Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΚΑΙ... ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΖΑΝ ΝΤΙΜΠΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Özsüt, αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με παράδοση στο τουρκικό παραδοσιακό γλυκό, σχεδιάζει να κάνει παραγωγή γλυκών στην Ελλάδα ώστε να κάνει τα...

Η Özsüt, αλυσίδα ζαχαροπλαστείων με παράδοση στο τουρκικό παραδοσιακό γλυκό, σχεδιάζει να κάνει παραγωγή γλυκών στην Ελλάδα ώστε να κάνει ταυτόχρονα και είσοδο στην ευρωπαϊκή αγορά.
«Αναφορικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουμε κάποια εμπόδια. Για την Τουρκία υπάρχουν κάποια απαγορευμένα προϊόντα. Εμείς σχεδιάζουμε να παράγουμε γλυκά στην Ελλάδα. Και κυρίως το καζάν ντιπί, το γλυκό που ξέρουν πολύ καλά οι Σμυρναίοι. Στην Ελλάδα θα παράγουμε γλυκά και θα τα διανέμουμε στην Ευρώπη. Και θα παράγουμε και θα ανοίξουμε υποκαταστήματα» δήλωσε σε συνέντευξη στην εφημερίδα Vatan ο Γενικός Διευθυντής της εταιρίας Ozsut. Η εταιρία Özsüt συστήθηκε το 1938 και διαθέτει συνολικά 155 καταστήματα στην Τουρκία. Παράρτημα της τουρκιάς θα μας κάνουν σιγά-σιγά οι πρασινοκοκκινομπλέ και θα μας φορέσουν και το τούρκικο φέσι!

3 σχόλια

  1. πληροφοριακα να πουμε οτι ολα τα λεγομενα τουρκικα γλυκα- καζαν τιπι ταουκγιουκτσου χανουμμπουρεκ μπακλαβα κανταιφ τουλουμπα μπουρεκ - και ολα οσα ξερετε ,ειναι ελληνικα-βυζαντινα αλλα με τουρκικες ονομασιες.
    ο μπακλαβας λεγονταν γαστρις.
    οι τουρκοι δεν φτιαχναν γλυκα ουτε ειχαν κουζινα στη μογγολια αποπου ηρθαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΄΄κυρίως το καζάν ντιπί, το γλυκό που ξέρουν πολύ καλά οι Σμυρναίοι''

    αυτό εμενα μου ακούγεται κάπως περίεργο.

    να θυμίσω τη περσινή διαφήμηση της τουρκίας για το τουρισμό της.
    ''η τουρκια είναι έτοιμη''

    μόνο εγώ βλέπω φαντάσματα η κοιμούνται όλοι?

    κάθε ευρό που θα δίνεται στη τουρκία, θα είναι και μια σφαίρα που θα αγοράσουν για να μας υποδεχθούν στα νησιά μας και τη θράκη.

    θεοχαρης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προσεξτε, κυκλοφορουν πολλα τουρκικα προιοντα στην ελλαδα.μην αγοραζει κανεις τιποτα δεν τα περνουμε ουτε και αν μας τα χαρισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.