Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΕΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Με νέα σχεδίαση στην παραλλαγή, έτσι ώστε να την καθιστά πρακτικά αόρατη, η νέα στολή του στρατού που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολ...

Με νέα σχεδίαση στην παραλλαγή, έτσι ώστε να την καθιστά πρακτικά αόρατη, η νέα στολή του στρατού που σχεδιάστηκε και κατασκευάζεται εξολοκλήρου στην Ελλάδα, δοκιμάζεται ήδη από τις ειδικές δυνάμεις. Η νέα στολή του Έλληνα στρατιώτη έχει «ψηφιακή» παραλλαγή! Το ΓΕΣ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού του προσωπικού του και κάλυψης των αναγκών επιβίωσης και εκπλήρωσης της αποστολής του σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, ξεκίνησε τη διαδικασία αξιολόγησης των ψηφιακών στολών μάχης.

Στο νέο σχέδιο παραλλαγής, όπως φαίνεται στην φωτογραφία, οι «σκιές» των χρωμάτων έχουν σπάσει σε μορφή τετραγωνικών ψηφίδων με την βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή. Εφαρμόζοντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία, ο χρωματισμός του υφάσματος αλλάζει (διατηρώντας βέβαια το βασικό του χρώμα) ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, προσαρμοζόμενος καλύτερα στον χρωματισμό του περιβάλλοντος χώρου. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η δυνατότητα εντοπισμού ενός στρατιώτη (με απλά μέσα παρατήρησης) έως και 50%!

Οι ψηφιακές στολές μάχης σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από το Στρατιωτικό Εργοστάσιο 700 ΣΕ, σύμφωνα με προδιαγραφές που εξέδωσε η Διεύθυνση Υλικού Πολέμου. Οι αλλαγές που επήλθαν σε σχέση με την κλασική παραλλαγή έχουν να κάνουν με τον χρωματισμό αλλά και με το σχέδιο και το κόψιμο της στολής (στις νέες στολές μεταξύ των άλλων, το κάτω μέρος του χιτωνίου θα μπαίνει μέσα στο παντελόνι). Οι ψηφιακές στολές έχουν ήδη χορηγηθεί σε μονάδες των ειδικών δυνάμεων, προκειμένου να δοκιμαστούν για ένα εξάμηνο, κάτω από όλες τις συνθήκες και να αξιολογηθούν. ksipnistere.blogspot.com

9 σχόλια

  1. Κανά φράγκο να ζήσουμε θα μας δώσει το ΓΕΣ, ή θα μας αφήσει να πεθάνουμε στη ψάθα από τη πείνα και να του μείνουν αμανάτι οι στολές να δούμε ποιοί θα τις φορέσουνε...???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ

    ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπα; Ελληνικης κατασκευης; Παλι καλα. Μετα απο τοσα εκατομμυρια Ευρω που εχουν δοσει στην Κινα για στολες και αρβυλες θυμιθηκαν οτι πρεπει να δουλεψουν και οι Ελληνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κανονικά τέτοιες πατέντες δεν πρέπει να διαρρέουν και χύμα.
    ΟΚ θα μου πει κάποιος στον 21ο αιώνα ζούμε κι είναι δύσκολο (για να μην πω απίθανο) να κρατιούνται κάποια μυστικά επτασφράγιστα, αλλά το να βγάζουμε και λίγο το σκασμό δε βλάπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ ΤΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΥ

    ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ "ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ" ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ ΤΗΣ "ΑΡΛΟΥΜΠΑΣ"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΕ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ..ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΡΑΤΟΥΣ ΕΔς ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προσωπικά δεν με έχουν πείσει ότι οι digitalized είναι καλίτερες από τις κλασικές. Ίσως από την αμερικάνική που είχε πιο εκτεταμένα τα χρώματα αλλά από την παραδοσιακή λιζαρντ του ΕΣ δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΚΟΛΗΣΟΥΜΕ? ΕΔΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΑΠΟΤΙ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ...ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ? ΟΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ΜΑΣ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΒΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ..ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΞΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗΣ ? ΑΛΟ ΧΡΩΜΑ...ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΜΑΝ ΑΜΑΝ ΚΟΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.