Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 - 2007

Την ιστορία δεν την γράφουν οι ηττημένοι Λοιπόν κύριοι, ναι. Οι άνθρωποι του “Στόχου” που έχουν πάντα το θάρρος της γνώμης τους και που τολμ...


Την ιστορία δεν την γράφουν οι ηττημένοι

Λοιπόν κύριοι, ναι. Οι άνθρωποι του “Στόχου” που έχουν πάντα το θάρρος της γνώμης τους και που τολμάνε να αντικρίζουν την αλήθεια κατάματα, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, στέκονται σήμερα κριτικά απέναντι στο ιστορικό γεγονός της 21ης Απριλίου. Ένα γεγονός που ήρθε 18 χρόνια μόλις μετά την απεμπλοκή της Πατρίδας μας απο έναν αιματηρό και επώδυνο αδελφοκτόνο πόλεμο, που είχαν δρομολογήσει πριν απο το ‘44 ξενοκίνητες και εχθρικές προς το Έθνος δυνάμεις.

Ίσως να δεχόμασταν κι εμείς με ανακούφιση εκείνο το πρωινό της 21ης Απριλίου, τη στρατιωτική επέμβαση, όπως με ανακούφιση τη δέχτηκε και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό και απο τις ανύπαρκτες αντιδράσεις. Ένας Λαός, ένα Έθνος που είχε κουραστεί, που είχε αηδιάσει και που τελικά είχε γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο της εποχής, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική ανωμαλία που είχε προέλθει απο το ίδιο το κατεστημένο.
Και εδώ ακριβώς είναι που στεκόμαστε. Εδώ που θα σταθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, απαλλαγμένος απο πάθη και ιδεολογικές προκαταλήψεις. Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου στρατιωτικού εγχειρήματος και μάλιστα εντός τεραστίων αστικών κέντρων (με επίκεντρο την Αθήνα) αναίμακτα ουσιαστικά, θα είναι ίσως το πρώτο χαρακτηριστικό που θα παραμείνει και θα πλαισιώσει την αναφορά του συγκεκριμένου γεγονότος.

Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε όποιον αρέσει. Ξέρουμε ότι δεν αρέσει σε αρκετούς, αλλά ξέρουμε χιλιάδες ακόμα, πολλές χιλιάδες, με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, που παρακάμπτουν τη στέρηση της πολιτικής ελευθερίας, που όντως επέβαλλε το καθεστώς της 21ης Απριλίου, και συχνά πυκνά βάζουν στο στόμα τους μια φράση που μπορεί καθένας ν’ ακούσει παντού...

“Που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε!”.

Ή μήπως λέμε ψέματα;

14 σχόλια

  1. δημοκρατια ειναι το πολιτευμα που ο λαος ψηφιζει αυτον που σε ενα μηνα θα παρει τοσα λεφτα οσα δεν θα παρουν αυτοι σε ολη τους τη ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 6135 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Από την ώρα "Ω" δηλαδή την δευτέρα πρωϊνή της 21ης Απριλίου εως και την τελική επικράτηση του Στρατιωτικού εγχειρήματος λίγες ώρες αργότερα, και βάσει του σχεδίου "ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ" που ενεργοποιήθηκε απόλυτα χάριν της προσχωρήσεως του Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγου Σπαντιδάκη στους κινηματίες, διενεργήθηκαν (κυρίως από την Αστυνομία Πόλεων και την Βασιλική Χωροφυλακή 6135 συλλήψεις σε ολόκληρη την επικράτεια, πλέον των συλλήψεων πολιτικών προσώπων στις οποίες προέβησαν στρατιωτικά αποσπάσματα, οργανωμένα για τον λόγο αυτό.

    Οι 6135 συλληφθέντες ήταν χαρακτηρισμένοι κυρίως ως "Επικίνδυνοι Κομμουνιστές Γ κατηγορίας", αλλά και ως "Πράκτορες Εχθρικών Μυστικών Υπηρεσιών" ή Επικίνδυνοι αλλοδαποί.
    Μόνο από την Υποδιεύθυνση Γενικής Ασφάλειας Αθηνών συνελήφθησαν ως Πράκτορες Εχθρικών Μυστικών Υπηρεσιών 15 άτομα Ελληνικής κυρίως καταγωγής και υπηκοότητος αλλά και 35 άτομα χαρακτηρισμένα ως "Επικίνδυνοι Αλλοδαποί" μεταξύ των οποίων 8 Αλβανοί (Ελληνικής καταγωγής), 2 Αρμένιοι, 2 Ρώσσοι, 2 Άγγλοι, 3 Κύπριοι, 4 Ιταλοί, 3 Τούρκοι, 9 Γιουγκοσλάβοι και 2 Ούγγροι.

