Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ... ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ 218 ΑΘΩΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (20 ΒΡΕΦΗ, 15 ΠΑΙΔΙΑ, 42 ΓΕΡΟΝΤΕΣ)

Μετά από μάχη με αντάρτες στην οποία οι Γερμανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες Γερμανική φάλαγγα επιστρέφει στο Δίστομο. Αμέσως εκτελεί 12 ομήρ...

Μετά από μάχη με αντάρτες στην οποία οι Γερμανοί υπέστησαν μεγάλες απώλειες Γερμανική φάλαγγα επιστρέφει στο Δίστομο. Αμέσως εκτελεί 12 ομήρους μπροστά στο Δημoτικό Σχολείο. Τους ομήρους είχαν πάρει από το πρωί της ίδιας μέρας από τον Καρακόλιθο όπου είχαν ξεκινήσει την ίδια μέρα τις ομώτητες δολοφονόντας 5 αγρότες.

Κι εδώ αρχίζει η τραγωδία του Διστόμου. Οι κάτοικοι, όσοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν νωρίτερα από το Διάσκελο, τη μόνη αφύλακτη διάβαση, κλείνονται έντρομοι στα σπίτια τους.Τους έρημους δρόμους του χωριου διατρέχουν εξαγριωμένοι στρατιώτες με εφ' όπλου λόγχη. Μπαίνουν στα σπίτια, σκοτώνουν, καίνε, σφάζουν και βιάζουν. Αδιάκριτα. Γέρους, γυναίκες, μικρά παιδιά, βρέφη στην κούνια τους. Σφάζουν μέχρι το βράδυ και σταματούν μόνο όταν πέφτει το σκοτάδι και θεωρούν ότι η παρουσία τους πλέον στην περιοχή δεν είναι γιαυτούς ασφαλή.

218 αθώοι Έλληνες βρίσκουν εκείνη την ημέρα τραγικό θάνατο από τα δίποδα του γερμανικού στρατού,  ανάμεσα τους 20 βρέφη, 15 παιδιά   και 42 γέροντες ! ! ! . . .

Μετά τον πόλεμο και την ήττα των Γερμανών ο Διοικητής των Γερμανικών δυνάμεων που διέπραξαν το πανανθρώπινο έγκλημα του Διστόμου, Χάνς Ζάμπελ συνελήφθη στο Παρίσι και εκδόθηκε από τις Γαλλικές αρχές στην Ελλάδα, ενώ όμως ήταν προφυλακισμένος και επρόκειτο να προσαχθεί σε δίκη ζητήθηκε απο την Κυβέρνηση της τότε Δ. Γερμανίας και εστάλη σ' αυτή, όπου σύμφωνα με πληροφορίες κυκλοφορούσε ελεύθερος μέτά από λίγα χρόνια...

"ΣΤΟΧΟΣ" 

2 σχόλια

  1. Χθες "έφυγε" ο μεγάλος φιλέλληνας και ήρωας του Β'ΠΠ, με μεγάλη δράση στην Ελλάδα, Σερ Πάτρικ Λη Φέρμορ, ο γνωστός "φιλεντέμ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνηθως ο Αρης εστηνε ενεδρες στους Γερμανους σε μη "προσκυνημενα "χωρια για να προκαλεσει αντιποινα. Στην Ηπειρο συνεργαστηκε μαζι τους εναντιον του ΕΔΕΣ .
    Στην Μακεδονια σκοτωσε τους 300 της ΠΟΑ που του παρεδωσαν οι Βουλγαροι Και οταν εφυγαν οι Γερμανοι τιμωρουσε μονος του βλεπε μελιγαλα κλπ..
    Κατι τετοιο υποπτευομαι οτι επαθε το δυστομο γιατι οι Γερμανοι τοτε ειχαν ειδη χασει και το ηξεραν ολοι οτι σε λιγο θα εφευγαν . Αν ξερει κανεις κατι περισσοτερο ας το πει ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.