Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΩΣ ΤΟ ΠΑΘΑΝΕ;

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με...

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καταλυτική ήταν η παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου Θεσσαλονίκης και υποψηφίου δημοτικού συμβούλου με το ψηφοδέλτιο του Στέλιου Παπαθεμελή, Γιάννη Κουριαννίδη, για την προαγωγή του πολιτικού πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη. Χάρη στη δική του πρωτοβουλία, έγινε τελικώς δεκτή η πρόταση για ισομερή, και όχι αναλογική, κατανομή των διαφημιστικών χώρων του Δήμου, στις παρατάξεις που διεκδικούν τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο σχετικός νόμος προβλέπει να μοιράζονται αναλογικά οι διαφημιστικοί χώροι, σύμφωνα με τα ποσοστά που πήρταν οι παρατάξεις και τα κόμματα που τις υποστήριζαν στις προηγούμενες εκλογές, δίνοντας και μία μικρή συμμετοχή στις πρωτοεμφανιζόμενες παρατάξεις. Αν όμως υπάρχει ομοφωνία των παρατάξεων σε κάτι διαφορετικό, τότε αυτή υπερισχύει του νόμου. Ο κ. Κουριαννίδης πρότεινε να μοιραστούν οι χώροι εξίσου σε όλες τις παρατάξεις, πετώντας μάλιστα το γάντι στην παράταξη του κ. Παπαγεωργόπουλου, αφού ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ήταν ο μόνος που υπεράσπιζε με πάθος την αναλογική συμμετοχή, που έδινε τη μερίδα του λέοντος στην παράταξη του κ. Γκιουλέκα.
«Έχετε πραγματικά ανάγκη τις περίπου 200 παραπάνω διαφημιστικές θέσεις που θα πάρετε με τον τρόπο αυτό;», τόνισε ο κ. Κουριαννίδης. «Εσείς έχετε στη διάθεσή σας εφημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και κρατικά κονδύλια μέσω των κομμάτων που σας υποστηρίζουν. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να δείξετε ότι στόχος σας δεν είναι να φιμώσετε τη μικρή έστω δυνατότητα που έχουν οι άλλες παρατάξεις να προβληθούν, ούτε διακατέχεστε από τη νοοτροπία τού: ας ψοφήσει και η κατσίκα του γείτονα! Γράψτε λοιπόν ιστορία και δείξτε σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, ότι εμείς εδώ στην πρωτεύουσα της Μακεδονίας μας, μπορούμε να συνεννοηθούμε και να σφυρηλατήσουμε τον πολιτικό πολιτισμό».
Μετά από αυτήν την παρέμβαση, ο υποψήφιος της ΝΔ, κ. Γκιουλέκας αναγκάστηκε να συμβιβαστεί και διεμήνυσε στον κ. Παπαγεωργόπουλο να υποχωρήσει και να δεχτεί την ισομερή κατανομή των διαφημιστικών χώρων! Παράδειγμα, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη, αλλά και απόδειξη ότι μία φωνή για να επιβάλει τη γνώμη και την άποψή της δεν είναι απαραίτητο να είναι υποχρεωτικά στη συμπολίτευση...

3 σχόλια

  1. Exei kanena thlefwno h efhmerida stoxos?
    OPIOS EXEI AS TO GRAPSEI EDW PARAKALW ,PREPEI NA MILISW ME KAPION -SYNTAKTH-SYNTAKTRIA...EINE EPEIGON...
    A Byzantinos.
    ps( GIATI DEN GRAFETE KAI KANENA THLEFWNO EDW VRE PAIDIA TOU STOXOU? DEN EXETE THLEFWNO?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. oudeis exei apanthsei,sthn epiklhsh mou gia kanena thlefwno tou Stoxou-
    KRIMMA,8a paradwso ta tromerou endiaferwntos stoixeia pou exw sto laos, se kanena Bouleuth tou laos dhladi....
    A Byzantinos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙΣ e-mail ΣΤΟ stoxos@gmail.com ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΑ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.