιος ο Χριστός.

    Νομίζω ότι τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνιομά τους και όχι όπως θα θέλαμε ίσως να είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.