Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ: 17 ΤΡΑΠΕΖΕΣ, 4 ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ, 5 ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, 70 ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ, 29 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ

Ολοκληρώθηκε από τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο πρώτος απολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν στα ...

Ολοκληρώθηκε από τα ειδικά κλιμάκια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών ο πρώτος απολογισμός των ζημιών που προκλήθηκαν στα εμπορικά καταστήματα και τις επιχειρήσεις της Αθήνας κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων. Τα συνεργεία του ΕΒΕΑ κατέγραψαν τις καταστροφές στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και ειδικότερα στις οδούς Αμαλίας, Φιλελλήνων, Μητροπόλεως, Μοναστηράκι, Ερμού, Καρ.Σερβίας, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Σόλωνος, Ομόνοια και Πατησίων.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία του ΕΒΕΑ επλήγησαν 170 επιχειρήσεις. Το εκτιμώμενο συνολικό κόστος κατά δήλωση των ιδιοκτητών τους ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και οι ζημιές αφορούν τόσο καταστροφές κτιριακών εγκαταστάσεων και εξοπλισμού τους όσο και κλοπές εμπορευμάτων. Συγκεκριμένα, 45 επιχειρήσεις (ένδυσης, υπόδησης, κινητής τηλεφωνίας, εστίασης, οικιακών ειδών, κοσμημάτων, σούπερμάρκετ, βιβλίων κ.λπ.) υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή λόγω πυρκαγιάς. Ζημιές υπέστησαν, επίσης, 17 τράπεζες, 4 βιβλιοπωλεία, 5 πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα και 70 καταστήματα ένδυσης - υπόδησης, καθώς και 29 επιχειρήσεις διαφόρων μορφών.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία δήλωσε: <<Το ΕΒΕΑ αλλά και όλος ο επιχειρηματικός κόσμος καταδικάζει οποιαδήποτε μορφή βίας και εκφράζει την αγανάκτησή του για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν και έπληξαν για πολλοστή φορά το ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας. Ειδικά οι επιχειρήσεις που εδρεύουν στο κέντρο της Αθήνας βάλλονται από παντού, από την οικονομική κρίση, από τη μειωμένη κατανάλωση, από τους μειωμένους τζίρους, από την ανυπαρξία αναπτυξιακών προσπαθειών και από τις ζημίες και φθορές που προκαλούνται σε κάθε διαδήλωση και πορεία. Έχοντας υπόψη μας την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει όλη η αγορά και γνωρίζοντας τις υπάρχουσες νομοθετικές διατάξεις, το ΕΒΕΑ θα αποστείλει άμεσα επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς με την οποία θα ζητήσει την άμεση εφαρμογή των σχετικών νόμων για την αποζημίωση των πληγεισών επιχειρήσεων και πληγέντων επιχειρηματιών, διότι για αυτές τις πληγείσες επιχειρήσεις, η οποιαδήποτε βοήθεια και συμπαράσταση της πολιτείας είναι θέμα επιβίωσής τους>>.

bankwars.gr

4 σχόλια

  1. Ντροπή σας κ. Παπουτσή!!!!!Μαζέψατε τα ΜΑΤ να φυλάνε τους συναδέλφους σας στη Βουλή και αφήσατε να καταστραφεί η Αθήνα και τόσες οικογένειες??Τυχαίο??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτη οι γνωστοί... άγνωστοι κουκουλοφόροι @ναρχοαριστεριστες που! προέβησαν σε βανδαλισμούς, φωτιες, πλιατσικο,και λεηλασιες σε μαγαζια Ελλήνων Πολιτών" θέλουν όλοι λυντσάρισμα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ελληνες ηρθε η ώρα να δηλητηριασεται το φίδι του κακού και εσεις αναθρεψατε που φωλιάζει στην ελλάδα των αναρχισμου και χουλιγκανισμο! που εχει ως στόχο να εξυπηρετεί τα συμφεροντα ξένων δυνάμεων εις βάρος της ελλάδος και των περήφανο ελληνικό λαό.
    ελληνες ξεφορτωθητε την ξενη λαίλαπα και στείλετε στην ελληνικη βουλή ελληνες να κυβερνούν και να έχουν το τιμόνι σε αυτων τον τοπο που οναμαζεται ελλαδα.εξω καθε ανθελληνας εξω ολοι οι προδοτες του ελληνικου εθνος, ζητω η ελλαδα οι ελεύθερη φωνή του ελληνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AFTA OLA TA TSOGLANIA POU STO DIABOLO GENNHTHIKANE ??? TETIO MISOS STHN POLH ???PIES MANNES TA MEGALOSANE ?? ALLA TI LEW EGW .OI GIAGGIADES TA MEGALWSANE MPOSTA STHN XABOUZA THN THLEORASH GIATI OI MAMMADES HTAN APASXOLHMENES STA GRAFEIA TOY OTE , DEH ,TRAPEZWN NA MAZEWOUN XRHMATA BAFONTAS TA NYXIA TOUS..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.