Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

FLORINA: DANGER ZONE FOR AGENT PROVOCATEURS - ΕΧΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ!

... ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1903 Η επανάσταση των Βουλγάρων του Ίλιντεν ... Η θλιβερή επέτειος της 20ής Ιουλίου του 1903...

...
ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ: 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1903 Η επανάσταση των Βουλγάρων του Ίλιντεν
...
Η θλιβερή επέτειος της 20ής Ιουλίου του 1903 (ημέρα του προφήτη Ηλία), μας θυμίζει τις δόλιες κινήσεις των Βουλγάρων εις βάρος του μακεδονικού Ελληνισμού. Μια επέτειος, την οποία σήμερα θέλουν οι Σκοπιανοί να οικειοποιηθούν, παραποιώντας την ιστορική αλήθεια. Η επανάσταση του Ιλιντεν (Προφήτη Ηλία στην βουλγαρική) τον Ιούλιο του 1903 ήταν ενέργεια των Βουλγάρων Κομιτατζήδων με τρομοκρατικές καταστροφές σε ελληνικά χωριά, με δολοφονίες μητροπολιτών, ιερέων, διδασκάλων, προκρίτων, με εκτελέσεις αγνών πατριωτών και βανδαλισμούς σε εκκλησίες και σχολεία. Αποκορύφωμα των απερίγραπτων βανδαλισμών εις βάρος του μακεδονικού Ελληνισμού ήταν η καταστροφή και η λεηλασία του Κρούσοβου στις 20 Ιουλίου 1903, (από το Κρούσοβο κατάγεται ο ευπατρίδης καθηγητής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Βαβούσκος). Κατά γενική λοιπόν ομολογία τα γεγονότα του Ήλντεν τα δημιούργησαν, οι Βούλγαροι Κομιτατζήδες (Σκοπιανοί δεν υπήρχαν τότε). Το Κρούσοβο ήταν η αιτία να... ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κυβέρνηση και να αποφασιστεί η αποστολή αξιωματικών στην Μακεδονία (λοχαγός Κοντούλης, υπολοχαγός Παπούλας και ανθυπολοχαγοί Μελάς και Κολοκοτρώνης). Έτσι άρχισε η Τρίτη περίοδος του Μακεδονικού Αγώνα (1904 - 1908) με πρωτεργάτες τον Ίωνα Δραγούμη, τον μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανό Καραβαγγέλη, τον Παύλο Μελλά, καπετάν Κώττα, τον καπετάν Βαγγέλη, τον Λάκη Νταηλάκη και εκατοντάδες Μακεδόνες αλλά και Έλληνες από τις υπόλοιπες περιοχές της πατρίδος μας. Σήμερα οι Βούλγαροι δεν προκαλούν και δείχνουν ότι παραιτήθηκαν από τις παλιές τους διεκδικήσεις. Αντίθετα οι Σκοπιανοί, θέλουν να παρουσιάσουν μια ανίερη πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας, δυστυχώς με τις ευλογίες κάποιων μεγάλων δυνάμεων. Εμείς σαν Έλληνες έχουμε υποχρέωση να επαγρυπνούμε και να έχουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη. Η Μακεδονία είναι ελληνική.

Νικόλαος Φωτιάδης Αντιστράτηγος ε.α.
Πηγή:Εφημερίδα ''Χρόνος''

Σχόλιο Εγερσις: Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι Γυφτοσκοπιανοί ετοιμάζουν προβοκάτσια με αφορμή το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία στη Μελίτη. Πέρσυ οι Έλληνες Πατριώτες σταμάτησαν τα σχέδια τους. Το ίδιο είναι πρόθυμοι να κάνουν και φέτος σε περίπτωση που θελήσουν να περάσουν τα σύνορα για να κάνουν τα δικά τους. Δε θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί καθώς σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη φορά δε μιλάνε μόνο για αντιμετώπιση των "εισβολέων" στα σύνορα αλλά και σε επικίνδυνα περάσματα του νομού... Κι έχει πολλά...

5 σχόλια

  1. Σήμερα οι Βούλγαροι δεν προκαλούν και δείχνουν ότι παραιτήθηκαν από τις παλιές τους διεκδικήσεις. Αντίθετα οι Σκοπιανοί, θέλουν να παρουσιάσουν μια ανίερη πλαστογράφηση της ιστορίας της Μακεδονίας, δυστυχώς με τις ευλογίες κάποιων μεγάλων δυνάμεων. Εμείς σαν Έλληνες έχουμε υποχρέωση να επαγρυπνούμε και να έχουμε άσβεστη την ιστορική μνήμη. Η Μακεδονία είναι ελληνική.

