Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πομάκοι προς πρόεδρο ΚΙΕΦ: Εσείς μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα, αλλά εμείς νιώθουμε Ελληνες

  «Η δήλωσή της είναι τουλάχιστον προσβλητική τόσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς» Προσβλητική...


 


«Η δήλωσή της είναι τουλάχιστον προσβλητική τόσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς»

Προσβλητική χαρακτηρίζει τη δήλωση της προέδρου του Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ), Τσιγδέμ Ασάφογλου, για τη μειονότητα της Θράκης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης, όπως αναφέρει ο ιστότοπος, fonirodopis.

Η πρόεδρος του ΚΙΕΦ, το οποίο ιδρύθηκε το 1991 από τον Σαδίκ Αχμέτ, μιλώντας στην ΕΡΤ, το βράδυ της Δευτέρας 15 Μαρτίου, επιχείρησε να ομογενοποιήσει –κατά τη γραμμή του τουρκικού προξενείου- τη μουσουλμανική μειονότητα «εξαφανίζοντας» τους Πομάκους και κάνοντας λόγο για «τουρκική μειονότητα».

Το θέμα ανέδειξε με ανάρτησή του στο Facebook και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και πρόεδρος της κίνησης, ΠΡΑΤΤΩ, Νίκος Κοτζιάς, σημειώνοντας: «Το ΠΡΑΤΤΩ και εγώ έχουμε υποσχεθεί, κυριολεκτικά κόντρα σε όλους, να υπερασπιστούμε τους Έλληνες Πομάκους "μέχρι το τέλος", πριν από όλα το δικαίωμα του να θεωρούν τον εαυτό τους Πομάκους Έλληνες και όχι κομμάτι των τουρκογενών. Να μην επιτρέπουν στο Τουρκικό Προξενείο να ορίζει τις τύχες τους».

Η απάντηση του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης στην πρόεδρο του ΚΙΕΦ έχει ως εξής:


«Ακούσαμε για άλλη μια φορά την κυρία Ασάφογλου να θέλει να "βαφτίσει" την μειονότητα ως τουρκική.


Αυτή η δήλωσή της είναι τουλάχιστον προσβλητική τόσο για τους ίδιους τους μουσουλμάνους της Θράκης όσο και για τους χριστιανούς.


Ο καθένας έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού όπως και η μερίδα των Πομάκων που αντιπροσωπεύει ο σύλλογος μας που είναι και νιώθουν Έλληνες Πομάκοι.


Όπως ανέφερε στην συνέντευξη της δεν μπορεί η ταυτότητα να αφαιρεθεί, να αλλάξει ή να βαφτιστεί όπως την θέλει κάποιος άλλος!


Η μειονότητα είναι Μουσουλμανική καθώς αποτελείται από τρεις συνιστώσες, τους Πομάκους, τους Ρομά και τους Τουρκογενείς.


Μπορείτε να νιώθετε Τουρκάλα και να πονάτε για την Τουρκία αλλά και εμείς πονάμε για την πατρίδα μας την Ελλάδα και νιώθουμε Έλληνες».


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.