    Άπαντες οι συλληφθέντες -ανάμεσα τους και 235 γυναίκες- μεταφέρθηκαν με αρματαγωγά του Βασιλικού Ναυτικού στην νήσο Γυάρο, απ' όπου λίγες ημέρες αργότερα απολύθηκαν 200 υπερήλικες και ασθενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΠΟΥ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΙ ΟΠΟΥ ΣΤΑΘΕΙΣ ΔΥΟ ΦΡΑΣΕΙΣ ΑΚΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΕΝΟΥΣ "ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ"... ΜΙΑ ΧΟΥΝΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΕ. ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Που να ξέρουν τι τους ξημερώνει..."

    20 Απριλίου, ώρα 9:00 μμ. Η ώρα "Ω" όπως είχαν χαρακτηρίσει την 2α πρωινή της 21ης Απριλίου οι Αξιωματικοί, πλησίαζε... Παπαδόπουλος, Παττακός και Μακαρέζος αναχωρούν μαζί από το σπίτι του αντισυνταγματάρχη Μιχαήλ Μπαλόπουλου στην Νέα Σμύρνη όπου πραγματοποιήθηκε η προτελευταία συνά-ντηση της "Επαναστατικής Επιτροπής". Μιά τελευταία σύσκεψη για τις 11:00 μμ είχε καθοριστεί στο σπίτι του Δημήτρη Ιωαννίδη στο Γαλάτσι λίγη ώρα πριν ξεκινήσει ο καθένας για το γραφείο ή την Μονάδα του.
    .….Στους δρόμους οι Αθηναίοι έτρεχαν να προλάβουν τις τελευταίες τους δουλειές, ανύποπτοι για ό,τι θα συνέβαινε την επομένη.
    -Που να ξέρουν τι τους ξημερώνει αύριο, μονολόγησε καθώς έβλεπε έξω από το παράθυρό του ο Γ. Παπαδόπουλος, που καθόταν στο κάθισμα του συνοδηγού.
    -Θα σταματήσουν οι φασαρίες και θα ηρεμήσουν, πρόσθεσε ο Νικόλαος Μακαρέζος που κρατούσε το τιμόνι…
    Από το ραδιόφωνο οι δυο συνταγματάρχες άκουγαν το δελτίο ειδήσεων της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Κυριότερη είδηση της ημέρας τα μέτρα που εξήγγειλε για τους αγρότες ο υπουργός Γεωργίας Ευάγγελος Αβέρωφ. Διπλασιασμός των αγροτικών συντάξεων, από τις 200 στις 400 δρχ., ολοκλήρωση της εφαρμογής της νοσοκομειακής περίθαλψης και επέκταση του προγράμματος της αγροτικές στέγης...
    -Καλές οι εξαγγελίες του κυρίου υπουργού, γενναία τα μέτρα του, αλλά θα μείνουν στα λόγια, παρατήρησε ο Μακαρέζος.
    -Είναι μέτρα που θα ανακούφιζαν τους πολύπαθους αγρότες μας, πρόσθεσε ο Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι "δεν θα ήταν άσχημη ιδέα τα μέτρα αυτά να τα εφάρμοζε η δική μας επαναστατική κυβέρνηση"…
    Και πράγματι, λίγες μόνο μέρες μετά την επικράτηση του πραξικοπήματός τους εφάρμοσε τις εξαγγελίες Αβέρωφ ο υπουργός Γεωργίας Αλέξανδρος Ματθαίου, με επιπλέον προσθήκη την κατάργηση των αγροτικών χρεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AN ΔΕΝ ΚΡΟΤΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΑΥΓΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ.Ο ΛΕΠΕΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΨΗΦΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΕΘΝΟΣ.ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΠΑΝΤΩΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπορείς να μου δώσεις κάποια πηγή για την στροφή του Λε Πεν; Θα είναι πράγματι ενδιαφέρον, όσο και θλιβερό, μετά από τόσα χρόνια πατριωτικής πορείας, να τα χαλάσει όλα για μία προεδρία που ούτως ή άλλως δεν μπορεί να πάρει. Και τι να την κα΄νει τώρα πια στο 78 του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν είναι καθόλου έτσι..
    Ο Λε Πέν για άλλη μια φορά κατέβηκε στις εκλογές με κεντρικό του σύνθημα τις πολλάκις διατυπωθείσες εκ μέρους του θέσεις όσον αφορά τη μετανάστευση.
    Το προεκλογικό πρόγραμμα του Λε Πέν περιελάμβανε μέτρα κατά της μετανάστευσης και προνόμια ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για τους Γάλλους πολίτες. Επίσης, μιλώντας στην περιφέρεια της Λίλ η οποία έχει ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, ανέφερε ότι η μετανάστευση είναι η αιτία της ΓΕΝΙΚΩΤΕΡΗΣ φτώχειας.
    Απλά, σε μια κίνηση επικοινωνιακού εντυπωσιασμού, πήγε σε κάποιο προάστιο με αναρχικούς και μετανάστες και είπε ότι παρόσα μας χωρίζουν και υποστηρίζω εγώ έρχομαι εδώ και δεν φοβάμαι, ενώ ο Σαρκοζί ούτε που τολμάει. Αυτό και μόνο αυτό// Πράγμα που δε συνιστά καμία "υποχώρηση" και προσωπικά του βγάζω το καπέλο.
    Μην ξεχνάμε δε, την τεράστια συνεισφορά του Λε Πεν στη Γαλλία, όπου "εξανάγκασε" Σαρκοζί και Ρουαγιάλ να θέτουν θέματα εθνικής ταυτότητος και μετανάστευσης στην πολιτική ατζέντα, ο Σαρκοζί να προαναγγέλει ίδρυση Υπουργείου Μετανάστευσης και Εθνικής Ταυτότητος, και τη Σεγκολέν να κυματίζει την Παριζιάνα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @TONUSU

