Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟΦ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ"

Οι φοιτητές της ΠΕΟΦ που αγωνίζονται για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδα τους εξισώνονται με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, τον ηθ...

Οι φοιτητές της ΠΕΟΦ που αγωνίζονται για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδα τους εξισώνονται με τον αρχηγό των Γκρίζων Λύκων, τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του Τάσου Ισαάκ, του Σολωμό Σολωμού, του Θεόφιλου Γεωργιάδη και τόσων άλλων φανερών και αφανών εγκλημάτων.

Μόνον μια λέξη μπορεί να χαρακτηρίσει τους δημοσιογράφους -εγχώρια τσιράκια της Νέας Τάξης: ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ.

Ακολουθεί το νέο Δ.Τ. της ΠΕΟΦ:

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΑΝΑΛΗΘΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
Το παρόν άρθρο δεν έχει σκοπό ούτε να εξυβρίσει δημοσιογράφους και ιστοσελίδες, αλλά ούτε και να καθαγιάσει κανέναν. Έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει τα γεγονότα της 28ης Ιουνίου στο τούρκικο προξενείο, κατά την επίσκεψη του αρχηγού των Γκρίζων Λύκων. Μετά λύπης μας διαπιστώσαμε πως το άρθρο του κ.Καντούρη στην εφημερίδα, το enikos.gr του «αντικειμενικότατου» κ. Χατζηνικολάου, το news.it, το palo.gr, το gr.news.yahoo.com, το ALPHA και το MEGA επέλεξαν συνειδητά να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα, δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν τους κύπριους φοιτητές, τους Κούρδους και τους λοιπούς διαμαρτυρόμενους, ως ακροδεξιούς. Αυτό μου επιφέρει δύο εύλογα ερωτήματα.
Πρώτον, κατά πόσον οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι έχουν ως στόχο να εξυπηρετούν την αλήθεια ή να δημιουργούν «πιασάρικα» πρωτοσέλιδα και ειδήσεις με απώτερο σκοπό την θέαση και περαιτέρω το χρήμα.
Δεύτερον, κατά πόσον συμβάλλουν μέσω του αξιώματός τους, στην πραγματική ενημέρωση του λαού και την ανάπτυξη κριτικής άποψης για τα γεγονότα ή στην αποσιώπηση, την πολιτική αδράνεια και την έλλειψη συμμετοχής του πολίτη σε δημοκρατικές διαδικασίες. Η προπαγάνδα είναι για την δημοκρατία, ό, τι είναι η βία για τον ολοκληρωτισμό και τα δικτατορικά καθεστώτα. Βλέπουμε ότι οι κύπριοι φοιτητές και οι συνδιαδηλωτές μας υπεστήκαμε και τα δύο, σε μια διαδήλωση που έπρεπε να ήταν παρών όλη η Ελλάδα.


