Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Μαζικότερη αναφορά ΑΤΙΑ... Τα «Φώτα του Φοίνιξ»: Πώς και γιατί χιλιάδες άνθρωποι ορκίζονταν πως είδαν UFO το 1997

Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά παραμένει ένα ανεξήγητο γεγονός, ένα αγκάθι στη συνήθη ροή της καθημερινότητας. Τι έγινε εκείνο το βράδυ της 13η...







Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά παραμένει ένα ανεξήγητο γεγονός, ένα αγκάθι στη συνήθη ροή της καθημερινότητας. Τι έγινε εκείνο το βράδυ της 13ης Μαρτίου 1997 στον νυχτερινό ουρανό Αμερικής και Μεξικού, όταν χιλιάδες πραγματικά άνθρωποι παρατήρησαν κάτι μυστηριώδες για 3 ολόκληρες ώρες;

Ως «Φώτα του Φοίνιξ» πέρασε στην Ιστορία και κατόπιν στη συλλογική λήθη το περιστατικό. Ήταν μαζική υστερία; Ήταν πράγματι ΑΤΙΑ; Ή μήπως κάποιος έστησε μια καλοσχεδιασμένη φάρσα; Πριν υποχωρήσει στις συνειδήσεις του παγκόσμιου κοινού, το επεισόδιο ήταν η μαζικότερη αναφορά για UFO που έχει καταγραφεί ποτέ

Απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Δύο διακριτά γεγονότα σχετίζονται με το περιστατικό: ένας τριγωνικός σχηματισμός φωτών που εθεάθη να περνά πάνω από την Αριζόνα και μια σειρά από ακίνητα φώτα που παρατηρήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Φοίνιξ.

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έδωσε κάποια στιγμή ανεπίσημα μια εξήγηση για το δεύτερο συμβάν και αυτό ήταν όλο. Μια ερμηνεία που δεν μπορούσε προφανώς να καταλαγιάσει την ανησυχία του κόσμου. Ή το δέος.

Η αυθεντικότητα του γεγονότος έγινε έκτοτε αντικείμενο σφοδρής αντιπαράθεσης, χωρίς πάντως αποφασιστική νίκη καμίας πλευράς. Ή μιας εξήγησης που να ικανοποιεί τις μαρτυρίες των αυτοπτών.

Τι έγινε λοιπόν εκείνη τη μέρα που κατατρομοκράτησε τόσες χιλιάδες ανθρώπου

Τα «Φώτα του Φοίνιξ

Ο ήλιος είχε μόλις δύσει στις 13 Μαρτίου 1997, όταν οι κάτοικοι της Νεβάδα, της Αριζόνα και της μεξικανικής πολιτείας Σονόρα έστρεψαν το βλέμμα τους στον νυχτερινό ουρανό. Από τις 7:30-10:30 το βράδυ οι ανήσυχοι κάτοικοι τηλεφωνούσαν μαζικά στα οικεία αστυνομικά τμήματα, αναζητώντας απάντηση.

Όλοι ανέφεραν κάτι κινούμενα φώτα στον ουρανό, αλλά και -ακόμα εντυπωσιακότερα- ένα μυστηριώδες σκάφος σε σχήμα «V» που φαινόταν να έχει αγκυροβολήσει πάνω από τον ουρανό του Φοίνιξ της Αριζόνα.

Το σκάφος, κατά τις μαρτυρίες, ήταν πραγματικά τεράστιο, το συνέκριναν σε μέγεθος με μπόλικα γήπεδα αμερικανικού ποδοσφαίρου. Κι ενώ τα φώτα παρέμειναν τελικά σταθερά πάνω στον ουρανό, το πελώριο ΑΤΙΑ κινήθηκε προς τα νότια.

Πιλότοι επιβατικών αεροπλάνων ειδοποιούσαν τους πύργους ελέγχου για αυτό που έβλεπαν με τα μάτια τους, αλλά δεν φαινόταν πουθενά στα ραντάρ τους. Και τότε, όσο ξαφνικά εμφανίστηκαν στον ουρανό, άλλο τόσο μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν. Τα φώτα έσβησαν και το σκάφος μετακινήθηκε προς τα νότια.

Τα φώτα εμφανίστηκαν μόνο στο Φοίνιξ. Το τριγωνικό αντικείμενο έγινε ωστόσο ορατό σε μια απόσταση τουλάχιστον 500 χιλιομέτρων, από τα όρια της Νεβάδα, σε όλη την Αριζόνα και ως το Μεξικό τελικά.

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν εξήγησε ποτέ τα μυστηριώδη φώτα. Κάποια στιγμή φάνηκε να πετά την μπάλα στην Πολεμική Αεροπορία. Οι επιτελείς της αναγνώρισαν, ανεπίσημα όπως είπαμε, στα φώτα που επί 3 ώρες στέκονταν στον ουρανό μια σειρά από φωτοβολίδες που έριξαν μαχητικά αεροσκάφη, στο πλαίσιο άσκησης στα νοτιοδυτικά της πολιτείας.

Η ερμηνεία για το ΑΤΙΑ ήταν σαφώς δυσκολότερη. Οι πολίτες ανέφεραν πως το αντικείμενο ήταν οπωσδήποτε συμπαγές, καθώς απέκρυπτε ένα μεγάλο μέρος του έναστρου ουρανού καθώς περνούσε πάνω από τις πόλεις και τα χωριά.

Για κάποιους αξιωματούχους του κράτους, ήταν απλώς μια σειρά μαχητικών που πετούσαν σε σχηματισμό. Κι αυτό το είπαν off the record.

Ακόμα εντυπωσιακότερη ήταν ίσως η «κωλοτούμπα» του κυβερνήτη της Αριζόνα, Fife Symington. Ο οποίος διασκέδαζε αρχικά τις ανησυχίες των κατοίκων, κάνοντας πλάκα με το συμβάν, αργότερα αποκάλυψε ωστόσο πως ήταν και εκείνος μάρτυρας όλων αυτών των φαινομένων.

«Απόκοσμα» τα αποκαλούσε τώρα…



---------------

✝️✝️✝️ΤΑ ΓΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΠΕΤΡΟΒΟΛΑΝΕ

Η Ομάδα «φίλοι εφημερίδας Στόχος» διεγράφη από το Facebook... Κάνε λάϊκ στη νέα ομάδα και προσκάλεσε τους Ελληνόψυχους φίλους σου https://www.facebook.com/groups/filoistoxou2 ✝️✝️✝️

--------------

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.