Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 90 ΧΡΟΝΩΝ Ο ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΚΑΡΕΖΟΣ

... Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ .. Μοναδικός εν ζωή, από την τριανδρία της 21ης Απριλί...

...
Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ
..
Μοναδικός εν ζωή, από την τριανδρία της 21ης Απριλίου, είναι από σήμερα το πρωί ο Στυλιανός Παττακός αφού ο Νικόλαος Μακαρέζος (ταξίαρχος πυροβολικού το '67) 10 χρόνια μετά τον θάνατο του Γεωργίου Παπαδόπουλου, άφησε σήμερα το πρωί, σε ηλικία 90 ετών την τελευταία του πνοή.

Ο Μακαρέζος διετέλεσε αντιπρόεδρος των κυβερνήσεων του στρατιωτικού καθεστώτος και υπέυθυνος για την οικονομική πολιτική και διαχείριση της χώρας από την 21η Απριλίου εως και την 25η Νοεμβρίου του 75, όταν ανατράπηκε από τον Δημήτριο Ιωαννίδη, ανοίγοντας τον δρόμο της μεταπολίτευσης, της επιστροφής των πολιτικών και της δημοκρατίας.

Γεννήθηκε το 1919 στην Γραβιά Παρνασσίδος της Φωκίδας. Σχολείο πήγε στο χωριό του, το γυμνάσιο το έβγαλε στη Λαμία. Το 1937 πήγε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και την τελείωσε το 1940 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού του Α' βαρέος πυροβολικού. Ολοκλήρωσε την στρατιωτική του κατάρτιση στη σχολή πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο, στην αγγλική σχολή πυροβολικού στην Almaza του Καΐρου και στην αμερικάνικη σχολή πυροβολικού στο Μπάμπενχάουζεν της Γερμανίας. Εκτός αυτού σπούδασε οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Πήρε μέρος στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και έλαβε τον βαθμό του συνταγματάρχη. (wik.)

Καταδικάστηκε σε θάνατο, μετά από ενός χρόνου περιορισμό, τον Αύγουστο του 1975, ποινή που μετατράπηκε σε ισόβια. Αποφυλακίστηκε το 1990 λόγο ανηκέστου βλάβης της υγείας του και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό. Είναι συγγραφέας αρκετών βιβλίων ενώ πολλά κείμενα του και έργα του παραμένουν ανέκδοτα.

Η κηδεία του Νικόλαου Μακαρέζου θα γίνει αύριο.

26 σχόλια

  1. Είδατε για να ασκείται ο Παττακός. Τους έστειλε αδιάβαστους τους άλλους δύο αδελφούς Απριλιανούς, αν και είναι 7 χρόνια μεγαλύτερος (1912 με 1919)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ"

    ακριβως ετσι.Υπηρχε καποιος υπευθυνος.Εκεινη την περιοδο ελειψαν οι κλεφτες απο τη δημοσια ζωη.
    και Μετα ηρθε η "δημοκρατια"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kalo taxidh kyrie sydagmatarxa.an dis ton karamanlh plakoseton sto xylo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ουσττττ και στα τσακιδια!