Θα ήθελα να πω λίγα λόγια για το Κυπριακό ζήτημα και την βαρβαρότητα του εν λόγω λαού, αφού όπως φαίνεται καταξιωμένες εφημερίδες και δημοσιογράφοι δεν έχουν τα απαραίτητα εχέγγυα για να ασχοληθούν με το εν λόγω ζήτημα. Η ημιμάθεια τους και η ετσιθελική παρερμήνευση των εννοιών από την ελίτ της ελληνικής κοινωνίας και πολιτικής σκηνής οδηγεί έναν ολόκληρο λαό στην υποταγή και στον ραγιαδισμό. Η Τουρκία και οι Γκρίζοι λύκοι που εσείς παρουσιάζετε σαν αδερφούς μας (εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ), αλλά συνάμα τους καθαγιάζετε και δίνετε συγχωροχάρτι, εδώ και 39 χρόνια καταπατούν κατάφωρα τα δικαιώματα των Ελλήνων της Κύπρου αλλά και των «Τουρκοκυπρίων»(αρνούμαστε τον διαχωρισμό του λαού μας), της Ίμβρου και της Τενέδου, αλωνίζουν στο Αιγαίο, στην Θράκη και δημιούργησαν ένα νεο-οθωμανικό κλοιό γύρω από την Ελλάδα για να την υποτάξουν. Ο αριθμός των προσφύγων στην Κύπρο, φθάνει τους 200 χιλιάδες, οι νεκροί τους 4 χιλιάδες και οι αγνοούμενοι τους 1619. Ας μην ξεχνάμε και την Μικρασιατική καταστροφή, τις γενοκτονίες των Ποντίων, των Αρμενίων και τους λαούς που περιμένουν να εξεγερθούν στην Τουρκία( βλέπε Κούρδους), αλλά και τις δολοφονίες των Ισαάκ, Σολωμού και Θεόφιλου από τον κ. Μπαχτσελί. Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν εναντιωνόμαστε σε ανθρώπους, αλλά σε ιμπεριαλιστικές πολιτικές και εξουσίες. Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που με την στάση σας, στηρίζετε και διαιωνίζετε την κατοχή και εναντιώνεστε στις αποφάσεις του Ο.Η.Ε, του ΕΔΑΔ που προτρέπουν την άμεση άρση της κατοχής και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων. Οπόταν σταματάτε να συμπεριφέρεστε σαν δημοσιογραφικά τσιράκια του κάθε Ερντογάν, Σαμαρά και Μπαχτσελί και συμπεριφερθείτε σαν δημοσιογράφοι της αλήθειας.


Επιπρόσθετα, η ΠΕΟΦ Θεσσαλονίκης, κάθε άλλο παρά ακροδεξιά οργάνωση είναι, αφού η δημιουργία της, είχε ως πρωταρχικό σκοπό την αποτροπή μιας λύσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας. Μιας λύσης αντιδημοκρατικής, δυσλειτουργικής, δοτής και ρατσιστικής. Αναρωτιέμαι πόσο φασιστικό είναι να επιδιώκει κάποιος έναν αδιαίρετο λαό, αντί δύο ζώνες και δύο κοινότητες που χωρίζουν τους ανθρώπους με θρησκευτικά και φυλετικά κριτήρια. Να μην συμβάλει στην νομιμοποίηση του ψευδοκράτους, να προτάσσει το δικαίωμα του Ελληνικού Κυπριακού λαού και όχι μόνον, για απελευθέρωση και αυτοδιάθεση. Για διεκδικητική πολιτική αντί υποταγής στον κατακτητή. Ίσως αν αυτό γινόταν από άλλες εθνικότητες να το στηρίζατε. Είναι πλέον γνωστή, η νέο οθωμανική οπτική γωνιά των γεγονότων, από φιλελεύθερους, νεωτεριστές που εκούσια ή ακούσια εξυπηρετούν σκοπιμότητες τρίτων.


Για να ξεκαθαρίσουμε τα γεγονότα σας παραπέμπουμε στο δελτίο τύπου της ΠΕΟΦ που δημοσιεύσαμε λίγες ώρες μετά και που προφανώς δεν δημοσιεύσατε για ευνόητους λόγους καθώς και στο δελτίο που προσκαλούσαμε τον κόσμο να γίνει ένα με εμάς. Η δημοσιογραφική σας δεοντολογία μάλλον έχει χαθεί στον βωμό των συμφερόντων που υποτάσσεστε. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Θα σας προέτρεπα να διαβάσετε επίσης τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι οι διαδηλωτές προκλήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής και ζητήθηκε να μετακινηθούν αρκετά μέτρα μακριά, πίσω από αστυνομικές κλούβες. Συγνώμη που το θέτω ωμά, αλλά μπορούσα να κάνω και διαμαρτυρία από το μπαλκόνι μου. Για ακόμη μια φορά η αστυνομία ενήργησε ως προστάτης των τούρκων φασιστών και κατακτητών. Επίσης, θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι δεν καλέσαμε κανένα πολιτικό κόμμα να διαδηλώσει μαζί μας και είναι υποχρέωσή μας να αναφέρουμε πως τα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν στην δική μας συγκέντρωση και καμία σχέση δεν έχουμε μαζί τους, όπως φυσικά με κανέναν κόμμα εντός και εκτός κοινοβουλίου. Άλλωστε αυτοί έχουν τα έδρανα της βουλής ως βήμα.