    "ενώ ο Σαρκοζί ούτε που τολμάει"
    Αυτό δεν αληθεύει βέβαια, διότι ο "Σαρκό" και σε προάστια μεταναστών πήγε και ευθαρσώς είπε ότι δεν βλέπει καθόλου υποχρεωμένο τον εαυτό του να απολογηθεί για το ότι είπε 'αποβράσματα" (racailles) κάποιους απ' αυτούς, διότι είναι.

    "όπου "εξανάγκασε" Σαρκοζί και Ρουαγιάλ να θέτουν θέματα εθνικής ταυτότητος και μετανάστευσης στην πολιτική ατζέντα"
    O Sarkozy έθετε πάντα θέμα μετανάστευσης, άρα δεν τον "εξανάγκασε", η δε Royal δεν έθεσε ποτέ. Μήπως δεν είσαι πληροφορημένος καλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ο Λεπεν πλεον μεσω του κομματος του ζηταει την ενσωματωση και αφομοιωση εγχρωμων μεταναστων στο Γαλλικο εθνος
    αλλωστε τη προεδρια του κομματος ετοιμαζετε να παρει η κορη του η οποια ειναι γνωστη για τις αριστερες της πεποιθησεις.Οι πατριωτες της Γαλλιας στην πλειοψηφεια τους δηλωνουν προδομενοι και ετοιμαζονται να κινηθουν ανεξαρτητα στις επομενες εκλογες.Αυτος και ο λογος που ο Λεπεν πατωσε στις τελευταιες εκλογες της Γαλλιας.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η Ιστορία είναι των νεκρών!!!

    Απλά εμείς οι ζωντανοί την γράφουμε την διαβάζουμε και την μεταφέρουμε στους νεότερους!!!!!!!
    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    6135 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ 21ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

    Εγω θέλω να σας πώ για τους 100+ νεκρούς φαντάρους της ίδιας νύχτας!!!! Μπορούμε να γράψουμε την ιστορία τους?????
    Αν θέλει κανείς να συνεργαστούμε (calfolk@yahoo.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εντάξει, τις φιλοχουντικές κορώνες ίσως να τις ανεχόταν κανείς, αλλά η ανησυχία για τη διαλλακτικότητα του ΛΕΠΕΝ, απλά προκαλεί οίκτο... Δηλαδή εάν οι εθνικιστικές επιδιώξεις του Γάλλου φασίστα ερχόντουσαν σε αντίθεση με τα "εθνικά δίκαια" της πατρίδας σας, θα παθαίνατε εμπλοκή, έτσι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΝΑ ΛΕΗΛΑΤΕΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΜΟΧΘΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.