Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Εγκλωβισμένοι από τον σεισμό στην Κρήτη... Χωρίς τις αισθήσεις του άνδρας που καταπλακώθηκε από την οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:17, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το Γεω...







Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 9:17, 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Άρβης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων.

Ο σεισμός αναστάτωσε σχεδόν όλη την Κρήτη ενώ υπάρχουν αναφορές ότι έγινε αισθητός μέχρι και την Σαντορίνη. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, χωρίς τις αισθήσεις του είναι άνδρας που καταπλακώθηκε από την οροφή εκκλησίας στο Αρκαλοχώρι. Επίσης, υπάρχει αναφορά και για άλλον έναν εγκλωβισμένο στο χωριό Πατσίδερος του Ηρακλείου. Επι τόπου έχουν σπεύσει ομάδες της ΕΜΑΚ.

Την ώρα του σεισμού ο κόσμος πετάχτηκε έντρομος στους δρόμους. Βράχια έπεσαν στον δρόμο, ένα παλιό κτίριο έχει καταρρεύσει ενώ σοβάδες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει.

Κλειστός είναι ο δρόμος προς τον Προφήτη Ηλία, λόγω κατολίσθησης. Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε, χωρίς να έχει σημειωθεί σοβαρός τραυματισμός στους επιβαίνοντες.

Η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών (υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο Χρήστος Τριαντόπουλος, ο υφυπουργός υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης) έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη.

Κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από το σεισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.