Τέλος, θα ήθελα να εκφράσω την αγανάκτησή μας, αφού σχεδόν κανένα πολιτικό κόμμα δεν καταδίκασε το γεγονός, δεν διαμαρτυρήθηκε ουσιαστικά και πήραν την «δόξα» μια χούφτα Κύπριων και μετέπειτα η Χρυσή Αυγή. Θα ήθελα να τονίσω ότι η εγκληματική στάση σας, είχε ως άμεσο επακόλουθο να στοχοποιηθούν φοιτητές που διαμαρτύρονταν για το αυτονόητο. Επίσης, καταδικάζουμε το γεγονός ότι επιλέξατε να στηρίξετε προνομιακά το κόμμα της Χρυσής Αυγής και να διαστρεβλώσετε το νόημα της διαμαρτυρίας μας. Μάλλον η δράση σας περιορίζεται μόνο σε στείρα λόγια εναντίων μόνο των εγχώριων σοβινιστών. Επίσημα πλέον μπορούμε να πούμε ότι ζούμε σε ένα καθεστώς τρομοκρατίας αλλά και ενός αυταπόδεικτου παιχνιδιού που παίζεται εις βάρος των Ελλήνων πολιτών από τα Μ.Μ.Ε. Ίσως για πρώτη φορά να αποδεικνύετε περίτρανα η παλιά λαϊκή ρήση του Αριστοτέλη που μας λέει προφητικά: « ο λαός δεν αλλάζει εύκολα, γιατί αγαπάει τις παλιές του συνήθειες. Ώστε οι παλιοί νόμοι παραμένουν σε ισχύ, ενώ η εξουσία ασκείται από εκείνους που μετέβαλαν την πολιτεία». Ίσως πολλοί να πουν ότι αυτό έχει αποδειχθεί προ πολλού, αλλά για μας τους «γραφικούς» Έλληνες που πιστεύουμε στη δημοκρατία, στην ισοτιμία και στην υγιή πολιτικοποίηση, που δίναμε μια ακόμη ευκαιρία στον κακόμοιρο αυτό λαό να βγει από το καβούκι του και να επιδιώξει τα κεκτημένα του, μας προέκυψε η απρόσμενη αντίδρασή σας.


Ίσως να χάθηκε ο αυθορμητισμός, το πάθος που πρωτοστατούσε σε κάθε αγώνα για το δίκαιο και να επικρατεί τώρα, ο λογικός συνειρμός και η εθελοδουλία. Ίσως τα δικά μας βιώματα μας, τα πάθη της Κύπρου, να προωθούν τον ακτιβισμό από τον δικό σας καναπέ. Να σκεφτόμαστε πρώτα τους ηλικιωμένους μας παππούδες που περιμένουν καρτερικά την δικαίωση, πριν την τελευταία τους κατοικία. Εμείς αρνούμαστε να συμμετέχουμε. Δεν θα αφήσουμε τις γενεές να περάσουν και να ξεχαστούν τα εγκλήματα, η κατοχή, στα πλαίσια του διεθνισμού όπως εσείς τον αντιλαμβάνεστε. Γιατί εκείνοι οι δύο στον παράδεισο είχαν δύο επιλογές. Ευτυχία χωρίς ελευθερία ή ελευθερία χωρίς ευτυχία. Δεν υπήρχε τρίτη επιλογή.

Υ.Γ : Ο Κεμάλ είναι ο Χίτλερ της ανατολής κ. Κώστα Καντούρη. Παρακαλούμε να ανακαλέσετε, όπως και οι υπόλοιποι προαναφερθέντες.

Γενικός Γραμματέας
ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ
ΠΕΟΦ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1 σχόλιο

  1. αγωνιστες κα πατριωτες οι φοιτητες της ΠΕΟΦ δεν λεω,αλλα απο την αλλη μια καλη κουβεντα δεν ειπαν για την χρυση αυγη που ηταν διπλα τους και ηταν το μονο κομμα που καταδικασε την περιοδεια μπαχτσελι στην ελλαδα.τι φοβηθηκαν να μην τους πουν φασιστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.