Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΜΑΛΙ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑΝ ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ

... ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ 150 ΠΡΟΣ 15 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ... Mε την γνωστή αναλογία 10 προς 1, ομάδες αναρχοαρ...

...
ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΟΥΤΕ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ 150 ΠΡΟΣ 15 ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΙΚΑΝΗ ΝΑ ΛΥΓΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ
...
Mε την γνωστή αναλογία 10 προς 1, ομάδες αναρχοαριστεριστών από όλη την Ε λλάδα, με μολότωφ, πέτρες, ρόπαλα και άλλα συναφή επιχείρησε προσχεδιασμένη κατάληψη της πλατείας στην οποία είχε προγραμματισθεί εκδήλωση του πυρήνα της "Χρυσής Αυγής" στα Γιάννενα. Η 15μελή ομάδα των Εθνικιστών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στο σημείο απέκρουσε την σφοδρή επίθεση των πολλαπλάσιων δυνάμεων και κράτησε την πλατεία, όπου και πραγατοποιήθηκε τελικά η προγραμματισμένη εκδήλωση. Πολλά ψέμματα στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο περιστατικό -δεν μιλάμε για τις γνωστές μούφες των άπλυτων- με αποκορύφωμα δημοσιεύματος του "τροκτικού" που μιλάει για... επίθεση των Εθνικιστών! Περισσότερη ενημέρωση από την σελίδα της "Χρυσής Αυγής"

16 σχόλια

  1. ΑΝ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΤΑΚΑΘΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ 400.000 ΠΕΡΙΠΟΥ, ΔΟΘΕΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑΣ 15/1, ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ 27.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΩΜΑ ΤΟΥΣ. ΤΙ ΛΕΤΕ; ΔΟΚΙΜΑΖΟΥΜΕ;
    ΑΝ ΛΑΒΟΥΜΕ ΥΠΟΨΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΕΔΟ, ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ ΕΙΔΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΣΚΕΨΗ !!!
    ΝΤΟΥ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ !!!

    ΜΟΛΟΣΣΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν κατάλαβα ΠΟΤΕ τι σόι δημοκρατία
    είναι αυτή, που πιστεύουν κάποιοι.
    Γιατί πρέπει να είναι ελεύθεροι μό-
    νο αυτοί να συγκεντρώνονται και να εκφράζονται, ενώ οι αντίθετοί τους, όποιοι κι αν είναι αυτοί δε μπορούν να τα κάνουν και τα δύο;
    ΠΟΙΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΡΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΦΑΣΙΣΤΑΣ;;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Βολταίρος είπε: Δε συμφωνώ με ό-σα λες, αλλά θα δώσω ακόμα και τη ζωή μου να υπερασπισθώ την ελευθε- ρία σου να το λες!! Αυτή είναι η δημοκρατία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @15/3/09 5:44 μμ

    Οι του ΞΥΡΙΖΑ είναι πολύ λιγότεροι. Απλά είναι προστατευόμενοι από εσωτερικούς και εξωτερικούς προστάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. οι σημαιες και τα πανω σας στις φοτο αλλα μαρτηρουνε.


    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. H ellada fotise olo to kosmo, kai tuflothike monh ths.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 40 ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΕΣ VS 100 βρωμιαρηδες
    ΚΑΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ!!!
    ΕΠΙ 1 ΩΡΑ ΠΟΛΕΜΟΣ!
    ΗΘΙΚΟΝ - ΑΙΜΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. t VIDEO ALLA LENE.....

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1005019

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. apo gianniotiki efhmerida gia na mathenete pws ginan ta pragmata

    ΑΠΟ "ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ":
    «Βιετνάμ» έξω από τη νομαρχία
    Πολεμικές σκηνές εκτυλίχθηκαν λίγο μετά τις 6 το απόγευμα στο κέντρο (πιο κέντρο δεν γίνεται…) των Ιωαννίνων. Περί τους 30-40 ακροδεξιούς, μέλη της «Χρυσής Αυγής» εμφανίστηκαν στη Νομαρχία, θέλοντας να καταθέσουν στεφάνι στο άγαλμα του Πύρρου, το γνωστό «έκθεμα» που χάρισε στα Γιάννενα ο απόδημος Μιχάλης Σέρβος και η δημοτική αρχή το αποδέχθηκε.

