Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΑΣΠΑΡΤΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ!

Μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και υλικές ζημιές. Περισσότερα από 1300 στρέμματα έγιναν στάχτη στους Λάκωνες, άλλα 350 στρέμματα δασική...

Μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές και υλικές ζημιές. Περισσότερα από 1300 στρέμματα έγιναν στάχτη στους Λάκωνες, άλλα 350 στρέμματα δασικής εκτάσεως στο Κομπίτσι, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην ηλεκτροδότηση της Παλαιοκαστρίτσας. 25 εστίες σε ολόκληρο το νησί, αντιμετώπισαν 62 πυροσβέστες, 29 οχήματα, 5 πεζοπόρα τμήματα (που αποτελούνταν από 58 άτομα), 2 ελικόπτερα, 2 πετζετέλ και 4 canadair CL-415 (από τα 10 που κατέχει η Ελλάδα, τα 2 ήλθαν στην Κέρκυρα).
Βοήθεια, κατέφθασε από την Ήπειρο, την Δυτική Μακεδονία και την Αιτωλοακαρνανία.
Το μόνο σίγουρο, είναι πως υπήρχε πολύ καλά ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ εναντίον της Κέρκυρας...
Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, ευρισκόμενος στο "πύρινο μέτωπο", δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: "υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμού, στο σύνολο του νησιού".
Παρόμοια δήλωση, έκανε και ο γνωστός ντόπιος δημοσιογράφος Τρύφων Μ. Βέργης, μιλώντας σε Έκτακτο Δελτίο Ειδήσεων του τοπικού καναλιού START: "αντιμετωπίζουμε ένα οργανωμένο σχέδιο, εναντίον του νησιού μας !!!"
Στο νησί, μετέβησαν με C-130, οι υφυπουργοί: Μ.Όθωνας (Προστασίας του Πολίτη), Γ.Μανιάτης (Περιβάλλοντος), Κ.Σπηλιόπουλος (Εθνικής Αμύνης), ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, καθώς και ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την βουλευτίνα Κέρκυρας Άντζελα Γκερέκου (ναι, αυτήν που λαμβάνει απειλητικά τηλεφωνήματα και φοβάται για την ζωή της), οι οποίοι και συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπύρο Σπύρου.
Την ίδια ώρα που η Κέρκυρα φλεγόταν, πυρκαγιές υπήρχαν στην Ζάκυνθο, αλλά και στο Ρέθυμνο.

Σημαντική παρατήρηση: ο Μανώλης Όθωνας δήλωσε: "το τελευταίο διάστημα, συμβαίνει στατιστικά ασυνήθιστος αριθμός πυρκαγιών, και στην Ζάκυνθο και στην Κεφαλλονιά, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά".

1 σχόλιο

  1. και να τους βρουν θα τους ρωτησει ο δικαστης :
    " θα το ξανακανετε?"
    θα πουν "οχι ,ποτε "
    και θα τους αφησουν ως συνηθως ελευθερους.
    ----------------
    καμερες παντου με την σημανση "Ο χωρος ελεγχεται με παρανομη καμερα για λογους πυροπροστασιας .
    Αποφαση αρ 1 ορισμενων κατοικων του χωριου"
    Αντε να παρει ο εισαγγελεας αποφαση , να βρουν τις καμερες οι αστυνομικοι ,να κανουν μυνηση κατ αγνωστων κλπ κλπ - αδυνατο , η καταγραφη δημοσιου χωρου , δηλαδη περασματων θα γινεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.