Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι Βρετανοί κατηγορούν τους Ρώσους για «μπλοκάρισμα» επικοινωνιών αεροσκάφους στο Ακρωτήρι της Κύπρου

«Η Ρωσία έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να μπλοκάρει τα σήματα των αεροσκαφών της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώνονται από την...




«Η Ρωσία έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να μπλοκάρει τα σήματα των αεροσκαφών της Βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώνονται από την Κύπρο».
  




Αυτό ανακοινώθηκε από τη βρετανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών, όπως αναφέρει το ghall.com επικαλούμενο τους Times.

Πηγές στρατιωτικών πληροφοριών ανέφεραν ότι η Ρωσία προσπαθεί τακτικά να παρεμβαίνει στις δορυφορικές επικοινωνίες ενός αεροσκάφους μεταφοράς Α400Μ καθ’ οδόν από τη βρετανική αεροπορική βάση του Ακρωτηρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επιθέσεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν τον πιλότο να γνωρίζει πού βρίσκεται το αεροπλάνο ή την κατεύθυνση προς την οποία πετάει και θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγηθεί σε πτώση. Ωστόσο, καμία από τις προσπάθειες δεν ήταν επιτυχής.

Όπως επισημαίνεται «Τα μόνα δύο εχθρικά κράτη που ήταν αρκετά κοντά για να πνίξουν τα σήματα ήταν η Συρία και η Ρωσία, με τη Ρωσία τη μόνη χώρα που μπορεί να το κάνει, αν και η πηγή των επιθέσεων δεν είναι, με ασφάλεια, γνωστή».

Οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών τόνισαν ότι δημιουργούνται εμπόδια στα μεταγωγικά και όχι στα μαχητικά αεροσκάφη.

Το μήνυμα έρχεται πριν από τη δημοσίευση της Δευτέρας στη Βρετανία ενός εγγράφου σχετικά με τις νέες αμυντικές προτεραιότητες του στρατού.

Περιλαμβάνει ένα σχέδιο για ευρύτερες στρατιωτικές επιχειρήσεις «στην γκρίζα ζώνη»- υπό συνθήκες ούτε πολέμου, αλλά, ούτε και ειρήνης - λαμβάνοντας υπόψη τέτοιες εχθρικές δραστηριότητες, όπως σημειώνεται.
--

The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.