Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Ηλεκτρικό καλώδιο Ελλάδας Κύπρου: Η προσφυγή εις βάρος της «Γαλάζιας Πατρίδας», κατατροπώνει κάθε ρηματική διακοίνωση!»

  Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου Και άλλες φορές η Τουρκία επέδωσε ρηματικές διακοινώσεις, εναντίον της Ελλάδας. Όπω...



 



Γράφουν οι Χρήστος Κηπουρός και Πασχάλης Χριστοδούλου

Και άλλες φορές η Τουρκία επέδωσε ρηματικές διακοινώσεις, εναντίον της Ελλάδας. Όπως π. χ. έκανε με την προσφυγή στον ΟΗΕ, για τη συμφωνία Ελλάδας Αιγύπτου, ως προς τις θαλάσσιες ζώνες, μεταξύ 26ου και 28ου Μεσημβρινού.

Μια πράξη που ενείχε μεγάλη δόση υποκρισίας, αφού η συμφωνία δεν ήταν και η καλύτερη. Άλλωστε έμπαζε από πολλές μεριές. Καταρχήν γκριζάριζε τη Θάλασσα, ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού, αφήνοντας το Καστελόριζο απροστάτευτο, απέναντι σε Τουρκικές δραστηριότητες με τα πλιάτσικα στην υπόλοιπη Ανατολική Μεσόγειο. Παρόλο μάλιστα που δεν υπήρχε καμιά διακρατική συμφωνία της Τουρκίας, με αντικείμενες παράκτιες χώρες.

Και αντί άλλων τώρα, ζητάει και τα ρέστα επιδίδοντας μια ρηματική διακοίνωση για το ηλεκτρικό καλώδιο, “euroasia interconnector”, που υπέγραψαν Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ {Χάρτης Α΄,}.


Χάρτης Α΄, πηγή: bussinesenergy.gr,

Αντί δε η Ελλάδα να έχει εδώ και καιρό προχωρήσει σε προσφυγές {Κείμενα 1, 2, 3} προς κάθε αρμόδιο δικαιοδοτικό φορέα εις βάρος της Τουρκίας, με στόχο την ακύρωση του παράνομου χάρτη της “Γαλάζιας Πατρίδας”, ασχολείται με τρίχες. Με τις λεγόμενες διερευνητικές.

Στις οποίες παρεμπιπτόντως, συμμετέχει αξιωματούχος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, ονόματι Çağatay Erciyes, γνωστός από τους ουκ ολίγους χάρτες που σχετίζονται με τη “Γαλάζια Πατρίδα” και τις εξαγγελίες ερευνητικών προγραμμάτων για υδρογονάνθρακες, στην καρδιά της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, επικρίνοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη του Καστελόριζου! Και όλα αυτά λίγο πριν την εξαφάνισή του, από τους ίδιους χάρτες!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.