Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Έγκλειστος στις φυλακές Αυλώνα συντόνιζε ληστείες και κλοπές σε όλη τη χώρα

   Η εγκληματική ομάδα δρούσε από τον περασμένο Ιούλιο - Είχαν διαπράξει οκτώ ληστείες με λεία κοντά στις 10.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας π...




  



Η εγκληματική ομάδα δρούσε από τον περασμένο Ιούλιο - Είχαν διαπράξει οκτώ ληστείες με λεία κοντά στις 10.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας περίπου 40.000 ευρώ - Ποιο είναι το παρελθόν του «εγκεφάλου» της σπείρας

Με τρία κινητά τηλέφωνα που κατείχε παράνομα στο κελί του στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα, έδινε εντολές στην πολυμελή σπείρα του ο 26χρονος αρχηγός της ο οποίος καθοδηγούσε τους συνεργούς του να διαπράττουν κλοπές και ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Κατερίνης που οδήγησε στην ταυτοποίηση των μελών της εγκληματικής ομάδας, οι άνδρες της Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής ερεύνησαν τον χώρο κράτησης του νεαρού που εκτίει ποινή κάθειρξης για μια ληστεία και δυο κλοπές αυτοκινήτων, που είχαν γίνει τα ξημερώματα της 20ης Αυγούστου 2015 σε περιοχές της Αργολίδας. Εκεί βρέθηκαν τα επίμαχα κινητά για τα οποία ζητήθηκε άρση απορρήτου επικοινωνιών και από τις συνομιλίες ταυτοποιήθηκαν όλα τα μέλη της σπείρας, άλλοι 11 Έλληνες και ένας αλλοδαπός.

Η εγκληματική ομάδα δρούσε από τον περασμένο Ιούλιο υπό την καθοδήγηση του 26χρονου και ενός ακόμη μέλους της που επίσης είναι έγκλειστος στο κατάστημα κράτησης Αυλώνα. Τα ξημερώματα της 24ης Ιουλίου, τρεις από τους κακοποιούς είχαν εισβάλει στο σπίτι ενός 83χρονου σε χωριό της Πιερίας, τον είχαν χτυπήσει και τον είχαν υποχρεώσει με την απειλή μαχαιριού να τους παραδώσει τις οικονομίες του ύψους 1.200 ευρώ.

Από τις 8 Αυγούστου ως τις 15 Οκτωβρίου του 2020, τα μέλη της σπείρας διέπραξαν επτά διαρρήξεις και δυο απόπειρες διάρρηξης σε σπίτια περιοχών της Αττικής από τα οποία άρπαξαν συνολικά μετρητά ύψους 7.295 ευρώ και κοσμήματα αξίας 39.500 ευρώ και μια ακόμη απόπειρα διάρρηξης σε σπίτι σε περιοχή της Βοιωτίας. Ένα όχημα που χρησιμοποιούσαν στις επιδρομές τους, βρέθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Μεγάρων και κατασχέθηκε.

Το παρελθόν του φυλακισμένου αρχηγού

Η περιπετειώδης διπλή ληστεία που συνοδεύτηκε από αρπαγή, με την συμμετοχή του 26χρονου αρχηγού της σπείρας που εξάρθρωσε η Ασφάλεια Κατερίνης, είχε αναστατώσει την τοπική κοινωνία στο χωριό Κοιλάδα της Αργολίδας στις 20 Αυγούστου του 2015. Τότε, έξι άγνωστοι ακινητοποίησαν έναν 41χρονο Έλληνα κάτοικο του χωριού χτυπώντας τον και τον υποχρέωσαν με την απειλή πιστολιού να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, με το οποίο τον οδήγησαν στην ερημική περιοχή Δορούφι όπου τον χτύπησαν πάλι ζητώντας επιτακτικά χρήματα.

Δυο από τους δράστες έμειναν να φυλάνε τον τραυματία, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις πήγαν με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του όπου βρίσκονταν οι ηλικιωμένοι γονείς του, τους χτύπησαν και τους άρπαξαν 3.250 ευρώ. Στο μεταξύ, ο 41χρονος κατόρθωσε να ξεφύγει από τους «φρουρούς» του και ειδοποίησε την Ασφάλεια Ναυπλίου, που οργάνωσε επιχείρηση και κατάφερε να συλλάβει έναν 27χρονο από τους δράστες. Οι υπόλοιποι ταυτοποιήθηκαν μετά από καιρό και συνελήφθησαν σταδιακά με εντάλματα του ανακριτή Ναυπλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.