Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ!

Είναι απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη ΜΑΣ, εκεί όπου έχουν αποθυρασυνθεί πλήρως τα φερέφωνα του προξενείου, αποδεικνύοντας πως είναι ...


Είναι απίστευτα τα όσα συμβαίνουν στην Θράκη ΜΑΣ, εκεί όπου έχουν αποθυρασυνθεί πλήρως τα φερέφωνα του προξενείου, αποδεικνύοντας πως είναι ο ηθικός αυτουργός όλων όσων λαμβάνουν χώρα σε μια περιοχή ειδικού ενδιαφέροντος για την Άγκυρα. ΘΥΜΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ έπεσε η δασκάλα -κόρη του Προέδρου του Αρείου Πάγου- που δεν προσκύνησε το προξενείο και τους ανθρώπους του!

Η Χαρά Νικοπούλου, δασκάλα σε σχολείο του Μεγάλου Δέρειου του Έβρου, δέχθηκε επίθεση από κάτοικο του χωριού.

Έφυγε από την Αθήνα, για να διδάξει σε μαθητές ενός απομακρυσμένου ορεινού χωριού του Έβρου, οι κάτοικοι του οποίου είναι αποκλειστικά μουσουλμάνοι. Κάποιοι θερμοκέφαλοι δεν είδαν ποτέ με καλό μάτι την κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου Β. Νικόπουλου, Χαρά Νικοπούλου, και από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διδάσκει στο Μεγάλο Δέρειο του Έβρου αντέδρασαν, φθάνοντας μάλιστα στο σημείο να ξεσηκώσουν μερίδα γονέων των μαθητών της εναντίον της, με στόχο να τη διώξουν
Την προηγούμενη Παρασκευή ήρθε το αποκορύφωμα. Η δασκάλα έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από κάτοικο του χωριού, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το μονομελές πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης σε φυλάκιση δέκα μηνών. Η ποινή του είναι εξαγοράσιμη. Η δασκάλα προσήλθε στο δικαστήριο με νάρθηκα στο χέρι από το κάταγμα που υπέστη, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της, όταν ο κάτοικος του χωριού και πατέρας μαθητή του σχολείου, όπου διδάσκει η κ. Νικοπούλου, την χτύπησε. Ο δράστης υποστηρίζει πως πήγε στο σχολείο για να επιπλήξει τη δασκάλα διότι είχε μιλήσει άσχημα στη γυναίκα του, η οποία εργάζεται εκεί ως καθαρίστρια. Το συμβάν, κατά την άποψή του, ήταν ατύχημα και συνέβη όταν χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι, όπου, για κακή της τύχη, είχε το χέρι της η δασκάλα.
"ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΩ"
Η Χαρά Νικοπούλου πήγε στο Μεγάλο Δέρειο με τον σύζυγό της πριν από τριάμισι χρόνια, για να κάνει πράξη την ιδέα της αποκέντρωσης. Έγινε δημότης του δήμου Ορφέα, όπου ανήκει το χωριό και απ' ό,τι είπε χθες, μετά το τέλος της δίκης, δεν πρόκειται να φύγει ούτε θα υποκύψει στις απειλές που δέχεται. Στο χωριό, που αριθμεί 1.200 κατοίκους, ζουν μόνο μουσουλμάνοι. Κάποιοι από αυτούς ενοχλήθηκαν όταν τα παιδιά τους άρχισαν να κάνουν παρέλαση στις εθνικές γιορτές με παρότρυνση της δασκάλας. Επιπλέον, όπως προαναφέρθηκε, η δασκάλα είναι κόρη του προέδρου του Αρείου Πάγου και, ως γνωστόν, το ανώτατο δικαστήριο ήταν αυτό που αποφάσισε τη διάλυση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Πριν από ένα μήνα μάλιστα μερίδα μειονοτικών θέλησαν να τη διώξουν από το σχολείο. Το αίτημά τους είχαν αναλάβει να προωθήσουν οι δύο μειονοτικοί βουλευτές της Ξάνθης και της Ροδόπης ύστερα από παρότρυνση του ιμάμη της περιοχής, ο οποίος είναι και πρόεδρος της σχολικής εφορείας. Υπέρ της απομάκρυνσης της υποδιευθύντριας τάχθηκε και ο μειονοτικός διευθυντής του σχολείου, όπως και γονείς που υπέγραψαν σχετικό υπόμνημα. Η Χαρά Νικοπούλου είναι η υποδιευθύντρια στο σχολείο και, όπως λένε οι περισσότεροι κάτοικοι του χωριού, έχει αφιερώσει τη ζωή της στην εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας. Στο παρελθόν μάλιστα έκανε μαθήματα και στους γονείς των μαθητών της, ενώ στις ελεύθερες ώρες της κάνει και μαθήματα βοηθητικής διδασκαλίας. Οι μαθητές της την αγαπούν και σίγουρα δεν καταλαβαίνουν αυτό που γίνεται. Γεγονός είναι όμως ότι ακόμη και οι επικριτές της δασκάλας δεν αμφισβητούν την αξία της ως εκπαιδευτικού. Την υποστήριξή του στη δασκάλα είχε εκφράσει εξ αρχής ο προϊστάμενος μειονοτικής εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τζιώτζος, ενώ ο δήμαρχος Ορφέα (όπου ανήκει το Μεγάλο Δέρειο) Βαγγέλης Πουλιλιός προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους, δηλώνοντας ότι πρόκειται για αξιόλογη εκπαιδευτικό, ότι δεν πρέπει να δοθεί διάσταση στο θέμα και ότι πρέπει να λήξει η παρεξήγηση, για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στα παιδιά. Με παρέμβαση τότε του προϊσταμένου της μειονοτικής εκπαίδευσης η κ. Νικολοπούλου παρέμεινε στο σχολείο, αλλά τα πνεύματα δεν φαίνεται να κατευνάστηκαν.

