Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΩΝΑΣΗ! ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΡΝΕ Ο ΣΥΓΧΩΡΕΜΕΝΟΣ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΣΕ Μ@Λ@ΚΙΕΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ...

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση σήμερα 16/11, στο ίδρυμα Ωνάση, που δείχνει ποιοι ενοχλούνται με την άνοδο του Εθνικισμού (ή «ακροδεξιάς», κατ’ αυ...

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση σήμερα 16/11, στο ίδρυμα Ωνάση, που δείχνει ποιοι ενοχλούνται με την άνοδο του Εθνικισμού (ή «ακροδεξιάς», κατ’ αυτούς) στην Ευρώπη. Στα πλαίσια ενός κύκλου ομιλιών και συζητήσεων με τον εύγλωττο τίτλο «Εμείς και οι Άλλοι – Εμείς ως Άλλοι» με επίσημο θέμα την μετανάστευση και πραγματικό αντικείμενο την προπαγάνδα υπέρ της ισοπέδωσης δια μέσω της παγκοσμιοποίησης και του «πολυπολιτισμού», η σημερινή εκδήλωση έχει τίτλο: «Μια κοινωνία σε πόλωση – Τα ακροδεξιά αντανακλαστικά της Ευρώπης».

Και το επεξηγηματικό κείμενο από την σελίδα του πολυσυζητημένου ιδρύματος: «Ποιοι παράγοντες συνέβαλαν στη σταθερή άνοδο των κομμάτων της Ακροδεξιάς στην Ευρώπη; Μέσα από ποιες διαδρομές κατάφεραν ακραίες θέσεις και ιδέες, τις οποίες η μεταπολεμική ήπειρος είχε θέσει στο περιθώριο, να συμμετέχουν σήμερα καθοριστικά στο δημόσιο βίο; Πώς απενοχοποιήθηκε ο μισαλλόδοξος λόγος και πώς έχει συμβάλει σε φαινόμενα κοινωνικής πόλωσης στον ευρωπαϊκό χώρο;»

Συνηθισμένη «αντιρατσιστική/αντιφασιστική» ημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών συνιστωσών του ΣΥΝ, θα έλεγε κάποιος. Αλλά όχι. Είναι πιο «επιστημονικό» το προσωπείο του πάνελ, του οποίου συντονιστής είναι ο (αριστεριστής) δημοσιογράφος της εφημερίδας «τα ΝΕΑ» του ΔΟΛ (και του TVXS του Κούλογλου) και υπέρμαχος της κατάργησης του σταυρού, Μιχάλης Μητσός.

Επίσης ομιλητές είναι:

Μια αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικής (μαρξιστικής) Επιστήμης του Παντείου Πανεπιστημίου (και τακτική αρθρογράφος του Βήματος του ΔΟΛ και προβεβλημένη πολιτική συγγραφέας με «αντι-ακροδεξιά» εμμονή και συγχρωτιζόμενη με τον Δημήτρη Ψαρρά, την Θάλεια Δραγώνα, τον Θανάση Κούρκουλα και λοιπές αριστερές και διεθνιστικές εγχώριες προσωπικότητες), η Βασιλική Γεωργιάδου.

Ένας (αντιεθνικιστής) Ερευνητής Διεθνούς Πολιτικής στο «Κέντρο Helen Bamber για την Μελέτη των Δικαιωμάτων, των Συγκρούσεων και της Μαζικής Βίας», στο Πανεπιστήμιο του Κίνγκστον στο Λονδίνο, ο Σπύρος Α. Σοφός. (Το πραγματικό όνομα της Helen Bamber ήταν Helen Balmuth. Εβραία ψυχοθεραπεύτρια που δούλεψε με επιζώντες του «ολοκαυτώματος» και ίδρυσε το ομώνυμο ίδρυμα).

Και, ένας επίτιμος καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ (έδρα Léon Blum), μέλος της Ακαδημίας Επιστημών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ισραήλ, ο Zeev Sternhell. (Ο Léon Blum ήταν ο πρώτος εβραίος και ο πρώτος σοσιαλιστής που έγινε πρωθυπουργός της Γαλλίας).

Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για το τελικό συμπέρασμα αυτής της …πολυφωνικής, πολύπλευρης και… αντικειμενικής επιστημονικής εκδήλωσης που διοργανώνει η «Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών» του Ιδρύματος Ωνάση. Εμείς απλά παραθέσαμε τα δεδομένα. xryshaygh.wordpress.com

3 σχόλια

  1. AYTOI EIXAN ΒΡΑΒΕΥΣΕΙ ΤΟ ΦΙΛΟΣΚΟΠΙΑΝΟ CNN ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και όλοι τους είναι κρυπτοεβραιοι. Πριν την εκδήλωση ανταλασσανε περίεργες χειραψιες και μιλούσαμε σε αλλοκοτες γλώσσες. Τα ματιά τους ήταν κόκκινα και οι ουρές τους κουνιοντουσαν προκλητικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πληρωμένοι απο τον Σορος και τη συμμορία του. Τους ξέρουμε αυτούς τους ανθελληνες που προσπαθούν να κάμψουν τις αντιστάσεις του Ελληνισμού που πολυ σωστά απαιτεί απο τον μέσο Σλοβακο και Πορτογαλο να του δανείσει απο το υστέρημα του για να συνέχισει να αγοράζει τα Αρμανι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.