Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΥΡΗΝΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

''Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ... ΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ'',ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΙΣ...

''Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ... ΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ,ΜΕ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ'',ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ

Σύμφωνα με
δημοσίευμα της έγκυρης ιταλικής Corriere della Sera (03/10) πυρήνας της εξτρεμιστικής οργάνωσης Fatah Al Islam έχει εγκατασταθεί στην Ελλάδα, απ' όπου σχεδιάζει τρομοκρατικές επιθέσεις στην ελληνική επικράτεια και σε άλλα σημεία της Ευρώπης. Η εφημερίδα, που επικαλείται λιβανικές πηγές, αναφέρει ότι τα μέλη της Fatah Al Islam έχουν μπει στην Ελλάδα είτε με πλαστά είτε με κλεμμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, που τους προμήθευσαν "ταχυδρόμοι" από τη χώρα μας.
Ο εκ των ηγετών της
Fatah Al Islam, Mohammed Musa ήAbu Muslim, που το 2008 είχε καταφέρει "θεαματικό χτύπημα" στη διοίκηση της κατασκοπίας του Λιβάνου στη Βηρυτό, φέρεται να έχει εισέλθει στην Ελλάδα μαζί με πυρήνα "μαχητών" πριν από μερικούς μήνες. Στόχος τους είναι "να δημιουργήσουν επιμελητειακή βάση, από την οποία θα εξαπολύουν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα και την υπόλοιπη Ευρώπη". Ο Mohammed Musa είχε φροντίσει "να νοικιάσει με ασφάλεια διαμερίσματα, όπου κρύφτηκαν οι πρώτοι μουτζαχεντίν". Ορισμένοι έμειναν, άλλοι μετακινήθηκαν προς την Ευρώπη, ώς τη Σκανδιναβία, και άλλοι πήγαν στο Μαρόκο. Την εγκατάσταση ακολούθησαν αναγνωριστικές επιχειρήσεις: εκαναν συχνά ταξίδια στην Ευρώπη ώστε να εντοπιστούν και να επιλεγούν οι στόχοι, μεταξύ των οποίων οι αερομεταφορές, κυβερνητικά κτίρια και σημεία με μεγάλο συμβολισμό, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα.
Η τρίτη φάση, οι επιθέσεις, θα ξεκινήσει όταν στην Ελλάδα φτάσει "ο μάγος των βομβών"
Abd Al Ghani Jawhar, που φέρεται να βρίσκεται ακόμα στη Μέση Ανατολή.
Κατά την ιταλική εφημερίδα, "ο ελληνικός δρόμος" δεν επελέγη τυχαία από τη
Fatah Al Islam. Ένα άλλο ηγετικό στέλεχος, ο Σύρος Abu Adnan, φέρεται να έχει ζήσει επί μακρόν στην Ελλάδα και να είναι αυτός που είπε ότι "η Ελλάδα είναι το ιδανικό εφαλτήριο: υπάρχει πολιτική αστάθεια, η αστυνομία ασχολείται με την εσωτερική τρομοκρατία, με ένα βήμα είμαστε στην Ανατολή και με ένα άλλο στην καρδιά της Ευρώπης". Ο Αντναν συνελήφθη στα τέλη του Ιουνίου στον Λίβανο και "μετά από σκληρή ανάκριση έδωσε κρίσιμες πληροφορίες για το δίκτυο που έστησε η οργάνωσή του αλλά και για τα μελλοντικά του σχέδια". Αν τα στοιχεία που έδωσε έχουν επαληθευτεί, γιατί οι πυρήνες δεν έχουν ακόμα εξαρθρωθεί; Σύμφωνα με πηγές του τομέα ασφαλείας του Λιβάνου, ο λόγος είναι ότι το δίκτυο "είναι πολύ κλειστό και προστατευμένο".

Πηγή:Strategy-Geopolitics
Αετός για το stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.