Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΙ Ο ΠΑΝΣΥΦΙ ΑΠΟΕΛ ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ

ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ! Αυτό είναι το κείμενο που μοιράζουν οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ στους ξέν...

ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ! ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Αυτό είναι το κείμενο που μοιράζουν οι φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ στους ξένους φιλάθλους και αποστολές του champions league...

Στις 8 Νοεμβρίου 1926 ιδρύθηκε ο Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας (ΠΟΕΛ), στην οδό Λήδρας της Λευκωσία σε ένα ζαχαροπλαστείο. Το ταλέντο των μελών του ΠΟΕΛ και η ικανότητά τους στους αγώνες στίβου, διεύρυνε τα τμήματα του σωματείου και έτσι, 2 χρόνια αργότερα, μετονομάστηκε σε ΑΠΟΕΛ (Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας).

Ο ΑΠΟΕΛ με την 80χρονη και πλέον ιστορία του, με τις επιτυχίες του στην Κύπρο και στα Κύπελλα Ευρώπης, έχει καταστεί ο «Θρύλος του Κυπριακού Ποδοσφαίρου». Ήδη μετρά συνολικά 50 τίτλους στις εγχώριες διοργανώσεις, ενώ η ύψιστή διάκρισή του στην Ευρώπη, είναι η φετινή είσοδός του στους ομίλους του Champions League.

Πάνω απ΄όλα όμως, πέραν της αθλητικής και πολιτιστικής του προσφοράς, ο ΑΠΟΕΛ ήταν παρών στο καθήκον για την υπεράσπιση της Κυπριακής Ελευθερίας και στους αγώνες των Κυπρίων για την Ένωση του νησιού με την Ελλάδα.

Με την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-1959, αθλητές, μέλη και φίλοι του ΑΠΟΕΛ, προσέτρεξαν στη φωνή της μαχόμενης πατρίδας, για την αποτίναξη του αγγλικού ζυγού και την ενσωμάτωση της Κύπρου με τον ελληνικό εθνικό κορμό.
Πολλοί αθλητές και μέλη του ΑΠΟΕΛ καταζητήθηκαν κι έπεσαν μαχόμενοι πολεμώντας για την ελευθερία της Πατρίδας μας.


Το καλοκαίρι του 1974, βρήκε τον ΑΠΟΕΛ και πάλι μαχόμενο στην πρώτη γραμμή αντίστασης κατά του Τούρκου εισβολέα. Και πάλι οπαδοί, αθλητές και μέλη του σωματείου αγωνίστηκαν για την υπεράσπιση της Πατρώας Γης και αντιστάθηκαν στις διεκδικητικές βλέψεις της Τουρκίας. Αποτέλεσμα η διχοτόμηση της πατρίδας μας και η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, όπου και εδρεύει ο ΑΠΟΕΛ να είναι η μοναδική ημικατεχόμενη πρωτεύουσα της Ευρώπης.
Σήμερα, 35 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή, η ιδιαίτερη μας πατρίδα Κύπρος, αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού, συνεχίζει να τελεί υπό τη κατοχή της Τουρκίας. Ενώ καθημερινά αποκαλύπτονται τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας, κατά των Ελλήνων Κυπρίων, η χώρα αυτή επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η τουρκική εισβολή προκάλεσε αναρίθμητες συνέπειες για τον κυπριακό ελληνισμό: ξεριζωμός 200.000 Ελλήνων προσφύγων από τις πατρογονικές τους εστίες, 1619 αγνοούμενοι, χιλιάδες νεκροί στρατιώτες και άμαχοι, παραβίαση του διεθνούς δικαίου, καταπάτηση των ανθρωπίνων μας δικαιωμάτων, ανεξέλεγκτος εποικισμός των κατεχόμενων περιοχών... Ο τουρκικός στρατός κατοχής απαγορεύει στους Έλληνες Κύπριους να απολαύσουν τις βασικές ελευθερίες της διακίνησης, εγκατάστασης και περιουσίας, επειδή κατά παράβαση της Νομιμότητας συντηρεί το ψευδοκράτος της «Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου», που δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση νόμιμο και αναγνωρισμένο κράτος. Η Τουρκία προωθεί την πώληση των ελληνικών κατεχόμενων περιουσιών σε ξένους Ευρωπαίους τουρίστες, βεβηλώνει τα ιστορικά μνημεία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ενώ λειτουργεί παράνομα καζίνο, κυκλοφορεί βρώμικο χρήμα, διακινεί ναρκωτικά και έχει καταστήσει τα κατεχόμενα, ως σταθμό των λαθρομεταναστών από τη Μέση Ανατολή για τη μετάβασή τους και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Επίσης, υπάρχει και η πόλη της Αμμοχώστου, η οποία πριν την τουρκική εισβολή είχε το μεγαλύτερο λιμάνι της Κύπρου και για πολλά χρόνια αποτελούσε σημαντικό οικονομικό πνεύμονα του νησιού. Από το 1974 όμως και μέχρι σήμερα, η πόλη είναι εγκαταλελειμμένη και το λιμάνι παραμένει κλειστό.