    Η φήμη ότι ακροδεξιοί θα πραγματοποιούσαν συγκέντρωση είχε διαρρεύσει από την Παρασκευή το πρωί, ωστόσο η τοπική αστυνομία δήλωνε άγνοια μισή ώρα πριν ξεκινήσουν όλα. Μετά από λίγα λεπτά τα επεισόδια ξεκίνησαν: κάμποσες πέτρες, δύο μολότοφ και μερικά «paralyzer», ενώ αξιωματικοί της προσπαθούσαν να κλείσουν το δρόμο από το ύψος της Μιχαήλ Αγγέλου.

    Στο μεταξύ, περίπου 80 αντιεξουσιαστές και μέλη αριστερών οργανώσεων είχαν συγκεντρωθεί στο απέναντι πεζοδρόμιο. Σε μηδέν χρόνο ξεκίνησε ο πετροπόλεμος, και η ρίψη φωτοβολίδων με στυλό από πλευράς ακροδεξιών, ενώ από την άλλη πλευρά εκτοξεύθηκε μολότοφ που χτύπησε στην ταμπέλα του πάρκινγκ. Οι ακροδεξιοί οπισθοχώρησαν προς την οδό Σπυρίδωνος Σπύρου και καλύφθηκαν πίσω από το περίπτερο στο δικαστικό μέγαρο, ενώ ακολούθησαν μάχες «εκ του συστάδην». Σύμφωνα με μαρτυρίες των περαστικών άτομα από την πλευρά της «Χρυσής Αυγής» κρατούσαν παραλυτικά σπρέι των οποίων η κατοχή και χρήση είναι παράνομη. Στη σύρραξη που γινόταν υπό τα έκπληκτα μάτια περαστικών και κυρίως οδηγών που απομακρύνονταν όπως-όπως και απουσία αστυνομικών δυνάμεων, τραυματίστηκαν αρκετοί. Τρία άτομα από την πλευρά των ακροδεξιών με κάπως σοβαρότερα τραύματα πήγαν στο νοσοκομείο υπό αστυνομική προστασία, ενώ ένας τραυματίας από την άλλη πλευρά, διακομίστηκε με κάταγμα.

    Κάπου εκεί, κατέφτασαν και τα ΜΑΤ. Επιτέθηκαν στους αντιεξουσιαστές με χημικά, με τα οποία γέμισε η οδός Πυρσινέλλα. Ένα φυσίγγιο από αυτά που εκτόξευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις, έφτασε και σε… μπαλκόνι στην οδό Σακελλαρίου, ενώ η καταδίωξη συνεχίστηκε μέχρι την οδό Χριστοβασίλη.

    Στον αντίποδα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν παρενόχλησαν ουδόλως την ομάδα των ακροδεξιών, ούτε διέλυσαν τη συγκέντρωσή τους. Κάποιοι από τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» μπήκαν σε φαστ φουντ όπου κατέφυγαν τέσσερις γυναίκες από την «αντίπαλη» ομάδα και προέβησαν σε προπηλακισμούς και χειροδικία εις βάρος τους.

    Λίγο αργότερα, τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» συνέχισαν, παραταγμένοι σε δύο φάλαγγες κατ’ άνδρα μπροστά στο άγαλμα του Πύρρου να φωνάζουν συνθήματα κατά των πολιτικών και υπέρ της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου. Η διμοιρία των ΜΑΤ βρισκόταν στο ακριβώς απέναντι πεζοδρόμιο δίπλα στη νομαρχία, με μέτωπο προς την Πυρσινέλλα. Το επεισόδιο έληξε χωρίς ιδιαίτερες υλικές ζημιές, πέρα από κάποιες που προκλήθηκαν σε αυτοκίνητα από τον πετροπόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ναι, εμένα μου άρεσε το σημείο, που λέει ότι οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους αναρχικούς. Χαχαχαχα πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ για να τα πιστεύεις πόσο μάλλον να τα θεωρείς και αντικειμενική αλήθεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Ναι, εμένα μου άρεσε το σημείο, που λέει ότι οι Χρυσαυγίτες επιτέθηκαν στους αναρχικούς. Χαχαχαχα πρέπει να είσαι ΠΟΛΥ ΗΛΙΘΙΟΣ για να τα πιστεύεις πόσο μάλλον να τα θεωρείς και αντικειμενική αλήθεια!"

