Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ "ΠΙΡΙ ΡΕΪΣ" ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ... ΚΟΠΙΑΣΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΜΟΓΓΟΛΟΙ!

Δεύτερο «Πίρι Ρέις» ετοιμάζει η Τουρκία, καθιστώντας γνωστές για άλλη μια φορά τις προθέσεις της στην Ανατολική Mεσόγειο και στο Αιγαίο. Ετσ...

Δεύτερο «Πίρι Ρέις» ετοιμάζει η Τουρκία, καθιστώντας γνωστές για άλλη μια φορά τις προθέσεις της στην Ανατολική Mεσόγειο και στο Αιγαίο. Ετσι μετά τα απαρχαιωμένα Ωκεανογραφικά της, που μπορείτε να διαβάσετε την ιστορία τους σε σχετική έρευνα που είχαμε δημοσιεύσει πριν 8 χρόνια, ετοιμάζει, σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλντίζ, ένα νέο πλοίο, το οποίο θα ναυπηγηθεί σε 1-1,5 χρόνο και ο σχετικός διαγωνισμός έχει ήδη κηρυχθεί.

Όπως είπε, η σχετική οδηγία έχει ήδη δοθεί στη γενική γραμματεία πολεμικής βιομηχανίας.

Το νέο πλοίο θα έχει μήκος 85-90 μέτρων και πλάτος 18-20 μέτρων και θα έχει τη δυνατότητα διεξαγωγής υποθαλάσσιων ερευνών σε βάθος 3 χιλιάδων μέτρων. Το συνολικό κόστος ναυπήγησης του θα ανέλθει περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Τανέρ Γιλντίζ υποστήριξε εκ νέου ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες όσο οι Ελληνοκύπριοι δεν σταματούν τις δικές τους. Για τα πολεμικά πλοία είπε ότι σε κάποιες περιπτώσεις συνοδεύουν το «Πίρι Ρέις», εκεί που απαιτείται, ενώ τόνισε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται για γεωτρήσεις, αλλά για σεισμικές έρευνες.

Πάντως, σύμφωνα με τον υποδιευθυντή του Ινστιτούτου Θαλάσσιων Επιστημών της Σμύρνης, Ντογάν Γιασάρ, το “Πίρι Ρέις” έχει ολοκληρώσει τις έρευνές του σε μία περιοχή μήκους 280 χιλιομέτρων από τη συνολική έκταση 1.000 χιλιομέτρων που έχει προγραμματιστεί και συνεχίζει τις έρευνές του νότια της Κύπρου, σε απόσταση 80 μιλίων από το νησί.

Σύμφωνα με τον Γιασάρ, τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πλοίο θα εκτιμηθούν μετά την ολοκλήρωση της έρευνας και ότι μπορεί το πλοίο να ξεκινήσει και πάλι για γεωτρήσεις επιφάνειας σε περιοχές που μπορεί να υπάρχει αέριο.


aegeantimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.