Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ...!!!! 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 1919... Ο ΒΡΩΝΟΤΟΥΡΚΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ Ή ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ 6.500 ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΑΪΔΙΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ...!!!

Ο ελληνικός στρατός (4ο Σύνταγμα Πεζικού) ενεργεί αντεπίθεση και ανακαταλαμβάνει το Αϊδίνιο, το οποίο είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στις 1...


Ο ελληνικός στρατός (4ο Σύνταγμα Πεζικού) ενεργεί αντεπίθεση και ανακαταλαμβάνει το Αϊδίνιο, το οποίο είχαν καταλάβει οι Τούρκοι στις 17 Ιουνίου 1919 μετά από αιφνιδιαστική τους επίθεση. Οι Τούρκοι, με την αποχώρησή τους από την πόλη, προβαίνουν σε εμπρησμό της και σε σφαγές των κατοίκων της. Από τους 7.500 κατοίκους της πόλης και τους 3.500 πρόσφυγες των γύρω χωριών οι 6.500 θανατώθηκαν ή απήχθησαν.

3 σχόλια

  1. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΣΚΟΤΩΝΕ ΚΑΙ ΒΙΑΖΕ! ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΣΑ ΛΕΝΕ! ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΤΕ ΟΛΟΙ!

    ΓΙΩΡΓΟΣ Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ti lete re agramatoi,ti sto kalo htelan oi stratiwtes sas ekei?alla vevea an kremeste apo ta arxidia allon xoron etsi einai...megali idea exetai gia ton eaytosas..opos tote...prosekste min kanoun kana ntou oi rouekoi kai sas fane...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ "ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΫ"
    Ανάμεσα στους χιλιάδες Έλληνες που δολοφονήθηκαν τον Ιούνιο του 1919, δολοφονήθηκαν και πρόσκοποι, οι οποίοι συντέλεσαν οι σημαντικά στην παρουσία του Ελληνισμού στην περιοχή.
    Στη Μικρά Ασία 31 νέοι άνθρωποι, πρόσκοποι στο Αιδίνιο και 13 στα Σώκια έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας. Οι πρόσκοποι του Αιδινίου, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει δύο προσκοπικές ομάδες, οι οποίες απέμειναν στην πόλη, για να υπερασπίσουν τους Έλληνες. Οι πρόσκοποι του Αιδινίου δολοφονήθηκαν όλοι, μετά από φρικτά βασανιστήρια, από τους Τούρκους.
    Τον Νίκο Αυγερίδη του έβγαλαν τα μάτια, τον Φιλοκτήτη Αργυράκη τον έγδαραν, τον 19 χρονο Μίνω Βεινόγλου τον αποκεφάλισαν με σκουριασμένο μαχαίρι, τους λοιπούς τους λογχίζουν και τους κατακρεουργούν.
    Ανάμεσά στους δολοφόνους και ο αρχηγός των Τούρκων προσκόπων και μετέπειτα πρωθυπουργός στα Σεπτεμβριανά του 1955, όταν εξαφανίστηκε ο Ελληνισμός της Κωνσταντινούπολης, Αντνάν Μεντερές! Αντίστοιχη δολοφονία προσκόπων έγινε και στα Σώκια.
    ΑΙΩΝΙΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.