    Αυτοι ευθυνωνται για την προδοσια της Κυπρου μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ Κ. ΤΑΞΙΑΡΧΕ... ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΗΛΙΘΙΟΙ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΣΑΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.
    ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΣ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΕΣΑΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΣΑΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΣΑΤΥΡΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ (ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΚΑΘΟΛΙΚΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ - ΟΛΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΗΔΙΕΣ ΕΛΕΓΕ) ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΜΗΤΡΑΛΟΙΑ ΓΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ "ΕΘΝΑΡΧΗ" ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟΣΠΟΡΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΤΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΚΑΛΩΣ ΕΓΕΝΕΤΟ ΑΝ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΑΚΡΑ.
    ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΕ ΕΣΑΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΛΑΜΠΑΔΕΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΝΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό Ταξίδι Στρατηγέ. Θα σε θυμόματε πάντα όσο θα ζήσουμε εμείς, που επί των ημερών σου είχαμε δουλειά, νοσοκομεία, σχολεία, ασφάλεια κοινωνική και εθνική, αφήναμε τα σπίτια μας ανοιχτά τα βράδυα, και χορτάσαμε ψωμί. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Όταν η Ελλάδα απελευθερωθεί από τις "Αρπυες" του πολιτικαντισμού θα βρείς και σύ την αιώνια γαλήνη, γιατί ο σκοπός της Επανάστασης έμεινε ανεκπλήρωτος. Έκανες ένα λάθος όμως Στρατηγέ. Τους λυπήθηκες! Έπρεπε να τους ξεμπροστιάσεις! να τους βγάλεις τ'άπλυτα στην φόρα. Ποιός ήταν αρσενοκοίτης, ποιός κίναιδος, ποιός έκλεψε και πόσα! ποιός πρόδοσε και τί! ποιός πουλήθηκε και σε ποιόν! Εσύ τους χάιδευες. Και μετά όλοι αυτοί το παίξαν ήρωες. Ήρθανε λέει να μας σώσουν. Και το μόνο που σώσανε ήταν η τσέπη τους Ας είναι όμως. Αιωνία σου η μνήμη Στρατηγέ. Θα σε θυμόμαστε για πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας είανι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΖΗΤΩ Η 21η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967! ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΟΤΙΝΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Θεος ας αναυπαση την Ελληνικη ψυχη σου Κ.Ταξιαρχε.
    Εμεις θα ελευθερωσουμε την Πατριδα μας και θα γραψουμε τα ονοματα σας στην Ιστορια.
    Ηλθε ο καιρος
    Λυκουργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 4/8/09 7:23 μμ

    Κατά την γνώμη μου, οι "κομμουνιστοσυμμορίτες" έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν, άλλωστε :)

    Ο κίνδυνος προέρχεται από τα λαμόγια και τους πουλημένους από όλο το πολιτικό φάσμα. Οι κομμουνιστές είναι σαφώς λιγότερο επικίνδυνοι για τα εθνικά μας θέματα απ' ό,τι ο Καραμανλής, ο Γιωργάκης και το σινάφι τους. Ξεκόλλα, φίλε, από τα συνθήματα του '50. εκτός κι αν είσαι απόστρατος χωροφύλακας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΙΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΠΑΤΤΑΚΟΥ
    Κάποτε στο ταμείο σουπερμάρκετ μου απευθύνεται μια γυναίκα: "Εχω φάει ξύλο από εσάς..." Δεν άντεξα: "Και μυαλό δεν έβαλες", της είπα»...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλο ταξιδι Στρατηγε.
    Ευχαριστουμε για ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 5/8/09 12.39 ΜΜ ΑΥΤΟΙ ΤΟΥ "ΠΑΜΕ" ΠΟΥ ΕΜΠΟΔΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΟΥΝ? ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ? ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΩΝΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΧΙΟ? ΕΔΩ ΛΕΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΟΥΝ ΑΠ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ, ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΝΙΞΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ "ΠΑΜΙΤΕΣ" ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΙΟ! ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΕΧΘΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "ταξίαρχος πυροβολικού το '67"

    Συνταγματάρχης ήταν, όπως και ο Παπαδόπουλος. Ο Στελάρας ήταν ταξίαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Κατά την γνώμη μου, οι "κομμουνιστοσυμμορίτες" έχουν πάψει προ πολλού να αποτελούν κίνδυνο για την Ελλάδα. Δεν υπάρχουν, άλλωστε :)
    FILEMOU I KIMASE TON IPNO TOU DIKEOU I TO PEZIS VLAKAS AFTI TIN STIGMI I KOMOUNISTOSIMORITES SE KYVERNANE EFARMOZONTAS TO KOLPO TOU GATOU. GATOS G..MI GATOS SKOUZI NA ISE KALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 6/8/09 1:03 μμ

    "NA ISE KALA"