Μέσα σ’ όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ ιδρύθηκε το 1979 και είναι ο παλαιότερος σύνδεσμος οργανωμένων οπαδών στην Κύπρο. Οι οργανωμένοι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ αποκαλούνται «Πορτοκαλί» λόγω του πορτοκαλί χρώματος που φοράνε. Η ιστορία των Πορτοκαλί ξεκίνησε το 1992 όταν ο ΑΠΟΕΛ κληρώθηκε με την ΑΕΚ Αθηνών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με το πρώτο παιχνίδι να γίνεται στη Νέα Φιλαδέλφεια…
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ οργάνωσε ομαδική εκδρομή για να παρακολουθήσει το παιχνίδι. Στο παιχνίδι οι οπαδοί της ΑΕΚ Αθηνών φορούσαν κίτρινα σακάκια και τότε γεννήθηκε η ιδέα στους οργανωτές της κερκίδας να φορέσουν και αυτοί κάτι ανάλογο. Φτάνοντας στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος με την ΑΕΛ Λεμεσού, οι οργανωτές της κερκίδας γύρισαν τα σακάκια τους στο πορτοκαλί και ξεκίνησαν να κατευθύνονται απέναντι από τα δημοσιογραφικά θεωρία, δηλαδή κάτω από το ρολόι του Μακαρίου Σταδίου. Εκεί δηλαδή που βρίσκονταν οι οπαδοί της ΑΕΛ Λεμεσού, οι οποίοι έβλεπαν τους φανατικούς μας οπαδούς να κατευθύνονται κατά πάνω τους και έτσι αναγκαστήκαν να μετακινηθούν σε άλλη κερκίδα. Η μερίδα των οπαδών που καταλάμβαναν τον χώρο κάτω από το ρολόι άρχισε να πληθαίνει και όλο και περισσότεροι άρχισαν να υιοθετούν το πορτοκαλί χρώμα που αποτελούσε πλέον το σήμα κατατεθέν του φανατικού ΆΠΟΕΛιστα. Οι Πορτοκαλί έμειναν εκεί στο ρολόι όπου και έγινε ο τόπος τους. Εκείνη ήταν η ιστορική πρώτη μέρα των πορτοκαλί που έμελλε να γράψει ιστορία. Το Πορτοκαλί χρώμα μπορεί να επιλέγηκε τυχαία, καθιερώθηκε όμως λόγω της επιμονής των φανατικών μας οπαδών να ξεχωρίζουν από τους οπαδούς άλλων ομάδων. Σχολιαστήκαν και καταπολεμηθήκαν έντονα οι Πορτοκαλί από την πρώτη μέρα ίδρυσης τους, ακόμη και μέχρι σήμερα.


Ως Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων ΑΠΟΕΛ πέραν της ενίσχυσης της ομάδας μας στις αθλητικές της υποχρεώσεις, πρώτιστο μας καθήκον είναι η διαφώτιση της διεθνούς κοινότητας για το εθνικό μας πρόβλημα. Ως εκ τούτου, καλούμε τον κάθε Ευρωπαίο πολίτη, που σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, να ευαισθητοποιηθεί το εθνικό μας πρόβλημα και να πει το ηχηρό ΟΧΙ στη συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, εφʼόσον συνεχίζει να αδιαφορεί για τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις.

ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΕΞΩ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.