πηγή Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

7 σχόλια

  1. ΤΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΣΦΑΓΕΑ ΚΕΜΑΛ, ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.
    ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΩΣ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΒΑΖΑΜΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΧΑΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΑΧΡΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΒΡΩΜΟΜΟΓΓΟΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΕΚΑ ΠΑΡΑΔΕΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΣΗΚΩΣΟΥΝ ΧΕΡΙ ΣΕ ΕΛΛΗΝΑ, ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ!!!

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ "ΚΟΥΜΠΑΡΙΑΣ" ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ???

    ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ!!!

    ΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ......
    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πνεύματα θα κατευνασθούν μόνο με το κλείσιμο του Προξενείου Κομοτηνής, το οποίο δεν χρειάζεται εκεί, και την μεταφορά του σε άλλη πόλη, όπου θα έχει να προσφέρει πράγματι προξενικές και μόνον υπηρεσίες.
    Σε δεύτερο στάδιο, πρέπει να σταματήσουν αυτές οι περίεργες επισκέψεις Τούρκων επισήμων στην Θράκη, λες και είναι κομμάτι της τουρκικής επικράτειας.
    Σε τρίτο στάδιο, πρέπει να καθαρίσει η περιοχή από τα ταραχοποιά στοιχεία, όσους υποστηρίζουν ότι είναι ή αισθάνονται Τούρκοι και όσους ελληνόφωνους είναι ή υποστηρίζουν τον πρακτορικό ρόλο του προξενείου. Επιτέλους, ή θα έχουμε κράτος σοβαρό, η θα πρέπει να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. AN DEN ANALABEI O STRATOS THYN XWRA OI POLITIKANTIDES ME THM PORNH THN DHMOKRATIA TOYS QA POYLHSOYN KAI THN QRAKH MAS.
    EYGE SE TETOIOYS EKPAIDEYTIKOYS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. l.ok., ποιος στρατός θα αναλάβει την ηγεσία της χώρας; Το τσούρμο των ετεροκλήτων δημοσίων υπαλλήλων που πρόσκεινται σ' ένα από τα κόμματα εξουσίας και γλείφουν για ευνοϊκή μετάθεση; Η λέξη "στρατός" εν προκειμένω δεν λέει απολύτως τίποτε, διότι ο στρατός δεν αντανακλά καμμία εγγύηση.
    Η χώρα χρειάζεται έναν ΗΓΕΤΗ και μόνον αυτό. Όταν υπάρξει ηγετική φυσιογνωμία, αυτή μπορεί να διοικήσει με όλα τα συστήματα, διότι επιβάλλεται με την προσωπικότητά της. Μήπως είναι στρατιωτικός ο Τάσσος Παπαδόπουλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άτυχος ο Ελληνισμός. Με τους ρεζίληδες Ελλαδίτες πολιτικάντηδες από την μία και με τους "ανανιστές" κερδισμένους στις κυπριακές εκλογές από την άλλη, τα πράγματα αρχίζουν να ζορίζουν.

