Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΩΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΠΑ

[Τραγικές καθυστερήσεις των δικαστικών αρχών είχαν σαν αποτέλεσμα να παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισης και να αποφυλακισθούν οι Μαζιώτη...


[Τραγικές καθυστερήσεις των δικαστικών αρχών είχαν σαν αποτέλεσμα να παρέλθει το 18μηνο της προφυλάκισης και να αποφυλακισθούν οι Μαζιώτης-Ρούπα. Μάλιστα για τις καθυστερήσεις είχε διαταχθεί πιθαρχική έρευνα αλλά όπως πάντα δεν βρήκε ευθύνες και μπήκε στο αρχείο...... Από κει και πέρα δεν είναι δύσκολο να εξαφανιστείς όταν πρέπει μόνο να εμφανίζεσαι στο ΑΤ 2-3 φορές το μήνα]

Λίγο η Δικαιοσύνη που καθυστερεί λίγο η ολιγωρία των αρχών ήταν αρκετές σε συνδυασμό να δώσουν την ευκαιρία στο ζευγάρι που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, στους Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτα Ρούπα να εξαφανιστούν και τώρα οι Αρχές να τρέχουν και να μην φτάνουν.

Εχουν περάσει ήδη επτά μήνες από την αποφυλάκισή των δύο και των συγκατηγορουμένων τους,αφού συμπληρώθηκε το 18μήνο της προσωρινής κράτησης, το ζευγάρι αποφυλακίστηκε και όπως φαίνεται περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να εξαφανιστεί.

Η εξαφάνιση των Μαζιώτη και Ρούπα, έθεσε σε συναγερμό Αστυνομία και Δικαιοσύνη, ωστόσ προκάλεσε και τριγμούς στη νέα ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με το νέο υπουργό Νίκο Δένδια να διατάζει αμέσως τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ με απόφαση του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε σε διαθεσιμότητα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας των Εξαρχείων, όπου είχαν υποχρέωση να εμφανίζονται οι δύο κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα με τα Νέα τώρα οι άντρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν τους κατηγορουμένους σε Αττική, Μεσσηνία, Κύθηρα, Μαγνησία μέχρι και τη Θεσσαλονίκη, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Από τη σύλληψη στην προφυλάκιση και την... εξαφάνιση

Το σίριαλ με τους κατηγορούμενος για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, Νίκο Μαζιώτη και Παναγιώτα Ρούπα ξεκίνησε στις 10 Απριλίου 2010 όταν συνελήφθησαν. Στις 4 Ιουνίου του ίδιου έτους ο φάκελος για τον Επαναστατικό Αγώνα διαβιβάζεται στους εφέτες - ειδικούς ανακριτές Δημήτρη Μόκα και Κώστα Μπαλντά που ασχολούνται με υποθέσεις τρομοκρατίας. Η έρευν αόμως ολοκληρώνεται στις 22 Νοεμβρίου και η δικογραφία διαβιβάζεται στον αρμόδιο εισαγγελέα. Χρειάστηκε όμως να περάσουν τέσσερις μήνες και στις 30 Μαρτίου 2011 ο εισαγγελέας Εφετών φέρνει την πρότασή του για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη και η σκυτάλη περνάει στα χέρια του Δικαστικού Συμβουλίου.

Τρεις μήνες αργότερα στις 27 Ιουλίου 2011 το Συμβούλιο Εφετών εκδίδει βούλευμα με το οποίο παραπέμπονται σε δίκη όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα και τον Αύγουστο του 2011 συγκαλείται η Ολομέλεια του Εφετείου για την κλήρωση των δικαστών που θα εκδικάσουν την υπόθεση.

Τελικά η η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκινά στις 5 Οκτωβρίου του 2011 σε ειδικά διαμορφωμένη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ωστόσο λίγες ημέρες αργότερα οι Μαζιώτης και Ρούπα αποφυλακίζονται με περιοριστικούς όρους λόγω της συμπλήρωσης του 18μηνου. Μία εβδομάδα αργότερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες κατά πληροφορίες διατάσσει πειθαρχική έρευνα για τις καθυστερήσεις στη Δικαιοσύνη, η οποία όμως καταλήγει στο αρχείο.

Και πλέον φτάνουμε στο σήμερα με τους δύο κατηγορούμενους να μην εμφανίζονται όπως έχουν υποχρέωση στο αστυνομικό τμήμα των Εξαρχείων και τις διωκτικές και δικαστικές Αρχές να τρέχουν και να μην φτάνουν. dexiextrem.blogspot.gr

-----------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.