    Οι Βούλγαροι ποτέ δεν έχουν πάρει τα μάτια τους απο την Μακεδονία Στρατηγέ. Έχουνε βάλει τους γενίτσαρους τους να δουλεύουν για αυτούς. Οι μεγάλες εταιρίες θα συνεΧίζουν να παίζουν με τα σύνορα όπως θέλουνε. Ο Μεταξάς ζεί να ξαναπεί "όχι" ? Τι θα κάνουμε Στρατηγέ έαν αναγνωρισθούν τα Σκόπια ως "Βόρεια Μακεδονία¨? Θα βγούμε στο βουνό? Αφού όλοι οι αξιωματικοί λαμβάνουν διαταγές απο τους πολιτικούς. Μήπως υπάρχουν κάποιοι που θα σηκώσουν τον τόνο της φωνής τους και θα χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι? Τους Έλληνες αξιωματικούς τους έχουνε καταντήσει ζητιάνους και "πελάτες" κομματικών γραφείων. Ακόμη και μερικοί απο αυτούς λένε ανοιχτά πως το όνομα είναι χαμένο. Έστω κι'αν το λένε με θλίψη μερικές φορές. Ο θεός λοιπόν να βάλει το χέρι του και κάποιοι τίμιοι αξιωματικοί το θάρρος να μην επιτρέψουν μία ακόμη ατίμωση του Ελληνισμού. Αδέρφια στις επάλξεις με την ευλογία του Μεγαλοδύναμου Θεού και την ευχή μου.

    Με αγάπη Χριστού
    +Παπαλοχίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποτε υπήρχε ένας δημοσιογράφος ονόματι Δημήτρης Καλαποθάκης που ίδρυσε μαζί με τον Λάμπρο Κορομηλά και τον Αντώνη Καρτάλη, (χωρίς να πάρουν την "γνώμη" της Ε.Ε. του τότε ΟΗΕ ή οποιουδήποτε καφενείου) το "Μακεδονικό κομιτάτο", με σκοπό την απελευθέρωση της Μακεδονίας και την συνδρομή με χρήματα, όπλα και εφόδια των Ελλήνων Ανταρτών Μακεδονομάχων. Σήμερα δυστυχώς υπάρχουν χρυσοπληρωμένοι μαρκουτσοφόροι δημοσιοκάφροι, οι οποίοι νοιάζονται για τα "κασέ" τους, την καριέρα τους, και ΄το σκεπτικό "ότι πης εσύ αφεντικό", ανάλογα σε ποιό εκμαυλιστήριο εργάζονται. Κάποτε ιερωμένοι σαν τον Γερμανό Καραβαγγέλη τον Φώτιο Κορυτσάς τον Παπα Σταύρο τον Τσάμη, τον Χρυσόστομο Δράμας (τον μετέπειτα Σμύρνης) στάθηκαν πρώτα Έλληνες και μετά παπάδες. Σήμερα μαζεύουν μερικά δισεκατομμύρια για τα γεράματά τους ή αδιαφορούν παντελώς για τα πάντα. Κάποτε πολλά παλικάρια κυρίως από την Κρήτη, την Λακωνία αλλά και άλλες περιοχές της πατρίδας, έτρεξαν πρόθυμα να πεθάνουν για να μην πέσει η Μακεδονία μας στα χέρια των Μογγολοσλάβων και να την ελευθερώσουν από τους Τουρκομογγόλους. Σήμερα τα Ελληνόπουλα ακούν για Στρατό και θητεία και αυτοκτονούν. Τί έγινε ρε παιδιά;;; ποιός και τι μας μετάλλαξαν έτσι;; που είναι οι Έλληνες που έκαναν διαδηλώσεις εν μέσω της τριπλής κατοχής το 41-44 και έγραφαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους Ναζί, κοκορόφτερους και σλαβοβούλγαρους;;; Τι μας ταΐζουν, και τι μας ποτίζουν και έχουμε «ξεδοντιαστεί» έτσι;;; Οι προαιώνιοι εχθροί της Ελλάδος έχουν μείνει σταθεροί ως προς την εκπλήρωση του σκοπού και του στόχου τους και φαίνεται ολοκάθαρα από τις ενέργειες και τις κινήσεις τους. Κι’ εμείς;;;. Οι μόνες διαδηλώσεις που γίνονται πλέον είναι αυτές του αναρχοάπλυτου αληταριού, που σκοπό έχει την ισοπέδωση των όσων έχουν παραμείνει όρθια. Ας ξυπνήσουμε πριν να είναι αργά. Στα όπλα ξανά για τον εσωτερικό και τον εξωτερικό εχθρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 10/7/09 9:31 μμ

    TO NA THELIS NA PAS STON STRATO GIA NA IPERASPISTIS TA DIKEA TIS PATRIDOSOU PREPI NA TROS LIGO KE NA SKEFTESE POLI. OTAN OMOS TROS POLI ISE DOULOS TIS KILIASOU OPOTE DEN EHIS HRONO NA SKEFTIS GIA PATRIDA. KE NA THIMASE PANTA ENA RITO TOU POLIVIOU DIMITRAKOPOULOU POU GRAFI STO VIVLIO TOU, POS TA ETHNI DEN PETHENOUN APO LIMOU KE KATAKLISMOUS. PETHENOUN APO MIA KAKI IDEA. SOSTOTATOS.OTAN I KOTA DEN ENDIAFERETE GIA TA POULIATIS SYGOURA THA TA FA-I- I ALEPOU. NASE KALA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΩΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΗΤΑΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ]ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΤΑ ΝΙΑΜΕΡΑ]ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ'ΗΤΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Mia mera syntoma, 8a akousti h kampana kai tote na doume pou 8a trexoun na kryftoun oi ox8roi tou Genous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.