Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ Ο ΛΥΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΑΙ... ΞΕΘΑΒΟΥΝ ΤΟ ΕΜΕΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ "ΙΣΤΟΡΙΑΣ" ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ ΟΙ ΚΑΚΟΜΟΥΤΣΟΥΝΟΙ ΕΣΧΑΤΟΓΕΡΟΙ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ!

 Θα τους κοπεί, όμως, η χαρά...  Αντιγράφουμε από το newsbeast.gr: Tα «κομμένα» σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας, εξερευνούν Έλληνες και ξέ...

 Θα τους κοπεί, όμως, η χαρά... 
Αντιγράφουμε από το newsbeast.gr:
Tα «κομμένα» σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας, εξερευνούν Έλληνες και ξένοι ακαδημαϊκοί, σε μία συζήτηση με το κοινό, προσκεκλημένοι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.
Τα ζητήματα που θα τεθούν, αφορούν τα κριτήρια που καθορίζουν το περιεχόμενο των σχολικών βιβλίων Ιστορίας, και την προσέγγιση των ιστορικών πηγών.
Για παράδειγμα, το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού, σαν το πιο πρόσφατο από μια σειρά παραδειγμάτων σχολικών εγχειριδίων Ιστορίας που προκάλεσαν τόσο σφοδρές αντιπαραθέσεις, ώστε εντέλει το υπουργείο Παιδείας να υποχρεωθεί να τα αποσύρει, προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Στη συζήτηση θα εξεταστούν οι περιπτώσεις των κομμένων εγχειριδίων και οι λόγοι που οδήγησαν στην απόσυρσή τους, τι είδους ιστορία θέλουν οι γονείς να διδάσκονται τα παιδιά και οι λόγοι που το επιστημονικό αυτό αντικείμενο, φτάνει να προκαλεί τόσες κοινωνικές εντάσεις.

Προσκεκλημένοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι Κώστας Αγγελάκος, Επίκουρος Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και διευθυντής του περιοδικού Νέα Παιδεία, η Χριστίνα Κουλούρη, καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και η Mirela-Luminita Murgescu, καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου.

Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Μανώλης Πιμπλής.

------------------------------------


3 σχόλια

  1. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΡΕΠΟΥΣΗ.ΑΚΟΥ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΒΙΒΛΙΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...Na apofeugoun tous "SUNOSTHSMOUS" TA BIBLIA THS ISTORIAS...EPISHS NA LEN OTI MEXREI KAI O ISSAK NEUTON MILOUSE ELLHNIKA....TIN ALH8EIA NA DIDASKOUN DHLADI RE KOUMPARE MANWLH PIMPLH KAI ESI MWRH LOUMINITA MURGESKOU........
    G AMelethtos (Byzantinos)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αρε fn μου, ποτε θα σε παρω να σε γεμισω, πότε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.