    Εγώ είμαι καλά, εσύ; Ο ... κομμουνιστοσυμμορίτης καραμανλής σε κυβερνά; Εκτός κι αν εννοείς την "ροζ" αριστερά, που έχει αλώσει την παιδεία. Μάθε, όμως, να κάνεις διάκριση μεταξύ αυτής και των κομμουνιστοσυμμοριτών. Καμμία σχέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Για την προδοσια της Κυπρου ...καμμια κουβεντα ρε πατριωτες ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. προς 2:48
    Την Κυπρο την προδωσαν ο Μακαριος και οι εδω "εθνοσωτηρες" δημοκρατες.
    Σε καλυψα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Καθεστώς με ξυλοδαρμούς σε υπόγεια, εξορίες και εκφοβισμούς δεν είναι σοβαρό καθεστώς. Α και το κυριότερο. Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα το επιλέξαμε με την ψήφο μας. Τους δικτάτορες δεν τους επέλεξε κανέας. Επιβλήθηκαν από μόνοι τους. Αυτά τα ολίγα...
    Επίσης ρωτήστε και τους Κύπριους τι γνώμη έχουν για την "επανάσταση".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Χίλιες φορές αυτή την κουτσουρεμένη δημοκρατία, που είναι ένα άσχημο πολίτευμα, αλλά το καλύτερο απ' όλα τα υπόλοιπα που διαθέτουμε, παρά τη χουντομορταρία, με τα βασανιστήρια, τις εξορίες, και τους μύθους για δήθεν οικονομική ευρωστεία...(βλ.Μακαρέζος). Εννοείται, αφού υπήρχε λογοκρισία και έλλειψη ελευθεροτυπίας, αυτοί φτιάξανε το μύθο της οικονομικά δυνατής Ελλάδας και ότι γινόντουσαν έργα...Σιγά την ανάπτυξη που φέρανε...Τα σκάνδαλα των τότε κυβερνώντων δεν τα ξέρουμε, όχι γιατί ήτανε αδιάφθοροι, αλλά γιατί τα κουκουλώνανε, και κανείς δεν τόλμαγε να τα αποκαλύψει. Άντε σειρά στον Παττακό κ τον Ντέρτι-λη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. φιλοι ελληνες ναι η επανασταση εκανε και λαθη αλλα αλλα περισοτερα ηταν τα εργα οπως β, βιομηχανια, δρομοι, σχολεια , εθνικη ασφαλεια, και εσωτερικη. και το κυριωτερο δεν εκλεψαν ουτε μια δραχμη . σας ευχαριστω που με διαβασατε ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το οτι υπαρχουν ανθρωποι που νοσταλγουν ενα ανελευθερο καθεστως και μαλιστα το εξυμνουν
    - με κανει να αμφιβαλω για τη περιφημη "εφυια" του Ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Οσοι δε ζησαν τοτε δε μπορουν να εκτιμησουν τα καλα της τοτε χρυσης εποχης τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Εγω εχω ζησει τοτε και τα ξερω τα ''καλα'' που ειναι τα εξης...
    ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ, ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΑ, ΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ, ΕΚΤΟΠΙΣΕΙΣ, ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ, ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗς ΕΛΛΑΔΑΣ, (ΕΞΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑ'Ι'ΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ) ΚΑΙ ΓΙΑ ...ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΥΜΦΟΡΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Πλάκα μας κάνει ο 8.57! Ποια διεθνή απομόνωση;;; Δες τα αρχεία της ΕΡΤ για να μάθεις (αφού τα έζησες αλλά δεν τα ξέρεις) πόσοι ηγέτες και αξιωματούχοι ξένων χωρών επισκέφτηκαν εκείνη την περίοδο την Ελλαδα... Μην λέμε και ότι θέλουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι απριλιανοι ηταν οι μονοι που για οτι κανανε ετιμωρηθηκαν. Ποιος απο τους δημοκρατες μετεπειτα πολιτικους με τις βιλες και τις γκομενες τιμωρηθηκε? Με επιδομα της εκκλησιας ζει ο παττακος. Ο λαδας πεθανε με μια συνταξη χηριας. Για βαλτε εναν απο τους σημερινους πολιτικους σε ενα υπογειο με 300 ευρω συνταξη να τον φτηνει ο κοσμος. Θα αντεξει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.