Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΜΟΥΛΑΔΩΝ ΤΗΣ ΙΡΑΝΙΚΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

90 ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΘΟΠΟΙΟ! ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ! Η ιρανή ηθοποιός Μαρζιέχ Βα...


90 ΜΑΣΤΙΓΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΦΥΛΑΚΙΣΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΘΟΠΟΙΟ! ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ!

Η ιρανή ηθοποιός Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και 90 χτυπήματα με μαστίγιο διότι πρωταγωνίστησε σε μια ταινία που αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες στην Ισλαμική Δημοκρατία.

"Η Μαρζιέχ Βαφαμέχρ καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακή και 90 χτυπήματα με μαστίγιο", ανέφερε ο ιστότοπος. "Ο δικηγόρος της άσκησε έφεση στην καταδίκη αυτή", σύμφωνα με την ίδια πηγή, που δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες.

Η Βαφαμέχρ είχε συλληφθεί τον Ιούλιο, εξ αιτίας της συμμετοχής της στην ταινία "Η Τεχεράνη μου Πωλείται" (My Tehran for Sale, 2009, 96'), η οποία έγινε στόχος έντονων επικρίσεων από τους συντηρητικούς κύκλους.

Η υπόθεση της ταινίας, που αποτέλεσε συμπαραγωγή με την Αυστραλία, αναφέρεται σε μια νεαρή ηθοποιό στην Τεχεράνη. Οι αρχές απαγορεύουν μια παράστασή της και εκείνη αναγκάζεται να ζήσει παράνομα για να εκφραστεί καλλιτεχνικά.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Fars, δεν έχει δοθεί ακόμα επίσημη άδεια να διανεμηθεί η ταινία στις αίθουσες εντός του Ιράν, αλλά έχουν ήδη γίνει προβολές παράνομα.
Η ηθοποιός είχε απελευθερωθεί στα τέλη του Ιουλίου μετά την καταβολή εγγύησης, το ύψος της οποίας δεν αποκαλύφθηκε.news247.gr

1 σχόλιο

  1. Αυτά δυστυχώς δεν συμβαίνουν μόνο στο Ιράν αλλά σε όλες τις ισλαμικές "δημοκρατίες".
    Λίγο έως πολύ απαγορεύονται τα πάντα ,η τέχνη είναι ανύπαρκτη (έχετε δεί πολλούς ζωγραφικούς πίνακες μουσουλμάνων καλλιτεχνών?)και όλες οι μορφές τέχνης είναι ασύμβατες με το κοράνι.
    Πταίσματα για εμάς τους δυτικούς τιμωρούνται με βάναυσες τιμωρίες και το μαστίγωμα της συγκεκριμένης περίπτωσης μάλλον είναι πτώση στα μαλακά.
    Οι γυναίκες στο Ισλάμ δεν έχουν κάποια αξία σαν ανθρώπινα όντα ,αντικείμενα είναι περισσότερο ,σκεύη ηδονής και κουνέλες για αναπαραγωγή του είδους.
    Ποιοί είναι αυτοί που θέλουν μέσω του βίαιου εξισλαμισμού να επιστρέψουν την Ελλάδα και όλη την ανθρωπότητα στον μεσαίωνα και γιατί ,χρήζει διερεύνησης.Το σίγουρο είναι ότι εμείς ποτέ δεν ζητήσαμε κάτι τέτοιο και σαφώς δεν το επιθυμούμε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.