    Προφανως ανικανος να προσθεσεις 1+1(μη τιν κανεις τιν πραξη θα μας παθεις και τιποτα, ειστε και 40 πανελλαδικα).Δε διαβασες πουθενα τις λεξεις ΜΑΤ και χημικα και "
    Στον αντίποδα, οι αστυνομικές δυνάμεις δεν παρενόχλησαν ουδόλως την ομάδα των ακροδεξιών" ... Με photoshop και μισες ειδησεις πολυ ηρωες ειστε , τρεμει ολη η γη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλα γιατι δεν εβαλες και ενα "ατικειμενικο" αρθρο απο την αυγη να μαθουμε τι εγινε.Αντε ρε ακροαριστερομουτρα που οταν τις τρωτε απο λιγοτερουε κλαιγεστε για συνεργασια ματ και χρυσαυγιτων.Αυτα παθαινετε εκει που δεν εχει ασυλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνεχείς διώξεις Βορειοηπειρωτών με παρατηρητή τη Ντόρα

    Συνεχείς διώξεις Βορειοηπειρωτών με παρατηρητή τη Ντόρα
    Την καταδίκη του Έλληνα δημάρχου της Χειμάρρας, Βασίλη Μπολάνου, πρότεινε την περασμένη Τρίτη ο εισαγγελέας Αυλώνα της Αλβανίας, ζητώντας να καταδικαστεί σε φυλάκιση ενός έτους και επιβολή χρηματικού προστίμου 4.000 ευρώ για «κατάχρηση εξουσίας» και καταστροφή δημόσιας περιουσίας.

    Το 2008 το αλβανικό υπουργείο Δημόσιων Έργων, προχώρησε στην αυθαίρετη τοποθέτηση οδικών πινακίδων, μέσα στα διοικητικά όρια του δήμου Χειμάρρας, όπου τα τοπωνύμια, οι συνοικίες, τα μνημεία και οι κύριες οδοί της πόλης ήταν γραμμένα σε αλβανικά και αγγλικά, αν και η περιοχή κατοικείται στην πλειοψηφία της από ελληνικό πληθυσμό.

    «Τήρησα τη νομιμότητα», λέει ο δήμαρχος Χειμάρρας

    «Οι πινακίδες ήσαν δίγλωσσες, αλβανικά και αγγλικά, και όχι τρίγλωσσες. Δεν περιελάμβαναν δηλαδή την ελληνική ως μητρική μας γλώσσα κατά παράβαση αφ ενός του άρθρου 11 της Συμβάσεως Πλαισίου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τις Εθνικές Μειονότητες και αφ ετέρου την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για αναγραφή των πινακίδων υποχρεωτικά και στα ελληνικά» επεσήμανε ο δήμαρχος Χειμάρρας, τονίζοντας πως η κατηγορία είναι αβάσιμη, αφού η αλβανική νομοθεσία ορίζει υπεύθυνη την τοπική αυτοδιοίκηση για την τοποθέτηση οδικών πινακίδων, εντός των διοικητικών της ορίων.

    Υπάρχουν όμως και κάποιες λεπτομέρειες. Οι πινακίδες περιόριζαν τα όρια του δήμου και άφηναν τουριστικά «φιλέτα» εκτός δικαιοδοσίας του δήμου Χειμάρρας με σκοπό να τα διαχειριστούν οι «εκλεκτοί» των αλβανών κυβερνώντων, όπως έγινε με την παραλία στη Νίβιτσα - Κακομαία.. Παράλληλα οι συγκεκριμένες δίγλωσσες πινακίδες, καταστρατηγούσαν και παραποιούσαν τη σημασία των πολιτιστικών μνημείων, πχ. το «Μοναστήρι του Σταυρού» αναφερόταν ως «Εκκλησία του Αγίου Σταυρού» και πολλά άλλα τέτοια ευτράπελα.

