Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΗΜΕΡΑ "ΕΘΝΙΚΗ" ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΤΟΥ ΣΚ@ΤΟΨΥΧΟΥ...

Σαν σήμερα το 1920 το "Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο" υπό τον Μουσταφά Κεμάλ κατέλυσε την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δ...

Σαν σήμερα το 1920 το "Εθνικό Τουρκικό Συμβούλιο" υπό τον Μουσταφά Κεμάλ κατέλυσε την κυβέρνηση του σουλτάνου Μεχμέτ ΣΤ' και δημοσίευσε προσωρινό σύνταγμα... Αυτή την επέτειο στα κατεχόμενα εδάφη μας γιορτάζουν οι τουρκομόγγολοι σήμερα. Την αποκαλούν Ημέρα Εθνικής Κυριαρχίας και Παιδιού γιορτάζεται με τελετές σε όλη την Τουρκία.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο πρώτος σταθμός των εορτασμών με αφορμή την 23η Απριλίου στην τουρκική πρωτεύουσα ήταν το Μαυσωλείο του Atatürk. Ο πρώτος Τούρκος αξιωματούχος που επισκέφτηκε το Anıtkabir ήταν ο υπουργός Παιδείας Ömer Dinçer.

Ο Dinçer, αφού κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείο του σκ@τόψυχου τήρησε ενός λεπτού σιγή. Ο Τούρκος υπουργός στην συνέχεια υπέγραψε το ειδικό βιβλίο του Μαυσωλείου.

«Η ιστορική μέρα αυτή η οποία αποτελεί ένα σημείο καμπής στη μοίρα της χώρας μας και στον Απελευθερωτικό μας Πόλεμο, αποτελεί επίσης ένα ορόσημο στον αγώνα που δόθηκε ώστε οι επόμενες γενιές να ζήσουν σε μια ανεξάρτητη, ελεύθερη και αναπτυγμένη από όλες τις απόψεις Τουρκία» δήλωσε στο μήνυμα του ο Dinçer.

Το Μαυσωλείο του Atatürk επισκέφτηκαν επίσης και τα παιδιά που ήρθαν στην πρωτεύουσα από κάθε γωνιά της Τουρκίας. Στο Anıtkabir συναντήθηκαν και οι αρχηγοί της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας.

Στην αποστολή υπό την προεδρεία της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Cemil Çiçek, εκτός από τους αντιπροέδρους της κυβέρνησης Bekir Bozdağ και Beşir Atalay υπήρχαν ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP Kemal Kılıçdaroğlu, ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης MHP, Devlet Bahçeli καθώς και πολλοί βουλευτές.

Ο Cemil Çiçek κατέθεσε στεφάνι στο Μαυσωλείου του Atatürk στη συνέχεια υπόγραψε το ειδικό βιβλίο.

Το μήνυμα του Çiçek ήταν ως εξής: «τρέφουμε βαθιά συναισθήματα ευγνωμοσύνης λόγω της χώρας μας, της δημοκρατίας μας και των αξιών που μας χαρίσατε. Η Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας θα συνεχίσει να εργάζεται για την ανάπτυξη της χώρας μας και την ανάδειξη της δημοκρατίας μας όπως στο παρελθόν περίπου ενός αιώνα έτσι και στο μέλλον. Ο μεγαλύτερος σκοπός μας είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας μας, η πρόοδος της δημοκρατίας μας, η επικράτηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και ελευθεριών και η ανάδειξη της χώρας στο επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών»


ΜΕΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΣΩΛΕΙΟ ΣΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΙΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕΤΕ ΠΕΤΡΑ ΠΕΤΡΑ ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΣΑΣ... Η ΩΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

2 σχόλια

  1. "Η ιστορική μέρα αυτή η οποία αποτελεί ένα σημείο καμπής στη μοίρα της χώρας μας και στον Απελευθερωτικό μας Πόλεμο"

    Τι απελευθερωτικο πολεμο λενε ??? τρελλαθηκαν ??? Αφου σε κατακτμενα εδαφη βρισκονταν απο τοτε που πατησαν το μογγολικο βρωμοποδαρο τους στην περιοχη μας.

    Ποτε ηταν σκλαβωμενοι ??? που????Σε ποιων τα εδαφη ???

    Ρε μπας και πηγε κανενας απο μας και κατελλαβε τις ΜΟΓΓΟΛΙΚΕΣ ΣΤΕΠΠΕΣ ΚΡΥΦΑ ???

    Λες να τα εχουν με τους Κινεζους??

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ξεχασα να γραψω και μια ευχη για την μεγαλη αυτη μερα (περαν του αυτονοητου:"να ειναι η τελευταια σας")

    ! ΣΚ@ΤΑ , ΣΚ@ΤΑ στον ταφο του κεμαλ !

    μπιλυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.