Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΝΑΟ ΚΑΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΛΕΙΨΑΝΟΘΗΚΕΣ ΜΕ ΤΑ ΟΣΤΑ 4 ΑΓΙΩΝ....

Ιερόσυλοι βεβήλωσαν τον ναό της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, και αφαίρεσαν ης λειψανοθήκες με ο...


Ιερόσυλοι βεβήλωσαν τον ναό της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα, τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής, και αφαίρεσαν ης λειψανοθήκες με οστά έξι αγίων!

Ο συναγερμός της εκκλησίας ενεργοποιήθηκε, όμως οι δράστες κατάφεραν και άρπαξαν τα ιερά λείψανα, μια εικόνα της Παναγίας και τάματα των πιοτών, προτού εξαφανιστούν.

Η κλοπή έγινε στις τέσσερις τα ξημερώματα και, όπως φαίνεται, οι δράστες γνώριζαν τα... κατατόπια της εκκλησίας.

Αρχικά προσπάθησαν να εισβάλουν στον ναό από την κεντρική είσοδο, όμως δεν κατάφεραν να την παραβιάσουν και έτσι έσπασαν το τζάμι από παράθυρο στο πλάι και εισήλθαν στο εσωτερικό.

Ο συναγερμός ενεργοποιήθηκε αλλά κανένας από τους γείτονες δεν ξύπνησε, γεγονός που βοήθησε τους βέβηλους να δράσουν ανενόχλητοι.

Με γρήγορες κινήσεις, άρπαξαν τις χρυσές λειψανοθήκες του Αγίου Αθανασίου, του Αγίου Παντελεήμονα, του Αγίου Τρύφωνα, του Αγίου Χαραλάμπους, του Αγίου Θεοδώρου και της Αγίας Φωτεινής.

Τα ιερά κειμήλια των αγίων ήταν δίπλα στην εικόνα της Παναγίας, γεγονός που γνώριζαν οι διαρρήκτες.

Επίσης, αφαίρεσαν μια εικόνα της Παναγίας και όλα τα τάματα των πιστών.

Μέσα σε ελάχιστα λεπτά είχαν εγκαταλείψει τον ναό και όταν έφτασαν υπάλληλοι της εταιρίας σεκιούριτι, που είχαν αναλάβει τη φύλαξη, διαπίστωσαν ότι ποντικοί τρύπωσαν στον ναό.

Ενημέρωσαν τον εφημέριο της Αγίας Ευφημίας και, λίγο αργότερα, παρουσία αστυνομικών, άνοιξαν την εκκλησία και αντίκρισαν τη λεηλασία.

Αστυνομικοί της Σήμανσης ερεύνησαν όλους τους χώρους όπου κινήθηκαν οι κλέφτες, εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά δεν είναι σε θέση να πουν με σιγουριά εάν είναι των δραστών ή πιστών που προσκυνούσαν τα ιερά λείψανα και την εικόνα της Παναγίας.

Η Ασφάλεια Ν. Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με τα κεντρικά της Ασφάλειας Αττικής, συνεχίζει την έρευνα για να εντοπιστούν οι ιερόσυλοι. (romfea.gr)

---------------------------------


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.