Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΠΕΤΕΙΑΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΑΝΩΓΕΙΩΝ

O Δήμος Ανωγείων στα πλαίσια των Επετειακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 3ου Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς τ...

O Δήμος Ανωγείων στα πλαίσια των Επετειακών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων για τον εορτασμό του 3ου Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς το 1944. πραγματοποιεί τις παρακάτω εκδηλώσεις:

Στις 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ θα φιλοξενήσει μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Σκουλά και την Γιώτα Νέγκα στην Μουσική σκηνή «Ντελίνα» στις 9:00 μ.μ.

Στις 13 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί πανηγυρικός εορτασμός της 67ης επετείου του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς στις 13 Αυγούστου 1944, στις 11.00 το πρωί στην Πλατεία Αρμί παρουσία πολλών προσκεκλημένων, την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κ. Μανώλης Όθωνας.

Το βράδυ στις 9.00μ.μ. Το συγκρότημα του Ψαρογιώργη (Γιώργη Ξυλούρη) θα δώσει συναυλία στο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» πλαισιωμένος από τους μουσικούς, Γιάγκο Χαιρέτη, Κώστα Σκουλά, Λάμπη Ξυλούρη και Γιάννη Παπατζανή.

Θα χορέψει το χορευτικό συγκρότημα του Λευτέρη Καλομοίρη.

Στις 14 Αυγούστου, και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αναφορικά με το θέμα των Πολεμικών Αποζημιώσεων για την περίοδο της Γερμανικής κατοχής. Στην συζήτηση θα πάρουν μέρος η κ. Χριστίνα Σταμούλη, η οποία θα αναπτύξει το παράδειγμα του Διστόμου και θα ενημερώσει για τις μέχρι σήμερα εξελίξεις, ο κ. Βαγγέλης Μουντριανάκης Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, ο οποίος θα ενημερώσει για το σημείο το οποίο βρίσκονται οι διαδικασίες σχετικά με τις αγωγές που είχαν υποβάλει οι Ανωγειανοί κατά του Γερμανικού κράτους, ο Τάσσος Ηλιαδάκης ο οποίος θα αναφερθεί στο γενικότερο θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων και ο κ. Αριστομένης Ι. Συγγελάκης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και υπεύθυνος για τις ενώσεις των θυμάτων.

Τέλος την παραμονή της Παναγίας το βράδυ στις 9:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συναυλία , στην πλατεία στο Περαχώρι, με το μουσικό Σχήμα «Πετρίτες», όπου θα παρουσιάσουν Ρεμπέτικη και Κρητική μουσική. Συμμετέχουν οι Β. Ξυλούρης, Κ. Σκουλάς, Κ. Μαρκάκης, Κ. Καλλέργης, Εφ. ΜΑστορίδη, Γ. Λουλάκης και Ν. Ξυλούρης (Γκράς)

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.