    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Χειμαρριωτών στην Αθήνα, «η πρόταση του εισαγγελέα Αυλώνα προφανώς επηρεάστηκε από την εθνικιστική προπαγάνδα που ασκούν τα αλβανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης καθώς και αλβανοί βουλευτές όλων των παρατάξεων».



    Η συγκεκριμένη δίωξη κατά του δημάρχου Χειμάρρας και προέδρου της «Ομόνοιας», έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη οριστική καταδίκη πέντε Χειμαριωτών από το ανώτατο δικαστήριο της Αλβανίας για τα γεγονότα των εκλογών του 2003, επειδή κρατούσαν ελληνική σημαία στα χέρια τους.



    Νέες διώξεις Χειμαρριωτών, αλλά στο ΥΠ.ΕΞ τρείς λαλούν

    Επίσης, στη δίωξη δέκα Χειμαρριωτών για συμμετοχή τους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του άγριου ξυλοδαρμού δύο συμπατριωτών τους από Αλβανούς αστυνομικούς στη Χειμάρρα.

    Οι αλβανικές μεθοδεύσεις όλως περιέργως, δημοσιοποιούνται την ώρα που επισκέπτονται την Αλβανία Έλληνες αξιωματούχοι. Είναι χαρακτηριστικός, πως ενώ η υπόθεση των πέντε Χειμαρριωτών εκκρεμούσε ενώπιον του ανωτάτου δικαστηρίου για δύο περίπου χρόνια, μετά από πλήθος αναβολών η απόφαση τελικά βγήκε μία ημέρα πριν την επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στα Τίρανα (4/2/2009), με την ιδιότητα της προεδρευούσης του ΟΑΣΕ

    Όπως και η καταδίκη των δέκα Χειμαρριωτών για «συμμετοχή σε παράνομη διαδήλωση» για τον άγριο ξυλοδαρμό δύο συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν την επίσκεψη (10/4/2008) του υφυπουργού Εξωτερικών Θεόδωρου Κασσίμη στην Αλβανία.

    Υπάρχει και συνέχεια. Ενώ το δικαστήριο για την εκδίκαση της υπόθεσης του δημάρχου Χειμάρρας, είχε αναβληθεί πολλές φορές αποφάσισαν να δημοσιοποιήσουν την πρόταση του εισαγγελέα μία ημέρα πριν επισκεφθεί την Αλβανία (9/3/2009) ο υφυπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    Προσφεύγουν στα Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων οι Χειμαρριώτες

    «Αυτές οι συμπεριφορές δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως τυχαίες. Το αλβανικό κατεστημένο κάνει επίδειξη δυνάμεως επιχειρώντας να τρομοκρατήσει και να κάμψει τις εστίες αντιστάσεως στη Χιμάρα και στη Βόρειο Ήπειρο γενικότερα» τόνισε από την πλευρά του ο Φρ. Μπελέρης, πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών, προαναγγέλλοντας την προσφυγή βορειοηπειρωτικών οργανώσεων στο Διεθνές Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση των πέντε Χειμαρριωτών.


    «Θα αναλάβουμε εκστρατεία ενημέρωσης στους διεθνείς οργανισμούς έτσι ώστε να εγείρουμε εμπόδια στην ενταξιακή πορεία της Αλβανίας προς τις ευρωατλαντικές δομές έως ότου αυτή συμμορφωθεί με τους κανόνες ενός κράτους δικαίου. Πρέπει να αντιληφθούμε ότι, εάν οι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας συνεχίσουν τις μέχρι τώρα μεθοδεύσεις τους και η αντίδραση της ελληνικής πλευράς παραμείνει η ίδια, ο ελληνισμός της Χειμμάρας και της Βορείου Ηπείρου αποτελέσει παρελθόν» κατέληξε ο πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.