Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΒΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ...!

Ιούλιος 18, 2012. «Δεν υπάρχει σχέδιο Β, πρέπει να ξεπεραστεί η διαφωνία του ονόματος, εάν η FYROM επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Πρέπε...

Ιούλιος 18, 2012.

«Δεν υπάρχει σχέδιο Β, πρέπει να ξεπεραστεί η διαφωνία του ονόματος, εάν η FYROM επιθυμεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Πρέπει να επιλυθεί η διαφορά του ονόματος», είπε ο αναπληρωτής γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Βέρσμποου στη διάρκεια της επίσκεψής του στα Σκόπια, επαναλαμβάνοντας τη γνωστή θέση του ΝΑΤΟ.

Ο Vershbow συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, τον υπουργό Εξωτερικών Νίκολα Πόποσκι, τον υπουργό Άμυνας, Φατμίρ Μπεσίμι, στους οποίους διευκρίνισε τη θέση της Συμμαχίας, η οποία παραμένει στην απόφασή της Συνόδου Κορυφής του Βουκουρεστίου του 2008 και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο σε αυτήν και προέτρεψε την σλαβική ηγεσία να ξεπεράσει την διαφωνία του ονόματος με την Ελλάδα προκειμένου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

«Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός ο οποίος παίρνει αποφάσεις κατόπιν συναίνεσης των μελών του. Έχουμε μια απόφαση του 2008, η οποία επιβεβαιώθηκε στο Σικάγο, αντικατοπτρίζει τη συναίνεση στο πλαίσιο της συμμαχίας και δείχνει το δρόμο για την ένταξη της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Απαιτείται συναίνεση για να αλλάξει η απόφαση που ελήφθη με ομοφωνία. Δεν υπάρχει σχέδιο Β», τόνισε ο Βέρσμποου.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Πόποφσκι, δήλωσε ότι επιδιώκει να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερα η επίτευξη μιας ομοφωνίας στη Συμμαχία για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ζήτησε, μάλιστα, από τις ελληνικές αρχές να δεσμευτούν με συγκεκριμένες αποφάσεις να ξεπεραστεί η διαφορά του ονόματος.

«Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι μια ειλικρινής δέσμευση, συμμετοχή και ειλικρινής επικοινωνία σε όλα τα δυνατά επίπεδα, μεταξύ των επισήμων εκπροσώπων στο υψηλότερο επίπεδο με την Ελλάδα σε οποιαδήποτε, πρακτικά, επίπεδο. Μόνο με τέτοια βήματα μπορούμε να δούμε κάποια συγκεκριμένη κίνηση. Ελπίζω να έχουμε ενθαρρυντικά σήματα, με ουσιαστική δέσμευση της Ελλάδας, για τη δημιουργία ενός κλίματος που να κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε Πόποσκι μετά τη συνάντησή του με τον αναπληρωτή γ.γ. του ΝΑΤΟ. echedoros-a.gr


------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.