    Πάντως, οι Κύπριοι είναι άξιοι της μοίρας τους! Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενα στο άρθρο του καθηγητού Π. Ήφαιστου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to elliniko kratos DEN kybernatai apo ELLINES allá apo atoma pou exoun ellinikh ypikootita.DEN xreiazetai stratokratia allà ELLINISMOS,ithika,oikonomika,
    politistika, politismika.Giati tosoi pou exoun symferonta oikonomikou xaraktira DEN eftysan ton prw8ypourgo mas,allà kai ton palaiotero Karamanli (deite to video os telous http://www.youtube.com/watch?v=WaY-Jvkc5jM ).Loipon?
    Efxaristo,gps18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. stefel said,

    Φεβρουαρίου 24, 2008 at 12:15 am

    Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ & ΤΗΝ ΑΤΣΑΛΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ

    Δυστυχώς το να κάνεις με ευσυνειδησία, υπευθυνότητα και αγάπη το λειτούργημά σου σε οποιοδήποτε μέρος και εάν βρίσκεσαι, πολύ περισσότερο σε μία περιοχή όπως το Μεγάλο Δέρειο ενοχλεί και ενοχλεί πολύ εκείνους που θέλουν και επιθυμούν σφοδρά να κρατούν μία περιοχή ολόκληρη στο σκοτάδι, στην αμάθεια, στην παντελή ανυπαξία μορφώσεως σε κάθετί που σχετίζεται με Ελλάδα, αν και βρισκόμαστε στην Ελλάδα, γιατί με τον τρόπο αυτό γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα μπορούν να τους χειραγωγούν και να τους κατευθύνουν, σαν μία άμορφη μάζα εκεί που θέλουν, υλοποιώντας τα σκοτεινά σχέδιά τους. Μία δασκάλα, όμως, ΕΛΛΗΝΙΔΑ, με όλη τη σημασία της λέξεως τους χάλασε τα σχέδια….ΤΑΡΑΞΕ τα λιμνάζοντα νερά, ή ορθότερα το βούρκο και το τέλμα που αθημερινά βυθιζόμαστε!!! ‘Οχι γιατί αυτό επεδίωκε, αλλά γιατί αφιερώθηκε με όλη της την ψυχή σε αυτό που αγαπούσε….ΣΤΙΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΨΥΧΕΣ…ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ… Όμως κάποιοι δεν θέλουν τα παιδιά τους να προκόβουν, δεν θέλουν να μορφωθούν, δεν θέλουν να πηγαίνουν μπροστά, δεν θέλουν να είναι ενεργοί πολίτες της χώρας μας. Δυστυχώς στην απομόνωση αυτή βρίσκουν αρωγούς, συνοδοιπόρους και τινές πολιτικούς ….. και πολιτευομένους της περιοχής, που δεν ξέρουν ούτε λόγο να αρθρώσουν, πλην αοριστολογιών, ύβρεων, συκοφαντιών και απειλών, προσπαθώντας σαν νέοι ΕΦΙΑΛΤΕΣ, τι άραγε???? μα να είναι αρεστοί στους λίγους, σε μια χούφτα για να διασφαλίσουν την εκλογή τους και στις επόμενες Βουλευτικές ή Δημαρχιακές Εκλογές, να διασφαλίσουν τον θώκο τους, μην υπολογίζοντας Πατρίδα, Ιδανικά, Προγόνους … Είμαι υπερήφανος που υπάρχουν ακόμη και σήμερα ΕΛΛΗΝΕΣ και κυρίως ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ που ορθώνουν το ανάστημά τους σε όλους αυτούς τους σκοτεινούς κύκλους και αποδεικνύοντας πραγματκά τι σημαίνει η λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ. Μπράβο ΧΑΡΑ μας κάνεις υπερήφανους όλους τους ΕΛΛΗΝΕΣ που πραγματικά σε θαυμάζουν απ’ άκρη σ’ άκρη σε ολόκληρη την ΕΛΛΑΔΑ και όχι μόνον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.