Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΚΑΛΑ! ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ...

  Στην αρχή ξέραμε για 1 Οκτωβρίου... Μετα βγήκε η Κυπραία ΥΠΕΞ Μαρκουλή και είπε οτι οι έρευνες θα ξεκινήσουν πιό νωρίς και μόλις πριν μιά ...

 Στην αρχή ξέραμε για 1 Οκτωβρίου... Μετα βγήκε η Κυπραία ΥΠΕΞ Μαρκουλή και είπε οτι οι έρευνες θα ξεκινήσουν πιό νωρίς και μόλις πριν μιά εβδομάδα εμφανιζόταν η 21η Σεπτεμβρίου σαν η επίσημη "πρώτη". Εχθές από την Κύπρο η Υπουργός Εμπορίου κλπ Πραξούλα Αντωνιάδου μίλησε γενικά και αόριστα για αρχές Οκτωβρίου... Ας προσέξουν καλά πως και γιατί αλλάζουν τις ημερομηνίες στην Κύπρο γιατί αυτή τη φορά τα παιχνιδάκια τέλος. Όποιος πουλήσει την Κύπρο και τον Ελληνισμό του Νησιού δεν θα ξέρει από να φύγει και με ποιό τρόπο... Διαβάστε το ρεπορτάζ: 

Οι γεωτρήσεις θα γίνουν στην ΑΟΖ της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι η Τουρκία τρίζει τα δόντια, με φοβέρες και ενέργειες στη Μεσόγειο, που προκαλούν ανησυχία στο πολιτικό σκηνικό.

Την ώρα που η Τουρκία δείχνει και εμπράκτως την αποφασιστικότητα της για πρόκληση έντασης στην περιοχή της Μεσογείου, η κυβέρνηση προχωρεί τον οκτώβριο με τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12.

Όπως δήλωσε νωρίς σήμερα η αρμόδια Υπουργός, Πραξούλα Αντωνιάδου, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, προχωρά στη βάση του υφιστάμενου προγραμματισμού για έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων γύρω στις αρχές του Οκτώβρη.

Ο θόρυβος που δημιουργεί η Τουρκία προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να μην αρχίσουν οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12, δεν βρίσκουν ανταπόκριση, προς την κατεύθυνση της ματαίωσής τους, προκαλεί όμως μια κάποια ανησυχία, για το που μπορεί να φθάσουν οι απειλές.

''Το τελευταίο διάστημα, η Τουρκία έχει εντείνει την πολιτική της για πρόκληση συνθηκών ανωμαλίας και έντασης στην περιοχή. Με την όλη συμπεριφορά και στάση της η Τουρκία παραβιάζει κανόνες του διεθνούς δικαίου και γι’ αυτό παραμένει διεθνώς εκτεθειμένη'', δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, από την πλευρά του, τονίζει ότι "δεν είναι παρά η απόδειξη της αδιαλλαξίας της Αγκυρας, αλλά αυτή η αδιαλλαξία που ήταν καλά γνωστή απαρχής δημιουργίας του κυπριακού προβλήματος κάμπτεται μόνο όταν υπάρχει ενότητα, όταν υπάρχει κοινός στρατηγικός στόχος, όταν όμως ξέρουμε και να επιλέγουμε προς ποιους απευθυνόμαστε, αν θέλουμε να έχουμε αποτελέσματα

Υπεύθυνους χειρισμούς, παρά τις αστάθειες, συστήνει την ίδια ώρα η υπουργός Εμπορίου.
"πρέπει όλοι να συμπεριφέρονται με υπευθυνότητα και όσο μπορούμε οι πολιτικοί να συμβάλλουμε με τα λόγια και τις πράξεις μας στην εδραίωση της ειρήνης και της ηρεμίας παρά τις αστάθειες", τόνισε.

Τέλος η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλή μιλώντας στην ΝΕΤ διεμήνυσε ότι η Κύπρος, δεν είναι κράτος υπό κηδεμονία, ούτε όμηρος της Τουρκίας. (sigmalive)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.