Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Eπανέρχονται οι Γάλλοι: Προσφέρουν στην Ελλάδα ως ενδιάμεση λύση τις φρεγάτες «Jean Bart» & «Latouche-Tréville»

   Οι τρεις από τις τέσσερις Belharra θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα... Δεν έχει τέλος το ''θρίλερ'' με τις φρεγάτες που θα ...



  




Οι τρεις από τις τέσσερις Belharra θα κατασκευαστούν στην Ελλάδα... Δεν έχει τέλος το ''θρίλερ'' με τις φρεγάτες που θα αποκτήσει το ΠΝ.

Σύμφωνα με την γαλλική ''La Tribune'', το Παρίσι τώρα σκέφτεται την παραχώρηση στην Ελλάδα ως ''ενδιάμεση λύση'' τις φρεγάτες κλάσης Cassard ''Jean Bart'' και της κλάσης Georges Leygues, ''Latouche-Treville''.

Η φρεγάτα ''Jean Bert''

Το σκάφος εισήλθε σε υπηρεσία με το Γαλλικό Ναυτικό στις 21 Σεπτεμβρίου 1991 και έχει καθήκοντα συνοδείας του αεροπλανοφόρου “Charles de Gaulle” ή των ελικοπτεροφόρων Mistral προσφέροντάς τους Α/Α προστασία. Για να συμβεί αυτό, το πλοίο χρησιμοποιεί περιστρεφόμενο εκτοξευτή Mk13 με 40 Κ/Β SM-1MR.

H γαλλική φρεγάτα ''Latouche-Tréville''

Η γαλλική ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Latouche-Tréville (τύπου F70, δηλαδή το προηγούμενο μοντέλο των Fremm) δραστηριοποιείται στη Βρετάνη, στον Ατλαντικό. Πραγματοποιεί αποστολές από το 1990.

Η νέα πρόταση

Η πρόταση της Naval περιλαμβάνει 4 φρεγάτες Belharra, με τις 3 να κατασκευάζονται στην Ελλάδα. Οι φρεγάτες θα είναι της «γαλλικής» διαμόρφωσης για να πέσει η τιμή «κατά 15-20%» ανά πλοίο, από την αρχική που είχε ζητηθεί τον Ιούλιο από την Ελλάδα, με διαφορετική όμως διαμόρφωση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.