Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ! ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΡΜΑΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ Μ1Α1 ΑΜΠΡΑΜΣ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ.

Σε άριστη κατάσταση και με μεγάλο χρόνο ζωής στον σωλήνα του πυροβόλο και στον κινητήρα, βρίσκεται το 80% των αρμάτων M1A1 Abrams που μέχρι...


Σε άριστη κατάσταση και με μεγάλο χρόνο ζωής στον σωλήνα του πυροβόλο και στον κινητήρα, βρίσκεται το 80% των αρμάτων M1A1 Abrams που μέχρι στιγμής έχουν εξεταστεί από την 9μελή ομάδα του ΕΣ.

Όπως ανέφερε αξιωματικός του ΕΣ στο defencenet.gr «Θα μπορούσαμε από αυτά που μας δείχνουν να πάρουμε και τον διπλάσιο αριθμό αρμάτων».


Η ομάδα των αξιωματικών του ΕΣ θεωρεί ότι τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας που πραγματοποιεί είναι θετικά και ότι στο σύνολο της η όλη προσπάθεια για την επιλογή των καλύτερων αμερικανικών αρμάτων μάχης M1A1 Abrams θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Τα συγκεκριμένα άρματα θα δώσουν στο ΕΣ την δυνατότητα να αποσύρει τα παλαιά Μ48 Α 5 MOLF μεταφέροντας στα νησιά τα Leopard 1A5 ομογενοποιώντας έτσι το διαμέτρημα των αρμάτων μάχης που θα διατηρεί στην ηπειρωτική χώρα αφού τόσο το M1A1 Abrams όσο και τα Leopard 2A4/2HEL διαθέτουν πυροβόλο με το ίδιο διαμέτρημα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για μία πρόταση που τόσο πολύ πολεμήθηκε τόσο στο εξωτερικό (βλ δημοσιεύματα ξένου τύπου) όσο και στο εσωτερικό της χώρας. defencenet.gr


-------------------------------------


11 σχόλια

  1. KAΛΑ ΡΕ ΑΘΡΟΓΡΑΦΕ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΙΓΑΚΙ ΝΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΡΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΤΩΜΑΤΑ ΑΘΩΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΑΛΛΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΟΙ ΑΦΕΝΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ? ΕΣΥ ΔΗΛΑΔΗ ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΩΜΕΝΑ ΑΡΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑΤΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. - Μακάρι να είναι έτσι και αν γίνεται ας πάρουμε και περισσότερα από τα καθορισμένα.
    - Τα έχουμε ανάγκη.
    - Οι γείτονες μας δεν θα ξέρουν προς τα που να πάνε αν κάνουν πως μας χτυπούν την πόρτα (τον Έβρο) μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και κατι ακομα που ησοσ δεν ξερετε... το μ48α5 μολφ ειναι πολη μπροστα απο τα m1a1 στον πηργο και ειναι γερμανικη ηδεα με ελληνηκο μυαλο....το A5 einaiη γενια ανακατασκευεισ και το μολφ ειναι οτι ο πηργοσ ριχνει βολι ευστοχιασ εν κηνιση!!!!!!!!!!! οτι ακριβοσ κανει και το παγκοσμιο Μ1Α1 ... ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΜΕ το 1991 ακριβοσ οταν ΄''βγικαν '' και τα αμερ,κα .. επισεισ εχουμε και το Μ60Α5 ΜΟΛΦ..οταν καναμε την μετατροπη του αρματοσ στο ΠΕΒ ΣΤΟ ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ ΣΤΟ ΒΟΛΟ... το ποιο τελειο εργοστασιο αρματων στην ευρωπη,,,ναι καλα γραφω,καπια μαλακια ειχαν κανει οι γερμανοι μηχανκοι ,,,, οι οποιοι 30 ατομα μονημα στο ΠΕΒ για 2 χρονια ,,δεν δουλευε σοστα το σηστημα ευσταθειασ και το ελησε ο λοχαγοσ του τεχνικου σωματοσ ''τοτε'' ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΗΣ απο την αθηνα και τοτε 1992-93 αν θημαστε καλα τα σηματα του λοχαγου στην παραλαγη ηταν ασπρα ,αυτοσ τα ειχε χρισαφη!!!!!!!!! ναι του τα ειχε δοσει αν θημαμε καλα το νατο... μηλαμε θα χανοντουσαν τρελα δησεκατομιρια τοτε ,,,, οι τουρκοι εχουν 250 Μ48Α5 MOLF ΣΕ ακινισια τοσα χρονια διοτι δεν μπορεσαν ποτε να τελιοσουν την μετατροπη ...καιθημαμε που μασ ελεγαν τοτε αυτοι που ειχαν παει usa οτι τα δηκαμασ ειναι ησαξια με τα M1A1 ... και μαλιστα με καινουργιεσ μηχανεσ 1500 αλογα με κλιστα τα πετρελαια στα 750 αλογα λογο νατο... σκετοι δηναμιτεσ ....και οτανειμουν στο ΠΕΒ εκπεδεβομενοσ ειχαμε ανταλακτικα για μια ζωη .... κρημα να λιοσουμε τα δηκαμασ για καποια σκηλογαμιμενα μεσα στην αμο και στην ζεστα ,,,,, ζητω σηγνομη που εγραψα τοσα πολα...... αφηστε ποσα δησεκατομηρια χασαμε το 1994 απο ισραηλ και καμια 4-5 κρατι ακομα απο τησ παραγκελιεσ που χασαμε για να ανακατασκευασουμε τα αρματα τουσ στο ΠΕΒ,, αλα και οι γερμανοι τι θα φτιαχναν ;;;;; θα ξηναν τα αρχιδιατουσ ;;; εμεισ ειμαστε μαλακεσ που ο υπουργοσ μασ ειπε Ο Χ Ι ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΗΣ,Ο ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ16 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:15 μ.μ.

    ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ...ΤΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ!!!
    ΔΟΞΑ ΤΙΜΗ ΑΡΜΑΤΑ ΕΛΛΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ρε φίλε καλά τα έγραψες αλλα δεν σε κατάλαβα , γράφε πιο καθαρά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Απάντηση στον φίλο 15/12/11 8:25 μμ . Το άρμα μάχης δεν είναι μόνο ο πύργος . Είναι και το σκάφος, η ισχύς του κινητήρα ,το πυροβόλο , η ανάρτηση και η ευελιξία . Καλό το MOLF αλλά δεν παύει να είναι στηριγμένο σε "παλαιά θεμέλια" . Τα πυροβόλα των MOLF μεχρι πριν 2 χρόνια ήταν σε πολλά στο όριο των ΙΠΓ για αλλαγή. Το γράφω μετά λόγου γνώσεως ως αρχιτεχνίτης Τεθωρακισμένων επί 30 χρόνια ... Τα Abrams ίσως να μην είναι Λεο2 αλλά είναι σίγουρα καλύτερα απ τα Μ 48 Α5 MOLF

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KALITERA MATOMENA ARMATA ME IRAKINA PTOMATA PARA (tourkika) SE PTOMATA ELLINON!...O IPOULOS (tourkos)INE PANTA SE KATHE DISKOLI STIGMI TIS PATRIDOS MAS....PARON!!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Και τα 1000 πάρτε τα!! Και τα Leopard2A6 από την Αυστρία που μας πρότειναν και την Ολλανδία που τα ζητάει η Ινδονήσια και το Ολλανδικό κοινοβούλιο είπε όχι για θέμα δικαιωμάτων κλπ!! Μην τα πάρουν οι Τούρκοι. Ρε συ 15/12/11 5:33 μμ αυτά περί ονόματος της Μακεδονία τα λέει ο προδότης. Οι Αμερικάνοι τα δίνουν για να σπάσουν το μονοπώλιο των Γερμανών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Να πάρουμε και κανα δυο T-80 από την Κύπρο για reverse engineering και σιγά σιγά να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη εγχωρίου άρματος 4ης γενιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Proton, ο λόγος γιατί μας τα δίνουν, είναι διότι Η Ελλάς βοηθησε στον πόλεμο με την Libya!!! USA, Μεγάλη Βρετανία, και Γαλλία, περνούν την μερίδα το λέοντος, και οι άλλες χώρες,( ως αντάλλαγμα- για βοήθεια στην λιβύη)) όπως η Ελλάδα, από κάτι λίγο!!! Δεύτερον, τα άρματα αυτά δεν είναι από το IRAQ. Ότι είναι από το IRAQ, δίνετε στου συμμαχους εκεί κοντά!!! Στον πόλεμο του IRAQ, πήραμε "αεροπλανα" τα οποια ακόμη έχουμε!!! Αν μας τα δίνουν όλα πρέπει να τα πάρουμε.... ΟΛΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με ηθικό ατσάλι, και οποιον τούρκο βρήκανε του πήραν το κεφάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.